Şirketin Samsun ve Çorlu'da üretim tesisleri vardır.
Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Şirketin Samsun ve Çorlu'da üretim tesisleri vardır.
Kurucumuz Fahrettin Ulusoy | Ulusoy Un.
Ulusoy Un, yatırımlara devam ediyor. 2022 yılında bünyesine kattığı Söke ile büyük ses getiren Ulusoy Un, Hatay Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir un fabrikası satın aldı. Böylece Ulusoy Un bünyesindeki fabrika sayısı 5'e çıkarken, toplam üretim kapasitesi 3.925 ton/günden 4.200 ton/güne ulaştı.
Türkiye'nin Borsada işlem gören tek ve en büyük un üreticisi Ulusoy Un, Samsun Organize Gıda Sanayi'de hayata geçirdiği 50. Yıl Üretim Tesisi'yle birlikte buğday işleme kapasitesini 900 ton/günden 3925 ton/güne çıkardı.
İlgili 18 soru bulundu
Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre Türkiye'de 563 aktif un fabrikası bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'nin toplamda yıllık 28 milyon ton un üretim kapasitesi bulunduğunu söyledi.
Buna göre dünyanın en büyük tesisi Almanya'nın Wolfsburg kentindeki Volkswagen'in fabrikası. Büyüklüğü 6.5 milyon metrekare olarak açıklanan tesisin metrekaresinin büyüklüğü sebebiyle çalışanlar bisiklet ile departmanlar arasında ilerliyor.
Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Şirketin Samsun ve Çorlu'da üretim tesisleri vardır.
KAP'a yapılan bilgilendirmede; Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının tamamının satın alımı konusunda sözleşme imzalandığı belirtildi.
İş kariyeri. 1927 yılında Trabzon ilinin Of ilçesinin Çamlı köyünde doğan Ulusoy, ilköğrenimini 1938'de tamamladı ve babasıyla birlikte nakliye işinde çalışmaya başladı. Daha sonra nakliye şirketinin başına geçen Ulusoy, çeşitli kurumlarda başkanlık görevinde bulundu. Ulusoy Holding'in kurucularındandır.
Ulusoy Seyahat için 15 Haziran 2017'de iflas kararı açıklandı.
Tamamen iç pazara yönelik üretim yapan Söke Un, 11 Ocak 2022 tarihinde Türkiye'nin en büyük gıda şirketlerinden Ulusoy Un tarafından satın alınmıştı.
15 Mart 1927'de Trabzon'un Of ilçesine bağlı Çamlı Köyü'nde, Mehmet Bahattin ve Rahime Ulusoy'un ikinci çocukları olarak dünyaya geldi. İlkokul sonrası kendini iş hayatının içinde ve ağırlıklı olarakta taşımacılık sektöründe buldu.
Eren Günhan Ulusoy, yaptığı açıklamada, Ulusoy Un'un geçen yılın ocak ayında Söke Un'u satın almasının şirketin halka arzından bu yana geçen zamandaki en önemli stratejik hamlesi olduğunu söyledi.
1969 yılından beri Dünya'nın 90'dan fazla ülkesinde unlu mamullere değer katıyoruz. Ulusoy Un, 1995 yılında ihracata başlamış ve bugüne kadar 101 ülkeye un ihracatı gerçekleştirmiştir. 2022 yılında Türkiye'de sektör ihracatının yaklaşık %8,8'ini gerçekleştirmiştir.
Söke Un, Türkiye'nin iki farklı bölgesinde iki adet üretim tesisine sahiptir.
Mediterra Capital Partners I şirketi, Söke Un'un %100 hissesini satın aldı Danışmanlığını ÜNLÜ & Co'nun yaptığı işlemle, Türkiye'nin önde gelen un üretim şirketi Söke Un'un hisseleri İngiliz menşeli özel sermaye fonu Mediterra Capital Partners I'e geçti.
Eren Günhan Ulusoy | Yönetim Kurulu Başkanı | Ulusoy Un.
ULUUN Kime ait? ULUUN, %27,62 oranında DİĞER %37,57 oranında Eren Günhan Ulusoy %18,89 oranında NEVİN ULUSOY %9,37 oranında Onur Erhan Ulusoy %6,55 oranında ULUSOY UN SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ iştiraklerine aittir.
Ulusoy Gıda, 25 Şubat 1969 tarihinde Karadeniz'in ticaret merkezi Samsun'da kuruldu.
Yeni yatırım hedefleriyle birlikte Ulusoy Holding"deki ayrılık sürecini değerlendiren Ulusoy, “Ayrılmamızın sebebi kurumsallaşamamız. Aile şirketi olarak profesyonel yöneticilere yer veremedik. Ağırlıklı olarak aile bireyleri yönetimdeydi. Bu sebeple de fikir ayrılıkları yaşadık.
Zirvenin lideri Tüpraş da 39 milyar 876 milyon TL'lik kârıyla listenin ikinci en kârlı şirketi oldu.2021'de reelde yüzde 23'lük büyüme yaşayan Capital500 cirosu, geçtiğimiz yıl yüzde 10,7 büyüdü.
İstanbul Sanayi Odasının hazırladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması"na göre, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), üretimden satışlarda 136,8 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu olma unvanını korudu.
Dünyanın en değerli markası, bu yıl yaklaşık 299,3 milyar dolar marka değeriyle Amazon olurken bu şirketi 297,5 milyar dolar değerle Apple izledi. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan "Dünyanın En Değerli 500 Markası-Global 500-2023" araştırması sonuçlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri