Özellikle çeşitli hurmalar ve
Kutsal topraklara yapılan Umre ziyareti sonrasında gelen misafirlere getirilen hediyelik eşyalara Umre hediyelikleri adı verilir. Umre hediyelikleri hurma, zemzem suyu gibi yiyecek içecek tipi hediyelikler dışında tesbih, seccade, takke, esans, yüzük, sürme gibi ürünleri de kapsadığı için ürün çeşitliliği çok fazladır.
Hacdan gelen hediyeler genel olarak hurma, aksesuarlar, toz sürme, seccade, tespih, esanslar ve ince aksesuarları olarak sıralanır. Hacdan gelen bileklik modelleri özellikle kadın yakınları için tercih edilebilecek hediye seçeneklerinden biridir.
Ziyaretçilere zemzem takımı içinde, zemzem suyu ile hacı yağı ve hurma ikram edilir. Ayrıca ziyaretçilere gümüş yüzük, seccade, tespih ve takke gibi hediyeler verilir. Hacılar, yaklaşık 10 veya 20 gün sonra varlıklarının durumuna göre "hacı yemeği" verirler.
İlgili 31 soru bulundu
Umre, hac harici dönemde kutsal toprakların ziyaret edilmesi faaliyetidir. Umre için de hac gibi belli görevlerin yerine getirilmesi gerekir. Umre yapan kişiler ise mu'temir olarak adlandırılır.
Özellikle Medine pazarlarında ülkenin geleneksel giysilerini bulabilmek mümkündür. Bunun yanında ülkeden dönmeden alınabilecek en meşhur hediyelikler; hurma, deve sütü sabunları, meşhur Arap kahvesi ve şemağ olmaktadır.
Mekke'nin en büyük hediyesinin Zemzem, Medine'nin ise hurma olduğunu ifade eden hacılar, bunların yanı sıra Kabe ve Hacr'ül Esved kokuları, takke, tespih, seccade, yüzük, inci, gümüş kolye takımlarına büyük ilgi gösteriyor.
Şehrin yerel tasarımcılar tarafından hazırlanan kolye, yüzük, küpe ve bilezikleri turistlerin en çok beğendiği hediyelik eşyaların başında gelmektedir. Erkekler için beyaz cübbeler, kadınlar için ise abaya ismi verilen uzun pelerinler ve başörtüleri Mekke'nin geleneksel giysileridir.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, ''Hac ve umreye giden vatandaşlarımızın 50 kilogram hurma getirme hakkı bulunmakta, hurma dışındaki diğer eşyanın ağırlığının ise 50 kilogramı geçmemesi gerekmektedir'' dedi.
Seccade, tesbih, havlu, başörtüsü gibi çeşitli hediye türleri umreye giden kişiye hediye edilir ve kutsal topraklarda hatırlanmak temennisinde bulunulur.
Umre, toplumumuzda da birçok kişinin rağbet ettiği ibadetlerden biridir. Farz olmasa da birçok kişi bu ibadeti yapmak ister. Umreye gidene ne hediye alınır sorusu da merak edilen sorulardan biridir. Umre ibadetinden gelenlere de hediye alınabilir.
Umreye gitmeden önce yanınızda size yetecek kadar Suudi Arabistan Riyali alıp götürün. Türkiye'den alıp götürürseniz daha ucuza almış olursunuz. Eğer oradan alacaksanız, Türkiye'den ABD Doları alıp götürmeniz daha iyi olur. Böylece döviz alım satımında daha az zarar etmiş olursunuz.
İhram (Erkekler için), ihramlar gitmeden önce yıkanmalı. Kıyafet (Erkekler için) Gömlek, Şalvar türü bol pantolon. Kıyafet (Bayanlar için) Pardösü, Afgan kıyafeti, açık tonlar seçilmeli.
İslâm dininince en kutsal şehir kabul edilmektedir. Zira İslâm dinince peygamber kabul edilen Muhammed burada doğmuştur. İslâm'ın kutsal kitabı Kur'an'ın burada, Hira mağarasında indirilmeye başlandığına inanılır. Beytullah denilen Kâbe de yine bu şehirde yer almaktadır.
2-Muhatapları dikkate alan taksim: Bu görüşü kabul edenler Mekke ahalisine hitap eden sure ve ayetleri Mekkî, Medine halkına hitap eden sure ve ayetleri ise Medenî olarak saymışlardır.
Medine'de Gezilecek Yerler
Mekke şehrine 450 km uzaklıktaki Medine İslam'ın yayılma sürecindeki öneminden dolayı “Peygamber Şehri” olarak anılmaktadır. Pek çok kutsal mekânıyla hac ve umre ziyaretleri sırasında bilhassa uğranan Medine kenti, İslam mimarisinin ilk örneklerini de görme imkânı sunmaktadır.
Özellikle şehirdeki hava sıcaklığı akşamları çok daha normal olduğu için bu şehirdeki erkekler gece yarılarına kadar sokaklarda bulunmaktadırlar. Ancak Suudi Arabistan'da alkol tüketimi ve bulundurulması yasak olduğu için alkol tüketimi yoktur.
Resmi olarak bütün Suudi Arabistan vatandaşları Müslüman kabul edilir ve Suudi Arabistan sakinlerinin neredeyse tamamı kendini Müslüman olarak tanımlamaktadır. Nüfusun %75 ila %90'ı İslam'ın Sünni mezhebine mensup iken %10 ila %25'i İslam'ın Şii mezhebine mensuptur.
Suudi Arabistan'ın ulusal yemeği cureyş ve tatlısı makşuş seçildi.
Belirli bir kişi düşünülerek seçilen ve bir hediye kutusunda sunulan önceden seçilmiş öğelerden oluştan bir koleksiyondur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri