Üniversite'ye ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde kayıt dondurma başvurusu yapan öğrenci, kayıt dondurma başvurusu yaptığı her yarıyıl başına yarıyıllık öğrenim bedelinin yarısını ödemekle yükümlüdür.
Kayıt dondurulan süreler azami öğrenim süresinden sayılmaz. Üniversite, kaydını donduran öğrenciden bir sonraki dönemin öğrenim ücretini peşinen ödemesini talep eder.
Evet. Kayıt dondurmak için kayıtlı bulunduğunuz Fakülte/Yüksekokul/Enstitüye dilekçe ile başvurmalısınız. MADDE 34 – (1) Kayıt dondurmak için yapılacak başvurular yarıyılın/yılın ilk on iş günü içinde yapılır. Sağlık nedenine dayanan kayıt dondurma istekleri bu sürenin dışındadır.
Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır. Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, izin süresinin sonunda başka bir karar gerekmeksizin eğitimine devam eder.
2-Kayıt dondurma/izin başvurusu ne zaman yapılır? Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında dönem başlarında derslerin başlangıcını takip eden beş iş günü içinde yapılır.
İlgili 20 soru bulundu
Kayıt dondurma her defasında, bir veya iki yarıyıl/bir yıl olmak üzere öğrencinin toplamda normal öğrenim süresinin en çok yarısı kadar olabilir. Kayıt dondurulduğunda, öğrencinin öğrenim süresi ve ek süresi işlemez, öğrenci ilgili dönemler için izinli sayılır ve eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavlara katılamaz.
Kayıt dondurulacak yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde başvuran öğrenci o yarıyıla devam etmiş sayılmaz ve öğrenim bedeli ödemekle yükümlü değildir.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt dondurma başvurularının, öğrenciler tarafından 02.10.2023-13.10.2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) online olarak yapacaktır.
Öğrenci eğer ki belirli bir harç ücreti var ise bunu bu süreçte yatırır. Dondurulmuş süreçler için ise herhangi bir harç ücreti ödenmez. Geçim sıkıntısı ve bu gibi maddi nedenler yüzünden yapılacak kayıt dondurma başvuruları için süreç okulun açılışından sonra ilk 1 aylık süreci kapsamaktadır.
(4) Kayıt dondurulan dönemler öğrencinin azami öğrenim süresinden sayılmaz. (5) Kaydın dondurulduğu süre boyunca öğrenciye, katılamadığı sınavlar için tekrarlama hakkı verilmez, mazeret sınavları açılmaz. edilir.
kayıt dondurma hakkından faydalanmak isteyen öğrencilerimizin asagidaki hususlari dikkate almaları gerekmektedir. Devam eden yarıyıl içerisinde öğrenime ara izni almış öğrenci, bu yarıyıldaki derslerini hiç almamış sayılır ve varsa ders kayıtları birim öğrenci işleri tarafından silinir.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında Kayıt Dondurma yapmak isteyen öğrenciler 18 Eylül - 06 Ekim 2023 tarihleri arasında kayıt dondurma gerekçesi ve ekleri ile birlikte Danışman görüşünü alarak Anabilim Dalına müracaat edilmesi gerekir.
Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencilerin herhangi bir işlem yapması gerekmez. Güz ve bahar olmak üzere her iki dönem içinde kayıt dondurma talebinde bulunmuş öğrencilerin, bahar döneminde öğrenimlerine devam etmek istemeleri durumunda fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
İlgili Madde: MADDE 8 – (1) Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerin derslerin başlama tarihini takip eden üçüncü haftanın son işgünü mesai bitimine kadar dilekçe ile müracaatta bulunmaları gerekmekte olup bu tarihten sonraki kayıt dondurma talepleri işleme alınmaz.
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Tercih sonucu yerleştiğin bölüme kayıt yaptırmaz ve tekrar sınava girersen bu sınav sonucun hesaplanırken ortaöğretim başarı puanın düşer. Başarı puanı tamamen ortadan kalkmaz, sadece daha düşük katsayılarla çarpılır. Buna kırık OBP denir.
İstediği bölüme yerleşemeyen adaylar kazandıkları üniversiteye kayıt yaptırmıyor. Kayıt yaptırmayan adayların bir sonraki yıl ortaöğretim başarı puanları düşüyor.
C: Üniversiteyi dondurup başka bölümde okunabilir mi? Dondurduktan sonra yeniden YGS / LYS 'e girip tekrar kazanman lazım. Kazandıktan sonra dondurduğun okuldan kayıt sildirip yeni kazandığın okula kayıt yaptırman gerekir.
Cevap 1: Öğrenime ara verme başvurusu, gerekçenin belirtildiği bir dilekçe ve belgelerle birlikte ilgili fakülte dekanlığına veya yüksekokul / konservatuar / meslek yüksekokulu müdürlüğüne yapılır.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Üniversiteden ayrılmak isteyen öğrencilerin, Kendi İsteği ile Üniversiteden Ayrılma Başvuru Formunu doldurarak Öğrenci Hizmetleri Ofisi'ne teslim etmeleri ve varsa üniversiteye karşı tüm yükümlülüklerini tamamlamaları gerekir.
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
Bir akademik yılın bahar döneminde, “bir akademik yıl” süreli başvuru yapılamaz. İzleyen güz döneminde kayıt dondurma başvurusunun ayrıca yapılması gerekir. Öğrencilerin kayıt dondurarak geçirdikleri süreler için ödemiş oldukları öğrenim ücreti, sonraki öğrenim ücretlerine mahsup edilmez.
- Hayır, kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez. Yatay Geçiş koşullarını sağladığınız takdirde, kurum içi yatay geçiş, kurumlararası yatay geçiş ve merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri