Çikolatanın temperlenmesindeki amaç, içindeki kakao yağını ön kristalleştirmektir. Bu işlem çikolatanızın işlenmeye hazır hale getirilmesi için önemlidir. Temperleme sırasında çikolatanın içindeki kakao yağı, kararlı kristal bir form alır. Bu, satensi parlaklıkta ve sert çıtırlıkta mükemmel bir son ürünü garanti eder.
Benmari usulü eritilmiş çikolata yapımı sırasında bu çikolatanın sertleşmesinin en önemli nedeni çikolatanın içerisinde yanlışlıkla su girmesidir. Çikolatanın bulunduğu kâsenin içine su girdiğinde bu erime sırasında çikolatanın formunu bozacaktır.
Bitter çikolata söz konusu olduğunda sert yapısını kıvama getirmek için biraz tereyağı eklemeniz iyi bir yöntemdir. Tereyağı yerine süt de ekleyebilirsiniz.
Eritilen Çikolatanın Donmaması İçin Ne Yapılır? Çikolatayı erittikten sonra üzerine kapak kapatın ve ocağın üzerinde bekletmeye devam edin. Ocak kapalı olsa da, oda ısısıyla çikolata donmadan durabilir. Çikolatayı plastik bir spatula ile karıştırmak da donmasını önlemenin yollarından biridir.
Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.
İlgili 41 soru bulundu
Çikolatadaki gevrek bir doku onu daha lezzetli hale getirebilir. Çikolataya kaba tuz eklemek sadece lezzetleri arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda gevrek bir doku da verecektir.
Kırmızı orman meyveleri, Antep fıstığı ve toz acı biber bitter çikolataya en çok yakışan lezzetlerden.
Çikolata ısındığında (tam olarak pişmeden önce) mutfak robotuna alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Çikolata karışımına yavaş yavaş süt ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dilerseniz, az miktarda tuz da ekleyebilirsiniz. Çikolata kremsi bir kıvama geldiğinde donmaya hazır demektir.
İçinde PEA, teobromin, tiramin ve kafein uyarıcıları bulunur. Çikolatanın kokusundaki pirazin, beyindeki zevk merkezini harekete geçirir. Yapısının kremsi veya kıtır kıtır oluşu ruh haline göre iyi hissettirebilmektedir. Bunların dışında çikolata özellikle kadınlar tarafından daha çok sevilmektedir.
Dakika olarak, dereceye göredir. Ama soğuk bir ortamda sıcak bir çikolata 40-50 dakika içerisinde veya 1 saatte donabilmektedir. O ortam soğuk olduğu için çikolatanın donması kısa sürer. Örneğin, çok soğuk olan bir buzlukta sıcak çikolata yarım saate aşkın bir zamanda donar.
Hazır sıcak çikolata nasıl yapılır noktasında en çok merak edilen konuların başında; sütle mi yoksa suyla mı daha lezzetli olacağı gelir. Sütü veya suyu damak zevkinize göre tercih edip sıcak çikolatanızı o şekilde hazırlayabilirsiniz. Süt ile hazırladığınız hazır sıcak çikolataların içimi daha yumuşak olur.
Eritmek İçin Tercih Edilen Çikolatam
Lindt çikolatasının tadı kolayca piyasadaki en iyilerden biridir ve onu Godiva yakından takip eder. Ghirardelli eritme gofretleri kolayca erir ve uzun süre erimiş halde kalır. Uzun bir süre! Ayrıca, eritilmiş pazardaysanız Beyaz çikolata, Ghirardelli'nin kusursuz.
genellikle yağın erimesi ile çikolata yüzeyi beyazlar ama halen tüketilebilir.
Resim: Çikolata pürüzsüz, parlak ve saf maun siyahı olmalıdır. Aroma: Çikolata çok tatlı olmamalıdır. Ses: Çikolata çıtır çıtır ve ortası gözyaşları olduğundan net bir "çatlak" olmalıdır. Parçalandığında çok fazla kurur ve kırılması zor olduğunda yapışkan hale gelir.
Bitter çikolata sizin için en iyisidir çünkü en az işlenmiş çikolatadır ve bu en yüksek oranda flavonoid içerdiği anlamına gelir.
Örneğin çikolatayı ısıttığımız zaman erir ve sıvı hale gelir. • Isı sadece maddenin hal değişimine neden olmaz.Şeker, un gibi bazı katılar ısıtıldıklarında erimezler, bozunurlar.
Çikolata ustası, kakao çekirdeğinin tarladan tüketiciye ulaşmasına kadar, tüm işlem süreçlerine hakim olan ustadır. Siyah çikolata ve beyaz çikolata gibi farklı çikolata yapımı ve servis süreçlerinin yanı sıra, çikolata tarihi ve kültüründe de uzman olmak gerekir.
· Beyindeki serotinin oranını yükselterek hafıza ve algılama gücünü arttırır. · Antioksidan görevi görerek kalbi zararlı etkenlerden korur ve kalp krizi riskini azaltır. · İçinde bulunan flavonoidler ve potasyum sayesinde tansiyonun düşmesine yardımcı olur. · Kanser hücrelerini azaltır.
Fazla tüketilmesi kilo almamıza neden olur. Bitter çikolatada %70'lere varan bol miktarda kakao bulunduğu için normal çikolataya göre daha faydalıdır. Günde 100 gram çikolata tüketmek ideal bir miktardır. Ancak bir çikolatadan günde 100 gramdan fazla tüketmek hem zararlı, hem de kilo almanıza sebep olur.
Hindistan cevizi yağı, çikolatanın biraz daha hızlı sertleşmesine izin verdiği için yaygın olarak kullanılan bir kakao yağı alternatifi olarak değerlendirilir.Bu nedenle, hindistancevizi yağı çikolata kabukları için sıklıkla kullanılır.
Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır. Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır. Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz. Bunun yerine kakao yağı, şeker ve süt tozu kullanılır.
2 çorba kaşığı çırpılmış yumurta beyazını ayırıp çikolatalı karışıma ekleyin. Böylece karışım biraz daha yumuşar. Karışımı çırpın ve geri kalan çırpılmış yumurta beyazlarını da dikkatlice ilave edin. Minimum 3 saat buzdolabında bekletin Muşu olduğu gibi ya da krem şanti ve tarçın ile süsleyerek servis edin.
Bir tencereye krema, tereyağı ve şekeri koyun. Orta ateşte ara ara karıştırın ve kaynama noktasına geldiğinde hemen ocaktan alın. Ocağın altı kapalıyken küçük parçalara böldüğünüz bitter ve sütlü çikolataları ekleyin. Bir spatula yardımıyla çikolata parçaları tamamen eriyene kadar sürekli olarak karıştırın.
Fondü kabının içine alınıyor. Dilimlenmiş meyveler içine tek tek batırıyorlar. İşte! Fondü hazırlamak bu kadar basit.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri