Ön Lisans ve Lisans öğrencileri kayıt dondurduklarında yıllık ücretlerini ödemeye devam ederler. Kayıt dondurdukları dönem ücretinin yarısı “kayıt dondurma bedeli olarak” tahsil edilerek diğer yarısı kayıt açtırdıkları yılın ücretinden düşülmek suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar.
Bir akademik yılın bahar döneminde, “bir akademik yıl” süreli başvuru yapılamaz. İzleyen güz döneminde kayıt dondurma başvurusunun ayrıca yapılması gerekir. Öğrencilerin kayıt dondurarak geçirdikleri süreler için ödemiş oldukları öğrenim ücreti, sonraki öğrenim ücretlerine mahsup edilmez.
Kayıt dondurulacak yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde başvuran öğrenci o yarıyıla devam etmiş sayılmaz ve öğrenim bedeli ödemekle yükümlü değildir.
Hayır, kayıt donduranlar harç yatırmak zorunda değildir.
Kayıt dondurma her defasında, bir veya iki yarıyıl/bir yıl olmak üzere öğrencinin toplamda normal öğrenim süresinin en çok yarısı kadar olabilir. Kayıt dondurulduğunda, öğrencinin öğrenim süresi ve ek süresi işlemez, öğrenci ilgili dönemler için izinli sayılır ve eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavlara katılamaz.
İlgili 35 soru bulundu
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.
Madde 27 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile, öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok iki yarıyıl kayıt dondurabilir. Bu şekilde kaydı dondurulan öğrenci, öğrenimine devam edemez ve kaydının dondurulduğu yarıyıl ve yılda sınavlara giremez.
7.Katkı payı / öğrenim ücretleri zamanında ödenmezse ne olur? Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
Öğrenci öğrenimi süresince en çok iki yarıyıl kayıt dondurma isteminde bulunabilir. Lisans programlarında kayıtlı öğrenciye, belgeleyeceği önemli ve haklı sebebi bulunması halinde ilgili Bölüm Kurul Kararıyla en çok iki yarıyıl daha izin verilebilir.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt dondurma başvurularının, öğrenciler tarafından 02.10.2023-13.10.2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) online olarak yapacaktır.
(4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz.
Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencilerin herhangi bir işlem yapması gerekmez. Güz ve bahar olmak üzere her iki dönem içinde kayıt dondurma talebinde bulunmuş öğrencilerin, bahar döneminde öğrenimlerine devam etmek istemeleri durumunda fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
✓ Öğrenci kayıt dondurma nedenini yazılı olarak öğrenim gördüğü akademik birime bildirir. ✓ Kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenci kayıt dondurma nedenine göre bağlı bulunduğu Fakülte/YO/MYO'nun yönetim kurulu kararı ile bir veya iki yarıyıl kayıt dondurulabilir. ✓ Bu süreler, azami öğrenim süresine dahil edilmez.
kayıt dondurma hakkından faydalanmak isteyen öğrencilerimizin asagidaki hususlari dikkate almaları gerekmektedir. Devam eden yarıyıl içerisinde öğrenime ara izni almış öğrenci, bu yarıyıldaki derslerini hiç almamış sayılır ve varsa ders kayıtları birim öğrenci işleri tarafından silinir.
Sağlık nedenine dayanan kayıt dondurma istekleri bu sürenin dışındadır. Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Sağlıkla ilgili nedenler hariç, haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde eğitim-öğretim süresince en çok iki yarıyıl/bir yıl süre ile kayıt dondurulabilir.
Her ne sebeple dondurulmak isteniyorsa bu durum belgelendirilmelidir. Örneğin dondurma nedeni maddi yetersizlik ise Fakirlik Belgesi, bakmakla yükümlü olduğu bir yakını varsa sağlık kurulu raporu olmalıdır. Dilekçe ve eklerini imzalı olmak şartıyla mail ([email protected]) atabilirsiniz.
Öğrencilerimiz E-Okul sistemine kayıtlı olup . E-okul Öğrenci sisteminde kayıt dondurma işlemi bulunmamakta,devam etmeyecek öğrencilerimizin velileri okul idaresine dilekçe ile başvurarak Öğrenci Kaydını sildirebilir.
İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında öğrenim ücretini ödemeyen öğrencinin kaydı yapılmaz veya yenilenmez. Öğrenciler, her yarıyıl başında akademik takvimde belirlenen süre içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.
Yeni kayıt dönemlerinde ücret yatırıp, Üniversitece ilan edilen “ilgili dönemin kayıt tarihi sonuna” kadar başvurmak koşulu ile, Üniversitemiz öğrenci otomasyon sisteminde yer almayıp kayıt yaptırmama gibi durumlarda ödenmiş olan katkı payı/öğrenim ücreti iade edilir.
Harç iadesi talebinde bulunacak öğrenci gerekçesini belirttiği dilekçesinde TCKN, Ad Soyad, ve Kendi TCKN'sine ait Banka tarafından açılmış kayıtlı Iban bilgilerini belirtip; bankaya yatırılan harç tutarına ait banka dekontunu ekleyerek öğrenim gördüğü Bölümün Öğrenci İşleri Birimine başvurusunu yapması gerekir.
Zorunlu nedenlerden dolayı veya eğitimini başka bir eğitim kurumunda izlemek amacıyla bir öğrenci üniversiteden uzaklaşmak isteyebilir. Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır.
- Hayır, kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez. Yatay Geçiş koşullarını sağladığınız takdirde, kurum içi yatay geçiş, kurumlararası yatay geçiş ve merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilirsiniz.
Öğrenciler, öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, içinde tamamlamak zorundadırlar.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri