Bir dersten A+ , A, A-, B+, B, B-, C+, C ve S notlarından birini alan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. Bir veya birkaç dersten C-, D+, veya D notlarından birini alan öğrencinin başarılı sayılabilmesi için genel not ortalamasının o ve sonraki yarıyıllarda 2,00 veya daha yüksek olması gereklidir.
Genel not ortalaması iki yarıyıl üst üste 2,00'ın altında olan öğrenciler Sınamalı (Probation) öğrenci olarak tanımlanır. Sınamalı öğrenciler, daha önce almadıkları veya W notu aldıkları dersleri alamazlar.
b) GG ve KK notu: Kredisiz derslerde başarılı öğrenciye GG notu, başarısız öğrenciye KK notu verilir. c) I notu: Dersi veren öğretim elemanının kabul edeceği geçerli bir nedenle ders için gerekli şartları dönem veya yaz okulu sonunda tamamlayamayan öğrencilere verilir.
Herhangi dersten ortalaması DD düşerek başarısız olan öğrencilerin notları, dönem sonunda Bütünleme sınavlarından sonra, eğer transkript Genel Not ortalaması (GNO) 2,50 ve üzerinde ise DD (Başarısız) olan tüm notları DB (Başarılı) olarak sistem tarafından otomatik olarak güncellenmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Harf notu karşılıklarına göre; A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
FZ : Final sınavına girme hakkı elde edemeyen öğrencilere final sınavları öncesinde akademik takvimde belirtilen tarihler içinde FZ notu verilir. F : Toplam başarısı, öğretim elemanı tarafından belirlenen en düşük başarı düzeyini sağlayamayan öğrencilerden final sınavına katılmış olanlara F notu verilir.
c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
MADDE 27 – (1) Genel not ortalaması iki yarıyıl üst üste 2,00'ın altında olan öğrenciler Sınamalı (Probation) öğrenci olarak tanımlanır.
FZ : Final sınavına girme hakkı elde edemeyen öğrencilere final sınavları öncesinde akademik takvimde belirtilen tarihler içinde FZ notu verilir.
Bilkent Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan Asya'nın en iyi üniversiteleri sıralamasında 54. sırada yer almıştır. Bu değerlendirme Asya'daki en iyi 359 üniversiteyi kapsamaktadır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır. MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. MADDE 24 – (1) Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması 1,99 veya altında olan öğrenci sınamalı sayılır.
ç) Bir dersten VF harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.
b) Bunlardan; 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Herhangi bir dönemin sonunda Genel Not Ortalaması (Cum GPA) en az 2.00 olan ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler başarılı sayılırlar.
(Değişik fıkra:RG-28/9/2017- 30194) Sınamalı statüdeki bir öğrenci, bu statüde bulunduğu yarıyıl sonunda da genel not ortalamasını 1.75'in üzerine çıkaramadığı takdirde başarısı yetersiz öğrenci sayılır. Başarısı yetersiz durumdaki öğrenci en fazla otuz kredilik ders alabilir.
Geçmiş dönemde ortalaması 1,99 ve aşağısı olan ve DC, DD harf notlarının başarısız olması, sonraki dönemlerde ortalamanın 2,00 ve üzeri olması ile değişmeyecektir. Yani geçmiş dönemlerde DC veya DD alınan ders başarısız ise başarısız, başarılı ise başarılı kalacaktır.
2) BL (başarılı) notu; ortalamaya katılmayan ve kredisiz derslerden başarılı öğrencilere verilir. 3) BZ (başarısız) notu; ortalamaya katılmayan ve kredisiz derslerden başarısız veya devamsız öğrencilere verilir.
Son yarıyılda alabileceği en fazla ders yükü kadar derse yazılan ve bölüm veya programdan mezun olabilmesi için ders yükünü aşacak durumda sadece bir dersi kalan öğrenciler ilgili yönetim kurulu kararı ile bu tek derse de yazılmak koşuluyla ders yükünü bir ders (46 AKTS) artırabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri