Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
Üniversite doğru demiş. Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
Yarıyıl akademik not ortalaması (GPA); öğrencinin herhangi yarıyılda aldığı derslerin ağırlıklı puanlarının toplamının, kredi toplamına bölünmesiyle bulunur. Hesaplamalarda virgülden sonra iki basamak yürütülür ve yuvarlanır. Yan dal ve çift ana dal dersleri yarıyıl akademik not ortalamasında dikkate alınmaz.
Not ortalaması aynı zamanda bir öğrencinin mesleki gelişimini de etkileyebilir. İyi bir üniversite not ortalaması, öğrencinin yüksek lisans programlarına kabul edilme şansını artırabilir. Yüksek lisans eğitimi, uzmanlık alanını derinleştirme ve daha fazla uzmanlık kazanma fırsatı sunabilir.
c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
İlgili 39 soru bulundu
GANO'su 1.80'in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Not ortalaması 1.80'in altında olan öğrenciler, öncelikle FF veya not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alır.
Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) en az 2.00 olması gerekir. Mezuniyet için gereken tüm derslerini alan ve GANO'su 2.00 olan öğrenciler DC ve DD notunu aldığı derslerden geçmiş sayılır ve mezuniyete hak kazanır.
2) değerlendirebilirsiniz. Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO): Öğrencinin o güne kadarki öğrenim süresi boyunca aldığı tüm dönemlerdeki tüm derslerin ağırlıklı not ortalamasını ifade eder. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) her bir dönem için YANO ve GANO hesabını otomatik olarak yapmaktadır.
2. Mezuniyet için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00 olması gerekir. Mezuniyet için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasını (AGNO) tutturamayan öğrenci mezun olamaz.
Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
Transkript belgesinin gerekli olduğu bazı işlemler şunlardır; askerlik işlemleri, staj başvuruları, yurt içi ve yurt dışı üniversitelerinin lisans, yüksek lisans ve doktora başvuruları, eğitim bursu veren kuruluşlara yapılan başvurular gibi pek çok alanda transkript belgesinin temin edilmesi gereklidir.
Üniversite sınıf tekrarı ya da sınıfta kalma gibi bir durum yoktur. Bununla beraber alınan bütün derslerden başarısız olunduğu takdirde dolaylı olarak sınıfta kalmış olursunuz.
Hayır, ilk dönem dersini ayrı alman gerekiyor yani 2. sınıfta tekrardan vermen gerekecek.
Başarısız dersi olmayan, fakat GANO'su 2.00'ın altında olan öğrenciler, mezun olabilmek için öncelikle (DC) ve (DD) olan derslerini yeniden alarak GANO' larını 2.00'ın üzerine çıkarmak zorundadır. ı) (FD), (FF), (DZ) ve (K) başarısız harf notlarıdır.
MADDE 10 – b) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz, sadece başarısız olduğu dersler ile koşullu geçtiği dersleri alabilir.
Gano ya da agno, üniversitelerde not belirtmek için kullanılan kısaltmadır. Açılımı ise Genel Akademik Not Ortalaması olarak bilinir. Yarıyıl ve yıl sonu geldiğinde yano, gano ya da agno belirlenir. Harflik sistem ile birlikte gano üniversitelerde en çok kullanılan kavramlar arasında yer almaktadır.
GANO, bir üniversite öğrencisinin akademik yaşamında aldığı bütün derslerin genel ortalamasıdır. GANO hesabına tekrarlanan dersler de dahil edilir. Tekrarlanan dersler için, o dersten elde edilen en son puan geçerli olur.
Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
Dönem Sonu harf notu DD olan derslerde; o dönemki Genel Not Ortalaması (GNO) 2,50 ve üzeri olanların DD(başarısız) harf notları bütünleme sınavları süreçi sonrasında DB(başarılı) olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri