Başka bir üniversiteye kayıt hakkı kazanıp, Üniversitemizden kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen veya vekalet aracılığıyıla kayıt sildirme dilekçesi ve nufus cüzdanı fotokopisi ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
Üniversiteden ayrılmak isteyen öğrencinin bir dilekçeyle kayıtlı olduğu birime başvurması gerekir. Başvuru, birim yönetim kurulunca incelenerek öğrenci hakkında kayıt silme kararı alınır.
Kayıt sildirmek isteyen öğrenciler Meslek Yüksekokulumuz öğrenci işlerine dilekçeyle birlikte şahsen başvurmalıdırlar. Şahsen başvuru yapamayan öğrenciler Noterden vekaletname vererek vekalet verdiği kişiler aracılığıyla kayıtlarını sildirebilirler.
Aktif öğrencinin ve kayıt yenileme hakkı olan öğrencinin internet hesabı silinmemektedir. Ancak öğrenci, internet hesabının silinmesini talep edebilir. Bunun için kullanıcı “Öğrenci Kişisel Hesabı İptal Talebi Formu”nu doldurarak BAUM'a resmi yazı ile gönderilmek üzere bağlı bulunduğu fakültesine vermelidir.
" Kendi isteği ile üniversiteden ayrılmak isteyen, çıkarılan veya mezun olanların Üniversitece tespit edilen ilişik kesme işlemlerini yapmaları zorunludur. İlişik kesme işlemlerini tamamlamayan öğrencilere diploma veya dosyalarında herhangi bir belge verilmez."
İlgili 29 soru bulundu
Kayıt sildirme başvurusunu güz yarıyılı (birinci yarıyıl) ders ekleme/bırakma süresinin bitiminden sonra, ancak bahar yarıyılı (ikinci yarıyıl) başlangıç tarihinden önce yapan öğrenciler yıllık öğrenim bedelinin %50'sini ödemekle yükümlüdür.
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencinin, kayıt yaptırdığı tarihten itibaren ilk eğitim-öğretim döneminin sonuna kadar olan süre içerisinde Üniversiteden ayrılmak istemesi durumunda ilgili dönem için ödemekle yükümlü olduğu öğrenim ücretini ödemesi gerekir ve ödenen öğrenim ücretinden iade yapılmaz.
Yükseköğretim Bilgi Sistemi'nde bu durumu ihlal eden öğrenci kaydınız bulunduğundan, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır. Halihazırda kayıtlı olduğunuz yükseköğretim kurumundan kaydınızı sildirmeniz durumunda e-kayıt işleminize devam edebilirsiniz.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Öğrenci, ilgili dönemde ders başlayana kadar kayıt sildirirse 1 dönemlik ücreti kesilir. Dersler başladıktan sonra kayıt sildirme işlemi olursa 1 yıllık ücreti kesilir.
Adım 1: : Kayıt sildirmek isteyen öğrenci ilgili formu elden veya e-mail aracılığıyla Enstitü Müdürlüğüne tezlim ederek talebini bildirir. Adım 2: Kayıt silme talebi Enstitü Yönetim Kurulunda görüşülerek karara bağlanır.
Daha kısa bir anlatımla üniversiteye kadar olan okullarda okul açılmadan okuldan ayrılan öğrenci ücretin yüzde onunu ödemek durumundadır. Okul açıldıktan sonra ayrılan öğrenci, yıllık ücretin yüzde onu ve ayrıldığı tarihe kadar öğrenim gün ücretlerini ödemelidir.
"Aktif, pasif veya dondurulmuş AÖF kaydınız olduğu için kaydınızı sildirmeden başvuruda bulunamazsınız." yazıyor. AÖF İkinci Üniversite programı ile geçen sene kayıt yaptırmıştım.
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Kaydı silinen öğrencilerin Öğrenci Kimliği , Bank 24 Jet ve TC kimlik fotokopisi ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda bulunan Gazi MYO (Uzaktan Eğitim) bankosuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
Evet. Kayıt dondurmak için kayıtlı bulunduğunuz Fakülte/Yüksekokul/Enstitüye dilekçe ile başvurmalısınız. MADDE 34 – (1) Kayıt dondurmak için yapılacak başvurular yarıyılın/yılın ilk on iş günü içinde yapılır. Sağlık nedenine dayanan kayıt dondurma istekleri bu sürenin dışındadır.
☞ Kayıt İptal (Aday Kayıt İptal) ekranına girilir. ☞ TC Kimlik No yazılarak arama yapılır. ☞ Eğer öğrenci kaydı iptal edilebilir durumda ise Adı Soyadı alanında adı görüntülenecektir. ☞ İptal Nedeni seçilir ve sonra Açıklama kutusuna kısa bilgi girilir. ☞ Kaydet düğmesi tıklatılır.
Kayıt sildirme başvuruları öğrenci işleri tarafından incelendikten sonra, başvuru sonucu öğrencilerin dilekçelerinde belirtmiş olduğu GSM numarasına SMS olarak bildirilmektedir.
öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir...”
Duruma göre 30sn ile 2 gün arası değişir. Dekana bağlı.
KAYIT SİLDİRME İSTEM DİLEKÇESİ
…………………………….Anabilim Dalı……………….numaralı öğrencisiyim. ………………………………………..nedenlerinden dolayı kaydımı sildirmek İstiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Not: Öğrenci Kimlik Kartını teslim etmeyi unutmayınız!
İlişik kesme formu ve öğrenci kimlik kartı teslim alınarak Öğrenci Bilgi Sistemin- den, birim Yönetim Kurulu Kararıyla öğrencinin kaydı silinir. İlgili Akademik Birim öğrenciyle ilgili alınan yönetim kurulu kararını yazı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gönderir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri