Zaten kayıtta veliyi almazlar , sen yaptırcaksın kaydını.
Ünide "veli" diye bir kavram yoktur. 18 yaşından itibaren "velayet" kavramı ortadan kalkar. Bu sadece okul açısından değil, tüm hayatınız için geçerlidir.
Üniversite kayıtlarında da bu belge istenmektedir. Lise Diplomasını kaybeden kişiler diploma yerine geçen mezuniyet belgesiyle üniversite kaydını tamamlayabilirler.
İlgili 28 soru bulundu
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Üniversiteye kayıt olurken para verilir mi? Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.
Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirme için de elektronik kayıt yapılabilecektir.
18 yaşını doldurmuş iseniz sizin yerinize kayıt yaptıracak kişi anne ve babanız dahi olsa kayıt işlemlerini yaptırabileceğine dair noter onaylı vekaletname ile kayıt işlemini gerçekleştirebilir.
Mezun olduğunuz ortaöğretim (lise) kurumundan bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesinin aslı veya E-Devlet üzerinden kare kodlu mezuniyet belgeniz ile kayıt yaptırabilirsiniz.
Dileyen öğrenciler kolaylıkla internet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Üniversite kayıt hakkı kazanan öğrenciler yüz yüze kayıt yaptırmaya gerek kalmadan internet üzerinden E-Kayıt yaptırarak üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
E KAYIT YAPTIKTAN SONRA ÜNİVERSİTEYE GİTMEYE GEREK VAR MI? Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Öğrencilerin ders kaydı aşamasına kadar ekstra belge teslim etmesine gerek duyulmayacak.
Not: e-Devletten alınan mezuniyet belgesi ve not dökümü geçerlidir. Sisteme yüklenen fotoğraf biyometrik veya vesikalık olmalıdır. Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzü “kimlik belgesi” kısmına yüklenmelidir.
Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
4 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş, arkası beyaz fonlu, 5×6 boyutunda) (4 Tane fotoğrafınız ICAO Standartlarına uygun ve Biyometrik olması zorunludur.
YÖK, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının sağlık raporu istenen programlarına yerleşen adayların, herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu ile kayıt yaptırabilmesine olanak sağladı.
Öğrencinin Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. Kayıt/Bilgi Formu (Okuldan Alınacak) Öğrenci Bilgi/Kayıt Formunu İndirmek İçin Burayı Tıklyanız. İsmi Aday Kayıt Listesinde Olmayanlar İçin Yerleşim Yeri Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden Alınacak)
Kayıt için öğrenci yerine velisi ya da başka birisi gelebilir mi? Öğrencinin herhangi bir sebeple gelemediği takdirde noterden vekalet verdiği kişi/kişiler kayıt için gerekli evraklarla gelerek kayıt yaptırabilir.
Başvurular şahsen yapılmaktadır fakat evraklarınızın eksiksiz olması durumunda başka birisi de adınıza başvuru yapabilir.
E-kayıt işlemi yapmayan öğrencilerimizin ise sadece 31 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihlerinde üniversitemize şahsen başvurarak kayıt olmaları gerekmektedir. İlan edilen kayıt süreleri içinde üniversiteye kayıt işlemlerini (e-kayıt veya şahsen kayıt) yaptırmayan öğrenciler üniversiteye kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
Bu duyuru; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile yerleştirilip kayıt yaptıracak adayların, çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemlerini kapsamaktadır. Çevrimiçi Başvuru ve Kayıt Tarihleri : 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 10:00'da başlayıp, 01 Eylül 2023 Cuma günü saat 17:00'de sona erecektir.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri harçlardan muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor.
“2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar” Resmi Gazete'de yayımlanmış, bu anlamda, normal eğitim süresi içindeki 1. öğretim harç ödememe durumunun devam ettirilmesine karar ...
Başarılı öğrencilerin harç durumu
Öğrencilerin okudukları bölümde her dönem için bölüm başarı sırasında %10'luk dilime girmeleri halinde ikinci öğretim öğrencileri bir sonraki dönemde harç ücreti ödemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri