Aracın trafik ve tescil belgesiyle TÜVTÜRK ve diğer yetkili istasyonlarda gerçekleştirilebilen muayeneye ait belge olmaksızın aracın muayeneden tek seferde geçebilmesi mümkün olmaz. Son olarak LPG'li araç sahiplerinin Yakıt Sistemi Montaj Belgesi'ni muayene esnasında yanlarında bulundurmaları gerekir.
LPG'li Araç Muayene Şartları Neye Göre Belirler? LGP tanklarına sahip araçlarda yakıt sisteminin sızdırma yapmaması gerekir. Tüm ünitelerin doğru ve güvenli bir şekilde takılmış olması, ayrı olarak tip onayları bulunması da istenir. Çalışamaz durumda olan hiçbir parçanın olmaması da gereklilikler arasındadır.
Muayene için gelirken Sızdırmazlık Raporu almalı mıyım? LPG/CNG Gaz Sızdırmazlık Raporu yürürlülükten kaldırılmıştır. Hiçbir durumda Gaz Sızdırmazlık Raporu talep edilmemektedir.
Sızdırmazlık raporu muayenede gerekli mi? Araç ruhsatına LPG/CNG dönüşümü işlenmiş araçlar için yapılan muayene işleminde sızdırmazlık raporu belgesi gerekli değil. Eğer aracınızın ruhsatında LPG dönüşüm sistemi işli değilse montajın yapıldığı servis tarafından verilen Yakıt Sistemi Montaj Belgesi yeterli.
LPG/CNG'li araçların muayeneye gelirken LPG/CNG tankının üzerinde yer alan bilgi etiketindeki bilgilerinin okunur şekilde gelmesi gerekmektedir. LPG/CNG tadilatı sonrası yapılan tadilat muayenelerinde "Yakıt Sistemi Montaj Belgesi" zorunlu evraktır.
İlgili 31 soru bulundu
LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır.
LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
lpg dolum ağzını benzin deposunun kapağının oraya alınması gerektiğini duydum, bunu yaptırmayanlar muayeneden geçemiyor mu ? lpg kanundan önce takıldıysa bir problem olmuyor.
LPG tanklarının kullanım ömrü, imalatçıları tarafından belirlense de genel kanı, LPG tanklarının her 10 yılda bir yenileriyle değiştirilmesi gerektiği yönündedir. Türkiye'de araç muayenelerinden sorumlu TÜVTÜRK de bu sürenin maksimum 15 yıl olabileceğine dikkat çekiyor.
Lpg tankının değişimi için araç oto gazcıya götürülür. Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir.
Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır. Bu sebepten ötürü de muayene geçişlerinde herhangi bir engel sayılmamaktadır.
Araç Muayene Yangın Tüpü
Hafif kusurlu işlemler arasında yer alan araç yangın söndürme tüpleri muayeneden geçişi engellememektedir. Buna göre özellikle de kişilerin akıllarında yer alan yangın tüpü muayenede hafif kusurlu mu sorusu da ortadan kalkmış olacaktır.
Araçların kusursuz biçimde muayeneden geçmesi için lastik tekerlekli traktörler ve motosiklet hariç tüm motorlu taşıtlarda yangın tüplerinin yer alması gerekmektedir. Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır.
Bu nedenle AB üyesi ülkelerde LPG'li araçların 'LPG yakıtını kullandıklarını belirten' etiket taşıma zorunluluğu yok."
LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
LPG Tank Fiyatları 2023 yılında çeşidine göre; 1670 TL'den başlayıp 2800 TL ye çıkıyor. LPG Tankı değişim esnasında sizlere sunulan seçeneklerden birini tercih ederek işe başlayabilirsiniz. BU, fiyatlarında netleşmesine neden olacak önemli bir etkendir.
LPG dönüşümlü araç kullanan herkesin yapması gereken, araçlarındaki LPG tankının imalat tarihine bir kez daha bakarak, süresi dolmuş ise yetkili LPG dönüşüm firmalarına giderek LPG tankını değiştirmektir.
İlgili makine mühendisi odasından sızdırmazlık belgesi verilen yerden öğrenebilirsiniz tam tarihini.. LPG kitinin garanti belgesine bakın. Kmsi Tarihi herşeyi yazar orda.
Araca montajı yapıldığında üzerinde yer alan etiketteki tarihin 10 yıl süresi var. 10. yılın sonunda bu tankı değiştirmezseniz, TÜVTÜRK araç muayeneden vize alamıyorsunuz.
Geçmez, muayenenin geçerlilik süresi içinde dolmayacak olması lazım tankın son kullanma tarihinin. 1 temmuz olduğu zaman o tank muayeneden geçmez değiştirmek zorunda kalırsın.
LGP'li Araçlar ve Kapalı Otopark
Bundan dolayı yani gaz havaya göre daha ağır bir durumda olduğundan ötürü havada kalmak yerine aşağıya doğru iner ve oluşabilecek herhangi bir ateş türü hareketle beraber gaz alevlenir sonuç olarak çevrede oldukça ciddi durumlara ve ölümlere sebebiyet verebilir.
Günümüz araçları, lpg ile kullanılsa dahi ilk çalıştırma benzinde gerçekleştiği için aracı devamlı benzinde kullanmak bir sorun oluşturmayacaktır.
90 km civarı gidiyor. 35lik simit tank mevcut kırmızı ışık yandıktan sonra 120-140km gidebiliyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri