(a) Öğrencilerin askerlikleri, bir defada okulun azami öğrenim süresi kadar, bu süre sonunda mezun olamayanların ise öğrenime devam ettikleri sürece her eğitim öğretim yılının en az bir döneminde kayıt yenilemiş olmak şartıyla birinci fıkradaki yaş sınırı sonuna kadar ertelenir.
Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını ...
Öğrencilerin 29 yaşını geçmemek şartıyla mezun oluncaya kadar, açık öğretim askerlik tecil ettirmeleri mümkündür. Açık öğretim askerlik tecil eder mi cevabı, evettir. Tecil işlemleri için istenen belgeler ile birlikte müracaat edildiği takdirde yapılabilir bir işlemdir.
Üniversite mezunları askerlik tecil süresi 2 yıl olarak belirtilmiştir.
Normal eğitim öğretim süresi altı yıl/ oniki dönem (Lisans programları) olanlar için; azami öğrenim süresi dokuz yıl/onsekiz dönemdir. Azami öğrenim süreleri sonunda öğrencilerin askerlikleri ertesi yıla tehir edilmez ve öğrenci bizzat Askerlik Şubesine giderek Askerlik kararı aldırmak zorundadır.
İlgili 18 soru bulundu
20 yaşına giren tüm erkek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları askerlik yapmaya mecburdur. 7179 Sayılı Askeralma Kanunu'nun 3. Maddesinde askere gitme yaşı açık bir şekilde belirtilmiştir. Erkek bir vatandaş 20 yaşına girdiği yılın Ocak ayının ilk gününden itibaren askerlik görevini yerine getirmelidir.
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
1. Kanunun 20'nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; lisans ve daha aşağı seviyedekilerden azami olarak; lise veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını, geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar askerlikleri ertelenir.
Siz üniversiteyi bırakırsanız bu 7 yıllık tecil iptal oluyor ve "üniversite terk" statüsüne giriyorsunuz ve kanuni olarak 2 yıl daha üniversite okumadan tecil ettirebiliyorsunuz askerliğinizi.
DÜZ LİSE VEYA DENGİ OKULDAN MEZUN OLANLARIN ASKERLİK TECİL YAŞI. Lise öğrencilerinin askerlik erteleme yaşı, liseden mezun olanlar için mezuniyetten itibaren 3 yıldır. Ancak bu süre 22 yaşına gireceğiniz yılın sonuna kadar maksimumdur. Örneğin: 18 yaşında bir lise öğrencisinin 21 yaşına kadar erteleme hakkı vardır.
Üniversite okuyor olsanız da, resmi bir diploma olmadan üniversite mezunu sayılmanız mümkün değildir. Bu şartlar altında mezun olmadan askerlik başvurusu yaptığınızda lise mezunu olarak ele alınır ve askerliğinizi lise mezunlarına gerekli görülen şartlarda gerçekleştirirsiniz.
Konuya açıklık getiriyorum hemen, pasif öğrenci olunca askerlik tecilin bozulmuyor. Eğer azami süreyi doldurmadıysan yani mesela 4 yıllık bölümler için 7 yıl gibi bir süresi vardı sanırım o süreyi doldurmadığın sürece askerlik tecilin bozulmuyor.
19 yaşında askerlik yapılmaz. Türk Silahlı Kuvvetleri 20 yaşından küçük kimseyi askere almaz. Reşitlik yaşı her ne kadar 18 olsa da 20 yaşına gelmeyen kişilerin askere gitmesi mümkün değildir.
Uzman çavuş, en az lise veya dengi okul mezunu olup sivil kaynaktan temin edilen ve muvazzaflık hizmetini çavuş rütbesi ile tamamlayanlardan, muvazzaflık hizmetine müteakip Türk Silahlı Kuvvetlerinin devamlılık arz eden Kritik kadro-görevlerine atanarak istihdam edilir. 1986 yılında çıkarılmış 3269 sayılı Uzman Erbaş ...
Madde 2 – (Değişik: 22/1/2015 - 6586/12 md.) Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve yirmi yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer.
Türkiye'de zorunlu askerlik mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki her erkek 20 yaşına geldiğinde ilk askerlik yoklamasını yaptırır.
Mezun olup olmamanız önemli. Okulun geçiçi mezuniyet belgesine ihtiyacınız yok.
Kayıt yenileme yaparsan tecilli olursun. Gelmediğini görüp kaydını dondururlarsa tecilin düşer.
İki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek astsubay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve astsubay astçavuş naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
Lise ve dengi okullarda öğrenimine devam eden öğrenciler 22 yaşını, fakülte ve yüksekokulda öğrenim görenler 28 yaşını geçmemek üzere mezun olana kadar veya okulla ilişiği kesilene kadar askerliğini tecil ettirebilir. Peki; askerlik erteleme tecil başvurusu nasıl yapılır?
Kolluk kuvvetlerince asker kaçağı olduğu tespit edilen kişilerin askerlik şubesine teslim edilmesi gerekmektedir. Yoklama kaçağı olan yükümlüler askerlik başvurusu işlemlerinin ardından ilk sevk tarihinde askere alınır.
Gündem Haberleri
Askerlik süresinin uzayacağı, 2024'te 12 aya çıkacağı iddiaları yer alıyordu. Peki Askerlik 12 ay mı olacak 2024? Askerlik uzadı mı, süresi uzayacak mı? MSB iddiaları yalanladı.
Bu sürenin ilk 1 ayı acemi birliği, sonraki 5 ayı ise uzmanlık dönemi olarak geçmektedir. Günümüzdeki askerlik sistemi gereği, normal erler 28 günlük acemi birliği süresini tamamladıktan sonra yemin ederek askerlik görevine başlamaktadırlar.
Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri