Genel Not Ortalaması (GNO); tüm yarıyıllarda kayıt olunan derslerin her birinin kredi değeri ile alınan başarı notunun ağırlık katsayısının çarpımı sonucu elde edilen toplamın, alınan tüm derslerin kredi değerleri toplamına bölünmesiyle çıkan sayıdır.
Genel not ortalaması, alınan bütün derslerin ağırlıklı puan toplamının, derslerin kredileri toplamına bölünmesiyle bulunur. Elde edilen ortalama, virgülden sonra iki haneli olarak gösterilir.
Yarıyıl akademik not ortalaması (GPA); öğrencinin herhangi yarıyılda aldığı derslerin ağırlıklı puanlarının toplamının, kredi toplamına bölünmesiyle bulunur. Hesaplamalarda virgülden sonra iki basamak yürütülür ve yuvarlanır. Yan dal ve çift ana dal dersleri yarıyıl akademik not ortalamasında dikkate alınmaz.
Öğrencinin Fakülte/Yüksekokulda öğrenime başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl da dâhil olmak üzere almış olduğu tüm derslerin katılımıyla elde edilen ve başarısını belirleyen not ortalamasıdır.
Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
İlgili 38 soru bulundu
Dönem Sonu Notunun Hesaplanması: Ders notu ile ders saati çarpılır. Çıkan sonuçlar toplanarak ders saatine bölünür. Ortaya çıkan sonuç dönem sonu notudur.
Genel not ortalaması birinci sınıfın sonunda 1,50-1,99 olan, ikinci sınıfın sonunda 1,70-1,99 olan, üçüncü sınıfın sonunda 1,80-1,99 arasında olan öğrenciler koşullu başarılı olarak bir üst sınıfa geçebilirler. Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler.
Bütün derslerin aritmetik ortalamalarının toplanıp toplamı, toplam ders sayısına bölünüyor. İkinci dönemin sonunda birinci ve ikinci yarıyılda alınan puanlar toplanıp ikiye bölünerek her dersin yılsonu başarı puanı bulunuyor.
Not ortalaması aynı zamanda bir öğrencinin mesleki gelişimini de etkileyebilir. İyi bir üniversite not ortalaması, öğrencinin yüksek lisans programlarına kabul edilme şansını artırabilir. Yüksek lisans eğitimi, uzmanlık alanını derinleştirme ve daha fazla uzmanlık kazanma fırsatı sunabilir.
Transkript belgesinin gerekli olduğu bazı işlemler şunlardır; askerlik işlemleri, staj başvuruları, yurt içi ve yurt dışı üniversitelerinin lisans, yüksek lisans ve doktora başvuruları, eğitim bursu veren kuruluşlara yapılan başvurular gibi pek çok alanda transkript belgesinin temin edilmesi gereklidir.
Ardından dönem derslerinin kredisine bölüyorsun AKTS sisteminde bu genelde 30dur. 3/30 = 0.1 yapar yani o dönemki ortalaman 0.1 artar.
Yani vizenin %40'ı finalin (veya Bütünlemenin) ise %60'ı alınarak ham not hesaplanacaktır. Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.
AA harf notu genellikle 90 ile 100 aralığındaki puanı kapsar.
Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO): Öğrencinin o güne kadarki öğrenim süresi boyunca aldığı tüm dönemlerdeki tüm derslerin ağırlıklı not ortalamasını ifade eder. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) her bir dönem için YANO ve GANO hesabını otomatik olarak yapmaktadır.
Ust sinifa yukselmek icin genel ortalamanin 1.80 ve üstü olmasi lazim.eger genel ortalama 1.80 ve ustu degilse ilk dönem ortalamasi 2.00 'nin üstünde olması lazım.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
Bu okuldaki bir öğrencinin ortaöğretim başarı puanını hesaplamak için, bu öğrencinin başarı ortalamasından dağılımın ortalaması çıkarılacak, elde edilen fark dağılımın standart sapmasına bölünecek, bölmeden elde edilen sonuç 10 ile çarpılacak ve bulunan sonuca 50 eklenecektir.
Lise eğitimi boyunca aldığınız diploma notları 0.12 katsayısı ile çarpılıyor. Çıkan sonuç ise yerleştirme puanlarınıza ekleniyor. Bu puan Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak adlandırılıyor ve yerleştirme puanına en az 30, en fazla 60 puan katkı sağlayabiliyor.
Dönem sonu notlarımı nereden öğrenebilirim? - Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü Öğretim üyelerinin elektronik olarak teslim ettiği notlarınıza KUSIS'ten erişebilirsiniz.
Üniversite sınıf tekrarı yapmak içinse o dönemdeki bütün derslerden kalmış olmanız gerekir. Örneğin, bir dönemde 5 ders alıyorsanız ve aldığınız bütün derslerden kaldıysanız o zaman üniversite sınıf tekrarı yaparsınız. Aksi takdirde derslerden geçememe durumunda kalınır ve bu sadece dönemle bağlantılıdır.
Ders başarı notu, ara sınav notunun %40'ı ile final sınav notunun %60'ı alınarak hesaplanır. Ders başarı notu, en az 60 olan öğrenci başarılı sayılır. Ders başarı notu 60'ın altında olan öğrenciler (F1, F2 ve F3 harf notu almışlar), bütünleme sınavına katılabilir.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri