Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, DD ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın. Kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Örneğin kredisi yüksek olan derslerden kalırsanız ortalamanız daha çok düşer. ve GANO'nun altında kalma ihtimaliniz artar. Ama kredisi düşük derslerde başarısız olduysanız GANO bundan daha az etkilenir. Bu yüzden kimi öğrenci 6 dersten kalınca sınıfta kalır kimi öğrenci 8 dersten kalınca sınıfta kalır.
Dönem sınıfta kalma yoktur.
Listenin herhangi bir sınıfında ilk dönemde kalma diye bir şey yoktur.
İlgili 15 soru bulundu
Tek dersi nedeni ile mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavından başarı sağladığı takdirde mezun olabilirler.
AÇIKLAMA: Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak ve doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
2. dönem kaldığın dersi 1. dönem veremezsin.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
İlkokulda veya lisede herhangi bir dersten kalınca takdir veya teşekkür belgesi alınamıyor. Yani 1 dersten kalıp diğerlerini geçen bir öğrenci maalesef belge alamıyor. Diyelim ki karnede 1 tane 1 olsun ve diğerleri 5 olsun. Bu durumda o öğrenci takdir veya teşekkür belgesi alamaz.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
Tüm derslerden başarılı olan ve başarısız dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olanlar doğrudan sınıfını geçiyor. Başarısız ders sayısı en fazla üç ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçebiliyor. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam altı dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrarı yapıyor.
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
En İyi Cevap. Dersten kalınca, sınıfta kalma durumu olmuyor. Yani 1. sınıf öğrencisi, 2 dersten kaldığında ortalaması 2.00 ve üzeri ise zaten sınıfta kalmaz. Sadece diğer dönem o kalınan 2 dersi bütünleme sınavında veremediği için derslerine eklenir.
Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
Birinci ve ikinci dönem birbirini etkilemez. Fakat, tüm bir okul sonundaki genel not ortalamanızı kesinlikle etkiler. Örneğin; lise yıllarındasınız ve ortalamalarınızın hepsi okul bitiminde genel olarak hesaplanıyor. İşte bu durumda dönem ortalamalarınızın genel not ortalamasına etki ettiğini söylememiz gerekmektedir.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir.
Sınıf tekrarı aynı alan/dal için en fazla iki defa yapılır. Aynı alanda/dalda ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrenciler, ders yılı sonunda farklı bir alandan/daldan tekrar kayıt yaptırabilirler.
a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Doğrudan, yıl sonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır.
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Girmezsiniz, sorumluluk sadece Edebiyat için geçerli.
MADDE 58- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri