Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır.
Madde 12- Devam-Devamsızlık, mazeret, izin, kayıt dondurma, kayıt silme ve sildirme işlemlerinin denetimi Fakültelerde Dekan, Yüksekokullarda Müdür tarafından yapılır.
Devamsızlık affı kalkacak mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından konuya ilişkin detaylar öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Bakan Tekin, yaptığı açıklamada devamsızlık affının da kaldırılacağını belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üniversitelerde devamsızlık sınırı kaldırıldı. 1 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanacak.
Örneğin haftada 3 saat olan bir derste yaklaşık 9 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Yani bu dersten 14 hafta içerisinde devamsızlık hakkımız 3 hafta oluyor. Devam zorunluluğu bütün dersler için %80'dir. Uyarı: Yukarıda verilen oranlar üniversitelere göre değişiklik gösterebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü ve özürsüz devamsızlık 45 günü geçmeyecektir. Yani 35 gün özürlü devamsızlık hakkı tanınmıştır.
Devamsızlıktan silinmez, okul uzar.
17 Şubat 2023 tarihinde deprem nedeniyle 2022-2023 akademik yılında uzaktan öğretim olarak karar vermiştik. 3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır.
Evet zorunlu. Her kur için “46” saattir. Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır. Öğrenci devamsızlığı “48” saate ulaşınca devamsızlıktan kalır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 12. Sınıflara Devamsızlık Affı 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12. Sınıflara devamsızlık affı artık gelmeli.
Özürsüz devamsızlığı 20 günü geçen öğrenciler, bu sınırı 1 gün dahi geçerse devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapar. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor. Zorunlu durumlarda da bu süre yirmi güne kadar çıkabilir diyor. Bu da okul yönetimince yirmi güne kadar uzatılabilir, yirmi günü aşamaz diyor.
c) Dönem içinde raporlu olan öğrenciler derslerde devamsız sayılır.
Milli Eğitim Bakanlığınca, Covid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.
Teorik derslerin devamsızlık hakkı toplam devamsızlık hakkının 1/3'ü kadardır. Yani öğrencinin toplam devamsızlık hakkı 30 gün ise teorik derslerin devamsızlık süresi 10 günden fazla olamaz. Bu kriter ile öğrencilerin derse daha fazla önem vermesi sağlanmaya çalışılır. Her üniversitede bu kriter söz konusu değildir.
İlkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin iki dönemde de 20 gündevamsızlık hakları bulunmaktadır. Okulun diğer günleri olduğu gibi ilk gün de yoklama alınmaktadır. Son gün ise e-Okul sistemi kapanabileceğinden, devamsızlıklar öğretmenler tarafından işlenmiş olabilir. 12 Eylül 2022 Pazartesi eğitim başlayacak.
(7) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin alınan yeni kararları açıkladı. Özvar, üniversitelerin 3 Nisan'da açılacağını ve isteyenlerin okula gidebileceğini, devam şartının ise aranmayacağını duyurdu. Buna göre 2. dönem okula gitme zorunluluğu bulunmuyor.
Evet. Devam zorunluluğu %80 olarak belirlenmiştir.
Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80'dir.
HANGİ DURUMLARDA KAYIT SİLİNİR? Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması nedeniyle kayıt işleminin iptal edilmesi. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca Üniversiteden çıkarılma cezası alması.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri