R (Revoke-Geri Çekilme) notu, yalnızca 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi ve yaz okulu ile 2020-2021 akademik yılına ait özel bir not olup, (F) ve (NA) notu aldığınız derslerinizden dilediklerinizin Genel Not Ortalamanızı (GNO) ve Dönem Not Ortalamanızı (DNO) etkilemeden, ilgili dönemde hiç alınmamış gibi işlem ...
b) F notu, başarısız öğrenciler için takdir edilir. F notu almış bir öğrencinin ağırlıklı not ortalaması başarı için yeterli olsa bile, bu ders tekrarlanır.
S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (yetersiz) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir. EX (muaf) notu, müfredatlarda yer alan bazı derslerden muaf olan öğrencilere verilir.
1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
R (Tekrar): Dersin önceden başarılmış veya başarılmamış olmasına bakılmadan ilgili dersin tekrar edildiğini gösterir. NC (Kredisiz): Dersin kredisinin olup olmamasına ve/veya kredi miktarına bakılmadan ilgili dersin kredisiz olarak alındığını gösterir.
İlgili 38 soru bulundu
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
R (Revoke-Geri Çekilme) notu, yalnızca 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi ve yaz okulu ile 2020-2021 akademik yılına ait özel bir not olup, (F) ve (NA) notu aldığınız derslerinizden dilediklerinizin Genel Not Ortalamanızı (GNO) ve Dönem Not Ortalamanızı (DNO) etkilemeden, ilgili dönemde hiç alınmamış gibi işlem ...
d) (M) notu; öğrencinin daha önce almış olduğu ve denklikleri kabul edilerek en az ders yüküne sayılan dersler için ve ilgili Fakülte Dekanlığı ve Yüksekokul Müdürlüğünün önerisi üzerine, Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile muaf olunan dersler için verilir.
Fakültemizde derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Bu şartı yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalır ve not kartlarında “Z” harfi görünür. Bu not “FF” notu ile eş değerdir. Bir dersten devamsızlıktan kalan öğrenci bu dersin final, bütünleme ve tek ders sınavına giremez; ancak bu dersi yaz okulundan alabilir.
Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır.
Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
a) Bir dersten başarı notu olarak A+,A, B+, B, C+ ve C notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten başarı notu olarak DZ, F ve K notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
f) F4: Bütünleme sınavına girdi, ancak sınav puanı veya ders başarı puanı öngörülen düzeyin altında olduğu için başarısız.
Örneğin, 90-100 arası A iken, 90-92 arası A-, veya 97-100 arası A+ olması ortalamada dengeleri değiştirebilmektedir. Her kurumun + ve – harf notu sistemini tanımadığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
Üniversitede DD Harf Notu Karşılığı Kaç Puan, Geçer Mi, Kalır Mı? Üniversite derslerinden DD alınmış ise bu puanın karşılığı 33- 39 arasındadır. Bu da öğrenci için başarısız bir derecedir. 2,00 katsayısının altında olduğu için de öğrenci dersten geçemez durumundadır.
Şayet GANO 1.80 altında ise bu durumda öğrencinin son iki dönem YANO 'suna bakılır. Son iki dönem YANO 'suna yaz okulu YANO 'su dâhil değildir. Bu son iki dönem YANO 'lardan biri 2.00 ve üzeri ise öğrenci sınamalı olmaz. 2.00 altı ise sınamalı öğrenci olur.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
HARF NOTLARININ ANLAMLARI
Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri