Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar. Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
17. Not ortalamam 2.0'ın altında, staj yapabilir miyim? Cevap: Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
STAJ notunuz da Akademik Başarı Puanınıza etki etmektedir. ÖSYM, Ağustos ayı başında akademik başarı puanınızı üniversitemizin sistemi üzerinden otomatik olarak çekmektedir. Bu nedenle 1 Ağustos tarihine kadar sisteme girilen STAJ NOTU, DGS puanınıza olumlu olarak yansıyacaktır.
**Staj yapılacak tarihte; lisans 2. sınıf ve ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin bir üst sınıfa geçmiş olması, lisans 4. sınıf ve ön lisans 2. sınıf öğrencilerinin mezun durumuna geçmemiş olması, ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin not ortalamasının ise 2'nin üzerinde olması beklenmektedir.
MADDE 15 – Öğrenciler staja ancak dördüncü yarıyılın sonundan itibaren başlayabilir. Staj, esas olarak eğitim öğretimin yapılmadığı yaz aylarında yapılır. Ön lisans diploması alarak fakülteden ayrılmak isteyen öğrenciler 2.sınıf stajlarını (4. yarıyıldan sonraki 20 iş günü stajlarını) yapmakla yükümlüdürler.
İlgili 31 soru bulundu
Stajınızı birinci sınıf veya ikinci sınıf yazında yapabilirsiniz.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar. Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
Öğrencinin geçme notu, sınavlardan alınan notların ortalaması alınarak hesaplanır. Staj sonu sınavından 60 ve yukarı puan alan öğrenciler başarılı sayılırlar. Staj sonu sınavına mazereti olduğu halde sınava giremeyen öğrenciler sonraki tarihlerde staj yapan öğrenciler ile birlikte staj sonu sınavına girer.
Öğrenci bağlı bulunduğunuz Fakülte veya MYO iletişime geçerek staj süresini ve tarihini belirler. Kariyer kapısı üzerinden belirlediği tarihlere göre staj teklifini kabul eder. tarihlerinin açık olarak yazdığı “Staja Kabul Belgesi” alır.
Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Staj Yeri Bulamazsak Ne Olur? Öncelikle, staj yeri bulmak öğrencinin sorumluluğundadır. Zorunlu stajını yapmayan öğrenciler, tüm derslerde başarılı olsalar bile mezun olamaz ve diploma alamazlar.
Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
Dekanlık veya bölüm başkanlıklarınca staj yeri temin edilmesi halinde ise işyerlerine müracaat edecek öğrencilerin AGNO'su 2.5'in üzerinde olan ve disiplin cezası almamış öğrenciler arasından seçilmesi esastır. Bu niteliklere sahip öğrenci olmaması halinde Kurul değerlendirme yapabilir.
* Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinden bu şart aranmamaktadır, ancak staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olması beklenmektedir.
TESMER Yönetim Kurulu durumu değerlendirir ve tezkiye notunu belirler. Formlar eksiksiz olarak meslek mensupları tarafından düzenlenerek, kapalı zarf ile dilekçe ekinde TESMER Şubesine/ Odaya gönderilir.
Staj Puanı Hesaplanması ile İlgili Açıklamalar:
1.BECERİ veya STAJ puanı hesaplanırken dosya puanının %20' si, beceri sınavı veya staj bitirme sınavı puanının %80' i sistem tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır.
E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek sgk belgenizin dökümünü alabilirsiniz.
S (Süren) notu, birden fazla yarıyıl süren derslere yarıyıl sonunda verilen nottur ve ortalama hesabına katılmaz.
Evet, yapılabilir. Sonrasında ders dönemleri bittiğinde Staj-2 tamamlanıp mezuniyet sağlanır. Staj için not ortalaması şartı var mı? Hayır, staj için not ortalaması şartı bulunmuyor.
Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir. Bu tür durumu bulunan öğrencilerin de öğrenci işlerini arayarak durumunu bildirmesi ve dönem değişikliği yapması gerekmektedir.
Not ortalaması aynı zamanda bir öğrencinin mesleki gelişimini de etkileyebilir. İyi bir üniversite not ortalaması, öğrencinin yüksek lisans programlarına kabul edilme şansını artırabilir. Yüksek lisans eğitimi, uzmanlık alanını derinleştirme ve daha fazla uzmanlık kazanma fırsatı sunabilir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Halen iki yıllık meslek yükseko- kullarında staj zorunlu, dört yıllık bir eğitim-öğretim dönemini kapsayan fakültelerde ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir.
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür. 2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz. Resmi tatil günlerinde staj yapılamayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri