Ağda da ünlülerin tercih ettiği yöntemlerden. Bunun için genelde güzellik uzmanlarından evlerinde hizmet alıyorlar. Cardi B'nin bikini bölgesi ağdası videosu geçenlerde çok konuşuldu. Bunların dışında elbette lazer epilasyon da ünlülerin tüy alma yöntemleri arasında.
Dünya üzerinde milyonlarca kişi lazer epilasyon ile istenmeyen kıllardan kurtulmak için lazer epilasyon tedavisi görmektedir. Uygulama yapılan bölgede tedavi sonunda ortalama % 80 oranında kılın yok olması, epilasyonu başarılı kılmaktadır.
Epilasyonda, cildin yüzeyinde hareket edip tüyleri hızla alan küçük döner elektrikli cımbız içeren ve epilatör adı verilen bir cihazla tüyler dört haftaya kadar giderilebilir. Epilatörler, vücudun herhangi bir bölgesinde kullanılabilir ve bacaklar, kollar, koltuk altları, bikini bölgesi ve yüz için idealdir.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir.
Ayva tüyleri jilet gibi yöntemlerle alınmamalı. Bunun nedeni; ayva tüylerinin jilet, tüy dökücü krem gibi yöntemlerle alınması tüylerinizin kalınlaşmasına ve çoğalmasına olanak tanıyabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Yüzünüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız seçeceğiniz en etkili yöntem lazer epilasyon olacaktır. Yüze lazer epilasyon, kısa sürer, büyük bir acı ve ağrıya neden olmaz. Uygulama öncesinde yüz bölgesindeki tüyler kısaltılır, uygulama bölgesine jel sürülür ve uygulamaya başlanır.
Yüz tüylerini almanın en kalıcı yolunu merak ediyorsan sana ağda yapmayı öneririz. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Evde epilasyon yapmak ve yüzdeki istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenler için ağdayı öneririz.
Normal kıl büyümesi
İnsan ilk doğduğunda yaklaşık 50 milyon kadar kıl köküne sahibidir. Bu kıllar yaş ilerledikçe, özellikle 50 yaşından sonra azalma gösterir. İnce tüy diyebileceğimiz kıllar hormon bağımsız ve her iki cinste de aynıdır.
İşte ünlü tarihçilerin de kabul ettiği o gerçekler: Ama cariyelerin emelleri o kadar yüksekti ki, büre (boraks) ile zırnığın arsenik-kükürt karışımı) karıştırılarak, tüyleri alana kadar kaynatılan, sonra kurutulan ve gerektiğinde ısıtılarak tekrar kullanılan bir karışım ile tüylerden arınmaktan çekinmiyorlardı.
Genital bölgede yer alan kıl ve tüyler jilet yardımıyla dikkatlice kesilmelidir. Eğer alerjik reaksiyonunuz yoksa jilet yerine tüy dökücü kremler ya da elektrikli traş makineleri tercih edilebilir.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Ağda. Nesillerdir kullanılan ve istenmeyen tüylerden kurtulmak için tercih edilen ağda acısıyla meşhurdur. Bunu da hızlı bir şekilde uygulanabilmesi, yaklaşık 3 hafta boyunca pürüzsüz bir his sunması ve genellikle ekonomik olmasıyla telafi eder. Ağdanın acısı bölgeden bölgeye ve tüylerin durumuna göre de değişebilir.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Aynı nedenle, çoğumuz yüzümüzde hiçbir tüy olmamasını isteriz. Kadınlar için pek çok yüzdeki tüylerden kurtulma yöntemi vardır ve bunlar arasında epilasyon (yüz epilasyonu), cımbız, ağda, şeker, iplik, yakma, tıraş etme, ağartma, krem, lazer, IPL, elektroliz veya makyaj yapma gibi seçenekler yer alır.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir. Patentli soğutma sistemi sayesinde ağrısız bir lazer epilasyona olanak tanır.
Yalnızca kadınların %1.8'inde bu uzunluk 3.8 cm'den fazladır. 9) İnsan saçı 7 yıla kadar yaşayabiliyorken, genital bölgedeki kılların ömrü yaklaşık 3 haftadır. Yani, belirli bir süreden sonra genital bölgedeki kılların uzaması durur.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Ucunda jileti olan ve yüz usturası olarak da bilinen aletle tüyleriniz kalınlaşmaz. Fakat siz kaşlarınızın kalınlaşmasını isterseniz daha sık uygulama aralıkları ve kaş besleyici bakım ürünleri ile bunu yapabilirsiniz. Herkesin tüy tipi farklı uzama aralıklarına sahiptir.
Yüz bölgesinde özellikle hormonal sorunlardan kaynaklı tüylenemeye oldukça sık rastlanmaktadır. Bu tüyler bazen kalın kıl görünümündedir ve estetik açıdan kötü bir görünüme neden olmaktadır. Yüz bölgesindeki bu tüylerden kurtulmak için en etkili çözüm lazer epilasyondur.
Sir ağdalar, yüz için kullanılan tüy alma yöntemlerinde sıklıkla tercih edilen bir seçenektir. Diğer yöntemler arasında; epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, ağartma ya da elektroliz sayılabilir. Yüzünüzde veya çevresinde bulunan istenmeyen tüylerden kurtulmak için farklı seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri