Ürdün. Başörtüsü giymeyi gerektiren herhangi bir kanun ya da herhangi bir kamu kurumundan herhangi bir yasaklama yoktur. 1980'lerde başörtüsü kullanımı arttı. Bununla birlikte, başörtüsü kullanımı genellikle alt ve orta sınıflar arasında yaygın olarak görülmektedir.
Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Pakistan, Bangladeş, Rusya, Çin ve Özbekistan örgütün faaliyetlerini yasaklayan ülkeler arasında.
Orta Doğu'nun en güvenli ve modern ülkelerinden biri kabul edilen Ürdün, turistik açıdan tavsiye edilen rotalardandır.
Ürdün'ün para birimi dinar. Türk parasına göre epey değerli o yüzden de pahalı bir destinasyon. Herşeyi 8 ile çarptığınız için birçok Avrupa ülkesinden bile daha yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalıyorsunuz.
İlgili 22 soru bulundu
Ürdün'de resmî din İslam'dır ve halkın yaklaşık %95'i Müslümandır.
Birçok hediyelikte ülkenin kültürünü yansıtan el işçiliğine rastlanabilmektedir. Ürdün'de alışveriş yapmak oldukça keyiflidir. Özellikle ülkenin yöresel kıyafetleri, kum sanatı, Ürdün'e özgü altın işlemeli takılar, el dokuması duvar halıları ve ülkenin yöresel eşarbı olan keffiyeh bunlardan sadece birkaçıdır.
Kızıldeniz, Petra ve Wadi Rum ile ünlü Ürdün'de denize girebileceğiniz küçük de olsa bir sahil bulunuyor. Kızıldeniz kıyısındaki Akabe, Ürdün'ün denize kıyısı olan tek şehri. Aynı zamanda tek limanı oluyor. Burada denize girebilir, güneşin keyfini sürebilirsiniz.
Resmi dil Arapça'dır. Özellikle başkent Amman'da İngilizce yaygın şekilde konuşulmaktadır.
Başkent Amman'da yıllık ortalama sıcaklık 17 derece ve kış aylarında bile sıcaklıklar en fazla 7 dereceye kadar düşüyor. Ürdün'ü ziyaret etmek için en güzel zamanlar ise büyüleyici tarihi hazineleri keşfetmek için ideal hava sıcaklıklarının olduğu ilkbahar ve sonbahar ayları.
Ürdün'deki Türkler, veya Ürdün Türkleri olarak da bilinir, Ürdün'de yaşayan Türk kökenli insanlardır. Bu insanlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetiminden bu yana Ürdün'de başarılı bir varlığa sahipler. Bugün ülkede Osmanlı-Türk göçmenlerin torunları olan yaklaşık 60.000 kişilik bir azınlık vardır.
Ürdün, fosfat dışında, doğal kaynaklar ve özellikle tatlı su bakımından fakir bir ülke. Aslında eskiden "bereketli hilál" diye bilinen bir araziye sahip olmasına rağmen, tarım üretimi kısıtlı, sanayileşme ise zayıf. Nüfusu, 7 milyon dolayında. Ürdün'ün yerlisi yok dense yeridir.
Müslümanın mürted biri ile evlenmesi, Evli bir kadınla evlenmek ya da iddet bekleyen kadının evlenmesi, Dörtten fazla kadınla evlenmek.” Evlilik akdi bir kadın ve erkek arasında olur.
Ürdün, 11 Nisan 1921 tarihinde “Mavera-i Ürdün Emirliği” adıyla İngiliz mandası olarak kurulmuş, 25 Mayıs 1946'da bağımsızlığını ilan etmiştir. 24 Ocak 1949'da devletin adı “Ürdün Haşimi Krallığı” olarak değiştirilmiştir.
IMF projeksiyonuna göre Ürdün'ün milli gelirinin önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edeceği ve GSYH'nın 2019 yılında 44,3 milyar dolara 2024 yılında ise 57,4 milyar dolara yükseleceği öngörülmektedir. IMF 2019-2024 döneminde Ürdün ekonomisinin ortalama %2,67 büyüyeceğinin tahmin etmektedir.
Sınırlı miktarda petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Ürdün'ün başlıca maden kaynakları ise fosfat, potaş ve şist yağıdır.
Ürdün'ün ulusal yemeği mansaf, ancak çoğu zaman musahan ya da maklube gibi yemekler de yenilir.
Ürdün'ün yönetim şekli şeriat olduğu için tatil öncesi aklınızda soru işaretleri olabilir. Ancak problem yaşamamak için eşinizle, ailenizle ya da kız kıza arkadaşlarınızla turistik bölgeleri tercih edebilirsiniz.
Yazları ortalama 30 derece ile yarı kuraktır. Kışları ise 13 derece civarındadır. Ülkenin batı kısmı kasım ayından mart ayına kadar en büyük yağışı almaktadır. YAŞAM MALİYETİ Ürdün'deki yaşam maliyeti çoğu batı ülkelerinden daha düşüktür.
Resmi Tatiller: Ürdün'de çalışma saatleri Cumartesi-Perşembe günleri arası olup, Cuma günü resmi tatildir.
Ürdün'de kahvaltı kültürü ise oldukça farklı. Falafel dürüm, patlıcan ezmesi, humus ve taze ekmek sabahları güne başlamak için karşınıza gelecek olan lezzetler.
Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, karşılıklı olarak yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
1. Petra Antik Şehri. Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen ve 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesinde yer alan Petra Antik Şehri, ülkenin en popüler ziyaret noktası konumunda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri