Sorunun yaşandığı USB dış sabit sürücüsüne basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı seçin. Sabit sürücü kaldırıldıktan sonra USB kablosunu çıkarın. 1 dakika bekleyin ve USB kablosunu yeniden takın. Sürücü otomatik olarak yüklenmelidir.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme seçeneklerini seçin. Soruna en yakın olan sorun gidericiyi seçin ve ardından Sorun gidericiyi çalıştır seçeneğini belirleyin. Ekrandaki talimatları izleyin ve bulunan hataları giderin.
İlgili 44 soru bulundu
Telefonunuzun ayarlar menüsüne gidin ve 'Geliştirici Seçenekleri'ne erişin. Açılan menüde 'USB Hata Ayıklama' seçeneğini bulun; eğer pasifse, bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.
USB bağlantı noktasına bir USB bellek takın. “Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
USB ile ilgili sorunlar uyumsuz aygıt, eski, yanlış veya bozuk sürücüler, hasarlı USB bağlantı noktaları veya kablolar, hatalı USB bağlantı noktası vb. nedenleriyle oluşabilir.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
Türkçeye "Evrensel Seri Veriyolu" olarak çevrilebilir. USB ilk olarak 1996 yılında klavye, fare, yazıcı vb. aygıt bağlantılarının tek tip hale getirilmesi ve veri akışının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir.
G/Ç aygıt hatası, Windows'un içeriğini taramasını veya üzerine veri yazmasını engelleyen aygıtla ilgili bir sorundur. Sabit sürücüde (HDD veya SSD), harici sabit diskte, USB'de, SD kartta, CD/DVD'de vb. görünebilir.
USB flaş sürücüsü, USB hafıza ünitesi, flash disk, USB çubuk ya da USB bellek USB 1.1, 2.0, 3.0 iken şimdi artık 3.1 ile üretilmeye başlanmıştır. Arayüzü ile entegre edilmiş, kapasiteleri 1 TB'a kadar ulaşabilen, küçük, hafif, çalışma esnasında sökülüp takılabilir NAND-tipinde veri depolama aygıtlarıdır.
Samsung, Google, Sony, OnePlus: Ayarlar > "Telefon Hakkında" öğesine dokunun > Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmek için Yapı numarasına yedi kez dokunun. Sonrasında Sistem > Geliştirici seçenekleri > USB hata ayıklama özelliğini etkinleştirin ve ekrana gelen USB hata ayıklama diyaloğunda "Tamam" öğesine tıklayın.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
Varsa izoporipil alkol, yoksa kolonya. Varsa WD-40 vb. Spreyler sıkıp pas ve oksit gibi kirlilikleri çözebilirsin. %99,9 saflıkta İzopropil alkol ve WD-40 kullanırsan kısa devreden çok endişelenmen gerekmez. Fön vb. cihazla kabaca kurutup açabilirsin.
USB sürücüsü bozulabilir veya hasar görebilir ve bilgisayarın USB'yi biçimlendirememesine neden olabilir. Hataya neden olan yaygın nedenler, flash belleğe virüs bulaşması, bozuk sektörleri, fiziksel hasar ve dosya sisteminin çökmesi olabilir.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
Depolama altında Disk Yönetimi'ni seçin. Adım 3. USB sürücünüze sağ tıklayın ve Biçimlendir'i seçin. Adım 4. Dosya sistemi açılır listesinden FAT32'yi seçin ve Tamam'a tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri