Boot menüsü için kısayol tuşu genelde F7'den F12'ye olan tuşlar veya ESC'dir. Bilgisayarı başlatın ve Boot menüsüne girin. Yön tuşlarıyla USB aygıtınızı seçin ve Enter'a basın. Ardından Windows ürün anahtarını girerek veya daha sonra girmeyi seçerek kurulumu başlatın.
BIOS yapılandırmasına girdikten sonra, [F8] Kısayol tuşuna basın veya ekranda görüntülenen [Önyükleme Menüsüne] tıklamak için imleci kullanın①. Önyükleme Menüsünde② kullanmak istediğiniz USB belleği/CD-ROM'u seçin, ardından sistemi USB bellekten/CD-ROM'dan başlatmak için Enter tuşuna basın.
Bilgisayarınızda format işlemini başlatabilmeniz için öncelikle bilgisayarınızı power düğmesine bastığınız anda F2, F10 veya delete (Her faklı model ve marka bilgisayarda değişiklik gösterebilir.)
Ayrıca FAT32 dosya sistemi her cihazda çalışır ve farklı işletim sistemleri tarafından tanınır. Bu yüzden USB bellekleriniz de FAT32 kullanmanızı öneririm. NTFS, FAT32′ye göre daha hızlı çalışır.
İlgili 42 soru bulundu
Windows 11 işletim sistemi
Windows arama çubuğuna [Dosya Gezgini] yazın① ve [Aç]② öğesine tıklayın. Dosya Gezgini penceresinde, [Bu Bilgisayar]③ öğesini seçin. USB flash sürücünüze sağ tıklayın④, ardından [Biçimlendir]⑤ öğesini seçin. Dosya sistemini [FAT32]⑥, ardından [Başlat]⑦ öğesini seçin.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
Bilgisayar açıldığı zaman F8 tuşuna basılır ve bu sayede USB ya da CD'ye ulaşılır. Devamında ise format işlemi gerçekleştirilir. Format atma işlemi sırasında bilgisayardaki bütün dosyalar silineceği için gerekli olan ve silinmemesi gereken dosyaları yedeklemeniz önerilir.
USB ile Boot ettikten sonra kurulum tamamlanınca kendini yeniden başlatır ve bu sırada artık disk üzerinden Boot eder. Bu esnada çıkarabilirsin.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
Önyüklemeli USB'ler sadece işletim sistemi kurulumunda değil, üzerinde bulunan portable işletim sistemi sayesinde, arızalı bilgisayarın açılması ve bilgilerin kurtarılmasından tutun da, üzerine işletim sistemi kurulup, işletim sistemini cebinizde taşımaya kadar yararlar sağlayabiliyor.
Bilgisayarı açın ve ThinkPad veya LENOVO logosunun görünmesini beklerken F11 tuşuna basın. Ekran aşağıdaki gibi görünene kadar birkaç dakika bekleyin.
İşletim sistemini yeniden yükleme veya sıfırlama işlemi için Windows Ayarları'nı kullanabilirsiniz. Ayarlar'a giderek "Güncelleştirme ve Güvenlik" bölümüne tıklayın. Ardından "Kurtarma" sekmesine geçin ve "Bu PC'yi Sıfırla" seçeneğini bulun.
Ulusal Bilgi Sistemi (UBS), ülke yönetimine yönelik bilgilerin, ilgili kurum içinde ve kurumlar arasında ilişkilendirilmesi, paylaşılması ve kullanımının sağlanmasını amaçlayan ülke bilgi sistemleri topluluğudur.
Windows 11 işletim sistemi
Windows arama kutusuna① [Bu Bilgisayarı Sıfırla] yazın ve ardından [Aç]② seçeneğine tıklayın. Bu bilgisayarı sıfırla alanında [Bilgisayarı Sıfırla]③ ögesine tıklayın. [Her şeyi sil]④ ögesini seçin. Yerel yeniden yükleme]⑤ ögesini seçin.
Win+U tuşuna basarak ayarları açın. Arama yerine 'Bu bilgisayarı sıfırla' yazın. Bu bilgisayarı sıfırla başlığının altındaki 'başlayın' tuşuna basın. Gerekli adımları takip ederecek sıfırlayın.
"FOrmat tuşu olarak da bilinen bu tuş sayesinde kullanıcılar tek bir tuşa basarak bilgisayarlarına format atabiliyor. HP laptop sahibi kullanıcılar, Ctrl + F11 kombinasyonunu kullanarak "Sistem Restore" ayarlarını açabilirken Pavilion serisi laptoplarla beraber bu özellik tek bir tuşa bağlandı.
Boot menüsü için kısayol tuşu genelde F7'den F12'ye olan tuşlar veya ESC'dir. Bilgisayarı başlatın ve Boot menüsüne girin. Yön tuşlarıyla USB aygıtınızı seçin ve Enter'a basın. Ardından Windows ürün anahtarını girerek veya daha sonra girmeyi seçerek kurulumu başlatın.
Eğer bilgisayarınızı sorunsuz bir şekilde açabiliyorsanız Windows'un ayarlarından da kolaylıkla USB'siz format atma şansınız var.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve hemen arka arkaya F11 tuşuna basın.
Dosya sistemlerine baktığımızda hem Windows hem Mac bilgisayarlarda kullanabilmek için, harici sürücülerinizi exFAT ile formatlamanız gerekiyor. Sadece Windows kullanıyorsanız NTFS yeterli olacaktır. Tüm platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışan bir dosya sistemi mevcut değil.
NTFS, 16 TB'a kadar dosyalara sahip olabilir. * FAT32 kullanıyorsanız, bir sürücü yalnızca 8TB'ye kadar çıkabilir. Varsayılan olarak, Windows 32 GB'den büyük bir FAT32 sürücüye izin vermez. NTFS'nin böyle bir sınırı yoktur, bir sürücü için 100'lerce TB'ye kadar çıkabilir.
Dosya Gezgini'ni açın. USB sürücünüze veya harici depolama cihazınıza sağ tıklayın. Açılır menüden Biçimlerdir'i seçin. Dosya sistemi açılır menüsünden NTFS'yi seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri