USE Kullanımı Hangi veritabanı üzerinde işlem yapacağımızı belirtmek için kullanırız. Kullanmak istediğimiz veritabanı üzerinde sağ tıkladığımızda New Query dediğimizde otomatik olarak o veritabanı üzerinde işlem yapar.
USE kullanımı hangi database üzerinde işlem yapacağımızı belirtir. New Query (Ctrl+N) ile yeni sorgu penceremizi açtığımızda default olarak gelen database Available Databases kutucuğunda görünmektedir.
Daha ölçülebilir bir cevap vermek için şöyle diyebilirim; ortalama bir insan online dersler aracılığıyla birkaç günde temel SQL bilgilerini öğrenebilir. Daha kapsamlı konseptleri anlamak için birkaç hafta gerekebilir. Sadece birkaç ay içerisinde SQL kodu yazmanız mümkün.
SELECT komutu bir veritabanında yer alan bir veya daha fazla tablodan istenen satır değerlerini almak için kullanılır. SELECT komutu ile elde edilen veriler yine bir tabloya aktarılarak üzerinde işlem yapılır.
İlgili 36 soru bulundu
INSERT INTO komutu bir veritabanında yer alan tablolara yeni kayıt eklemek için kullanılır.
ayrı {sıf.} farklı {sıf.}
USE Kullanımı
Hangi veritabanı üzerinde işlem yapacağımızı belirtmek için kullanırız. Kullanmak istediğimiz veritabanı üzerinde sağ tıkladığımızda New Query dediğimizde otomatik olarak o veritabanı üzerinde işlem yapar.
Sorguda belirtilen bir alanda yer alan bir değer kümesi toplamını döndürür.
SQL, bilinenin aksine bir programlama dili değildir yalnızca veritabanlarını, özellikle ilişkisel olanları yönetmek için kullanılan özel bir dildir. SQL bilmek elbette ilk olarak yazılımcıların görevi ancak bir yazılımcı ya da sistem geliştiricisi olmasanız bile bu dili öğrenmeniz gerekebilir.
TSQL ile Veritabanı programlama eğitimi SQL Server'ın temel dili olan TSQL'i kullanarak veritabanı üzerinde kodlama yapmayı öğretmeyi amaçlamaktadır.
Structured Query Language (SQL) yani yapılandırılmış sorgu dili de diyebileceğimiz bu dil programlama dilidir. Veri tabanlarını yönetmek ve onları işleyebilmek amacıyla kullanılmaktadır. Artık sadece yazılım ve bilgisayar mühendisleri değil, kısaca herkesin SQL öğrenmesi gerekmektedir.
Boş veritabanı oluşturma
Dosya sekmesinde Yeni'ye tıklayın vesonra boş veritabanına tıklayın. (Dosya Adı kutusunun yanında), yeni konuma gidin ve Tamam'atıklayın. Oluştur'a tıklayın. Access, veritabanını Tablo1 adlı boş bir tabloyla oluşturur ve Tablo1'i Veri Sayfası görünümünde açar.
Bu bölümde kullanıcı veritabanı kavramı anlatılmakta ve bir veritabanı oluşturulmaktadır. Bunun yanı sıra MDF ve LDf dosyalarından ve bu dosyaların nasıl konfigüre edildiğinden de bahsedilmektedir.
FOREIGN KEY (Yabancıl Anahtar) Kısıtlaması: Birincil anahtar ya da UNIQUE olarak tanımlanmış (aynı tabloda ya da farklı tablolarda) iki alanın birbiri ile olan ilişkisini gösterir. Yabancıl anahtar kısıtlaması yaratılan alanda diğer alanda belirtilen değerler dışında başka bir değer girilemez.
SQL, veritabanını çalıştırmak için kullanılan standart bir dildir. Ancak MySQL ise ilk açık kaynaklı veritabanlarından biridir. SQL, bir veritabanını sorgulamak ve yönetmek için kullanılırken MySQL, veritabanında bulunan verilerin korunmasına izin veren bir RDBMS'dir.
Yapılandırılmış sorgu dili (SQL), bilgileri ilişkisel bir veri tabanında depolamak ve işlemek için kullanılan bir programlama dilidir. İlişkisel bir veri tabanı, farklı veri niteliklerini ve veri değerleri arasındaki çeşitli ilişkileri temsil eden satırlar ve sütunlar ile bilgileri tablo biçiminde depolar.
Veri tabanı yöneticileri, aynı zamanda veri dosyalarını yazan geliştiriciler ve analitik sorguları kuran veri analistleri tarafından düzenli olarak kullanılır. Facebook, Instagram, WhatsApp gibi teknoloji devlerinin çoğu veri işlemlerinde SQL kullanır.
Create Database deneme; Create Database okul; Create Database sirket; USE: Önceden oluşturulmuş veri tabanını aktif hale getirir. Use deneme; Use okul; Use sirket; CREATE TABLE: Tablo oluşturmak için kullanılır.
Query yani sorgu, bilgi talebi anlamına gelir. Bilgisayar programlamada, bilgi bir veritabanından alınmadığı sürece aynı şeyi ifade eder. Ancak, sorgu yazmak, veritabanının yönergeyi anlamasını sağlamak için önceden tanımlanmış bir kod kümesi gerektirir.
SQL herhangi bir veri tabanı ortamında kullanılan bir alt dildir. SQL ile yalnızca veri tabanı üzerinde işlem yapılabilir; veritabanlarında bulunan sistemlere bilgi ekleme, bilgi değiştirme, bilgi çıkarma ve bilgi sorgulama için kullanılmaktadır.
Distinct ifadesi tablonun belli kolonlarında tekrar eden verilerin bir adet olacak şekilde çekilmesine olanak sağlar.
COUNT() fonksiyonu belirtilen alandaki veya tablodaki toplam kayıt sayısını verir. Burada dikkat edilmesi gereken alan üzerindeki kayıt sayıları alınırken boş verilerin dikkate alınmamasıdır. Birinci kullanım biçiminde belirttiğimiz alandaki boş olanlar hariç kaç tane kayıt olduğunu elde ederiz.
Örneğin, bir müşteri tablosunda bulunan “satışlar” sütunundaki değerlerin toplamını bulmak istediğimizi varsayalım. Bu durumda, aşağıdaki SQL sorgusunu kullanabiliriz: SELECT SUM(satislar) FROM musteri; Bu sorgu, “musteri” tablosundaki “satışlar” sütunundaki değerlerin toplamını döndürecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri