Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Üst komşuyu nereye şikayet edebilirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Üst komşuyu nereye şikayet edebilirim?

155 ihbar hattı aranarak polis merkezine şikayet kaydı açabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin zabıta bölümünden şikayetçi olabilirsiniz. Alo 181 hattını arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şikayet bırakabilirsiniz. Son olarak Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe vererek dava açabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurhukukburosu.com

Üst komşu rahatsız ediyor ne yapmalıyım?

1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için 155 Polis Merkezi

Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

Komşumdan şikayetçiyim ne yapabilirim?

Komşumuz tarafından yapılan rahatsızlık verici davranışlar tüm uyarılara rağmen devam etmekteyse ya da maruz kalınan gürültü çekilmez bir hal aldıysa polise ya da belediye zabıta görevlilerine şikayet edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Çok fazla gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imzabinayonetimi.com.tr

Komşu komşuyu rahatsız etmenin cezası nedir?

Bu seçimlik hareketler; kişiye ısrarla telefon edilmesi, kişiyi rahatsız etmek amacıyla ona karşı istikrarlı bir şekilde gürültü yapılması veya ısrarla hukuka aykırı olarak herhangi bir davranışta bulunma şeklinde olabilmektedir. Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun cezası, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Komşu gürültüsü nereye şikayet edilir, yaptırımlar neler? | Habertürk Manşet - 17 Aralık 2019

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Saat kaçtan sonra komşu rahatsız edilmez?

Bu kurallar arasında gürültü miktarı da yer alır. Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kanıt olmadan şikayet edilir mi?

Asılsız ihbar veya şikayet başvurusu yapılması halinde savcılık veya kolluk tarafından soruşturma başlatılması şart olmayıp, ihbar veya şikayetin objektif olarak soruşturma başlatmaya elverişli nitelikte olması suç uydurma suçunun meydana gelmesi için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ses yapma cezası kaç TL?

Önce zabıta ya da kolluk kuvvetlerinin vereceği ceza vardır. 2023 yılında gürültü yapma cezası 1,594 TL'ye yükseldi. Ayrıca konunun dava boyutuna geçmesi halinde hakim 250 TL ile 2,000 TL arasında bir ceza belirleyebilir. 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) 33. Maddesine göre üst ceza limiti 2,000 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurhukukburosu.com

Komşu saat kaça kadar gürültü yapabilir?

Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır. Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Yüksek sesle müzik dinleyen komşuya ne yapılır?

Gürültü Yapan Komşumu Nereye ve Nasıl Şikâyet Etmem Gerekir? başvurabilirsiniz. Polis ya da zabıta durum değerlendirmesi yaparak gürültü yapan komşunuza gerekli işlemleri yapacaktır. Sorun devam eder ise kat malikleri durumu sulh mahkemesine taşıma hakkına sahiptirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gmgenterprise.com

Gürültücü komşudan nasıl kurtulunur?

Gürültü yapan komşunuzu önce polise ve zabıtaya şikâyet edip idari para cezası kestirebilirsiniz. Çözüm olmazsa, dava açma ve savcılığa şikâyet yolunuz var. Son çare olarak bütün komşular birleşerek, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre daireyi satın alıp gürültücü ve rahatsız eden o komşudan kurtulabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir. Karakola gitmek yerine doğrudan cumhuriyet savcılığına giderek de şikayetçi olmanız mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Şikayetçi olunca ne oluyor?

Müştekinin şikayet dilekçesi veya beyanı üzerine savcılık iddianın suç teşkil ettiği kanaatine varırsa derhal soruşturma başlatır. Soruşturma işlemleri ile deliller toplanır; tanık dinlenir, keşif veya bilirkişi incelemesi yapılır, ilgili yerlere müzekkereler yazılarak iddianın doğruluğu araştırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Komşuları rahatsız etmemek hakkı nedir?

Komşuluk hakkı, Medeni Kanun'un 737. Maddesinde tanımlanmıştır. ''Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkilerini kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.erdhukukburosu.com

Üst komşu Balkondan halı silkeleyen nereye şikayet edilir?

ALO 181 ÇAĞRI MERKEZİ, 81 İLE 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Apartmanlarda, “çekilmez hal” alacak şekilde belirlenen sınırın üzerinde ve tatil günlerinde gürültü yasak. Aynı şekilde yüksek sesle müzik dinlemek, televizyon seyretmek, telefonla konuşmak da yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Saat kaçtan sonra matkap çalıştırılmaz?

g) Bina içi ve dışı dahil olmak üzere konut alanlarında ve diğer gürültüye duyarlı alanlarda mekanik veya motorlu dikiş makinesi , matkap, testere, öğütücü, çim biçme makinesi , koşu bandı veya benzeri araçların 19.00-07.00 saatleri arasında çalıştırılması veya çalıştırılmasına izin verilmesi yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Apartmanda aşağıdan yukarı ses gider mi?

Aslında apartmanda gürültü ve rahatsız edici sesler üst katlardan gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkeyforum.com

Komşunun gürültü yapması suç mu?

TCK'nın 183. maddesine göre; “İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Komşunun kapısına gitmek suç mu?

Konut dokunulmazlığının ihlali suçunun basit hali ile işlenmesinde ceza, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasıdır. Bir kimse konuta ya da konutun eklentisine rızasına aykırı olarak girmiş veya rıza ile girdikten sonra çıkmamış ise altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Gürültü yapan komşu evden nasıl çıkarılır?

Gürültü yapan kiracı, kat maliklerinin oy birliğiyle karar almasından sonra dava açılarak çıkartılabilir. Ev sahibi kiracısına karşı dava açmak istemese bile bina sakinleri çoğunluk imzasıyla bu davayı açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Apartmanda gürültü sınırı kaç desibel?

Bu yönetmeliğe göre belirli yasal ses sınırı bulunmaktadır. Bu ses sınırları şu şekildedir; hastanelerde 35, mutfak ve banyoda 70, yatak odasında 35, otel yatak odasında 30, oturma odasında 60, şehir içi trafik de 65, kabare müziği 100, motosiklet 110 ve uzay roketlerinde de 170 desibel şeklinde düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurizizolasyon.com

Cimere şikayet edince ne olur?

CİMER'e yapılan başvurular hızla başvuruya yanıt verecek ilgili kurum ve kuruluşa ulaştırılacak. Başvuru konusu, bir kamu kurum ve kuruluşu, personeli veya yöneticisi hakkında şikayet niteliğindeyse başvuru, bir üst amire gönderilecek. Şikayet bu amir tarafından işleme alınarak başvuru sahibine yanıt verilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

CİMER e yapılan şikayet asılsız çıkarsa ne olur?

CİMER şikayetleri vb yapılan şikayetlerde, şikâyetin asılsız olması durumunda şikâyet eden kişi hakkında kamu davası açılabileceği uyarısı olmalıdır. Hatta kamu davası açılmalıdır. ONLİNE ÜYELİK Herkesin sustuğu yerde "Hak mücadelenizin gür sesi olarak BİZ varız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimgucusen.org.tr

Şikayetçi olmak sicile işler mi?

Karakolda İfade Vermek Sicile İşler Mi: İfadeye çağrılmak veya karakolda ifade vermek kişinin siciline işlemez. Ne adli sicil kaydına ne de arşiv kaydına işler. Ancak eğer kişi soruşturma sonucu dava aşamasına geçilerek ceza alırsa bu ceza kişinin adli sicil kaydına işler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT