UTP teşviki kapsamında, programa katılan işverene, 2023 yılı için personel başına aylık net asgari ücretin yarısı kadar (5.701 TL) destek verilmektedir. 27 hafta boyunca bu kapsamda kişi başı toplam 38.482 TL ödeme yapılmaktadır. Bu ödeme nakit olarak işverenin hesabına yatırılmaktadır.
Ustalık telafi programı içeriğinden lise ve üniversite mezunları yararlanabilir. Bu program, en fazla gün içinde 8 saat olup en fazla ise 27 hafta şeklinde belirlenir. Bu kapsamda programın eğitim içeriğinin tamamı işletmede verilir. Dersler ise işletmelerdeki görevli usta öğreticiler tarafından işlenir.
Sözleşme Millî Eğitim Bakanlığınca imzalanır. Madde 8 - Geçici sözleşmeli olarak görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin haftalık çalışma süresi 40 saattir. Madde 9 - Uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir.
Ustalık telafi programı öğrencilerine sözleşmeleri gereği ödenmesi gereken ücreti, her ayın sekizinci gününe kadar öğrencinin banka hesabına yatırdığını belgeleyen evrakı bir sonraki ayın sekizine kadar beyan etmeyen işletmelere o aylara ait devlet katkısı ödemesi yapılmayacaktır.
Eğitim süresince işletmelere programa katılan her bir personel için asgari ücretin yarısı kadar (2750 TL) devlet katkısı ödenecektir.
İlgili 45 soru bulundu
4.253,40/30 = 141,78 (Günlük Ücret)
Sınıf) ve Ustalık Telafi Programı (UTP) öğrencilerine ödeyecekleri en az tutar 4.253,40 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. İş verenlerimizin 2023 Ocak ayından itibaren Kalfa ve Ustalık Telafi Programı öğrencilerine en az 4.253,40 TL yatırması gerekmektedir.
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor.
Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir. Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür.
Telafi eğitimleri, aynı hafta içerisinde 2 saat bireysel ve/veya 1 saat grup eğitimini; aynı ay içerisinde ise 4 saat bireysel ve/veya 2 saat grup eğitimini geçmeyecek şekilde planlanır.”
Başarılı olanlara ustalık belgesi veriliyor. Bu kapsamda çalışanlara asgari ücretin yarısı ödeniyor. 2 bin 750 TL en az maaş alıyor.
Usta öğreticiler, kadrolu ya da ücretli olarak çalışabilirler. Ancak ücretli olan kişiler haftanın 5 günü düzenli olarak çalışmazlar. Derslerine ve ders saatlerine göre çalıştıkları kurumda bulunurlar. Düzenli çalışmadıkları için birkaç farklı iş yerinde ya da kurumda görev alabilirler.
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
kadrosuz tüm usta öğreticiler kadroya geçecek. açıklamasında bulundu.
Memur-Sen'e bağlı Eğitim Birsen sendikası tarafından açılan mahkeme sonuçlandı. Yargıtay, usta öğreticinin 4857 sayılı Kanun kapsamında işçi sayılmadığı, statü hukukuna tabi olduğu, 4688 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak sendikaya üye olabileceğine hükmetti.
Bu düzenlemenin ardından haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin usta öğretici ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret, 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmektedir. Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret, 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim kurslarında görev yapan usta öğreticiler, yılın ancak 5-6 ayında çalışabiliyor. Çalıştıkları dönemde ders saati üzerinden ücret alan usta öğreticilerin sigorta primleri de haftada 4 gün üzerinden yatıyor.
Deprem bölgesindeki okullarda da eğitim öğretim döneminin 16 Haziran 2023'te sona ereceğini dile getiren Özer, şöyle devam etti: "10 ildeki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde telafi programı yapacağız.
Ustalık Telafi Programı lise, önlisans ve lisans şartını sağlaması koşulu ile yeni istihdam edilen personeller ve mevcut personeller yararlanabilmektedir. 11-) Ustalık Telafi Programı'nda programa kaydı yapılan personellerin istihdam taahhüdü var mı?
Önümüzdeki yıl ara tatil ve yarıyıl tarihleri açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullarda eğitim öğretim faaliyetleri bu yıl 16 Haziran'da sona erecek. Deprem bölgesinde okulların geç açılması sebebiyle öğrencilerin kayıplarını gidermek amacıyla yazın telafi eğitimi uygulanacak.
(9) Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır: a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler, 2023 Temmuz-Aralık ayları arasında girdikleri ders başına 61,38 lira ödeme alacaktır.
İşletmeler, öğrenci adına gönderilecek Devlet katkısı tutarını ve işletme payına düşen tutarı, her ayın 10.gününe kadar banka hesabına ödeyeceklerdir.
Devlet, işsizlik fonu kapsamında mesleki eğitime destek verir. Bunun için işletmelere stajyer almaları konusunda çeşitli teşvikler sağlanır. Devlet tarafından karşılanan meslek lisesi stajyer maaşı, 850 TL olarak belirlenmiştir.
MESEM yani Mesleki Eğitim Merkezlerinde çırak ya da kalfa olarak eğitim alanlara net asgari ücret esas alınarak maaş ödemesi yapılmaktadır. Çırakların 01 Temmuz 2023 tarihinden itibaren maaşı 3.420,70 TL iken, kalfaların maaşı ise 5.701,16 TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri