20 saat zorunlu ek ders görevi ve 4 saat isteğe bağlı ek ders görevi, 3 saat ders dışı hazırlık görevi ve sadece örgün eğitim kurumlarında 2 saat sınıf öğretmenliği, alabilmektedir. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında kadrolu usta öğreticiler nasıl görev yaparlar?
(2) Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir. arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.
Madde 9 - Uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir. Kurum Müdürü, Cumartesi, Pazar günleri de dahil olmak üzere, uzman ve usta öğreticilere günün 8.00-23.00 saatleri arasında görev verebilir.
Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret, 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."
Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler, 2023 Temmuz-Aralık ayları arasında girdikleri ders başına 61,38 lira ödeme alacaktır. 2022 Temmuz-Aralık KADROLU Öğretmen Ek Ders Ücretleri Belli Oldu.
İlgili 15 soru bulundu
Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu. KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Güncel rakam ise 70.15 TL oldu.
30 SAAT DERSE GİREN BRANŞ ÖĞRETMENİ KAÇ SAAT EK DERS ALIR? 30 saat derse giren branş öğretmeni sınıfı yoksa 18 saat sınıfı varsa 20 saat ek ders alır.
Madde 9 - Uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir. Kurum Müdürü, Cumartesi, Pazar günleri de dahil olmak üzere, uzman ve usta öğreticilere günün 8.00-23.00 saatleri arasında görev verebilir.
Ustalık, iş yeri açma belgelerinden herhangi birine sahip olanlar veya en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, uzaktan veya yüz yüze eğitimle yapılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu tamamlayanlardan e-sınavda başarılı olan adaylara usta öğreticilik belgesi verilir.
Usta öğreticiler, kadrolu ya da ücretli olarak çalışabilirler. Ancak ücretli olan kişiler haftanın 5 günü düzenli olarak çalışmazlar. Derslerine ve ders saatlerine göre çalıştıkları kurumda bulunurlar.
26. maddede açıkça "haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez." ibaresi bulunmakladır. 26. maddenin, Kararın 5'inci ve 6'ncı maddelerinden bağımsız olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.
Memur-Sen'e bağlı Eğitim Birsen sendikası tarafından açılan mahkeme sonuçlandı. Yargıtay, usta öğreticinin 4857 sayılı Kanun kapsamında işçi sayılmadığı, statü hukukuna tabi olduğu, 4688 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak sendikaya üye olabileceğine hükmetti.
Geçici personel olarak görevlendirilen usta öğreticiler ile yapılacak sözleşmenin süresi, bir mali yıl içinde kalmak şartı ile, en fazla 12 ay kadardır. Bu süre, sözleşmenin yenilenmesi ile kurum müdürlüğünce uzatılabilir.
" ; aynı Yönetmeliğin 8. maddesi, "geçici sözleşmeli olarak görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin haftalık çalışma süresi 40 saattir"; aynı yönetmeliğin 9. maddesi ise, "uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliği ile "12" ibaresi "40" olarak değiştirildi. Böylece bir usta öğretici bulunan işletmelerde 40 öğrenci beceri eğitimi alabilecek.
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
(9) Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır: a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Görevlendirilen ücretli öğretmen/usta öğretici hizmet zamanı süresince 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 89. maddesine tabi olarak birim saat ücreti ile çalışır. Saat ücretinde çalışılan mali yıl için tespit edilen gündüz-gece tutarları esas alınır. Kendisine başka bir ödeme yapılmaz.
1 - Geçici personel olarak: Geçici personel olarak görevlendirilecek uzman ve usta öğreticiler ile yapılacak sözleşme esasları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 15/05/1975 gün ve 1897 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile değiştirilen 4 üncü maddesine göre Bakanlıkça hazırlanır.
Ders ücreti karşılığında görevlendirme? başlıklı, 9. maddesindeki hükümlere göre ücretli öğretmen yani uzman ve usta öğretici görevlendirilmesi yapılabilir.
29 Saat ders alan biri kaç saat ek ders alır? 15 saat maaş karşılığına girer. 14 saat normal ek ders alır.
Zorunlu durumlarda ise ek derse girmek isteyen öğretmenlere sadece 20 saatlik ek ders ücreti ödenir. Bu durumda yapılan zamlarla birlikte öğretmenlerin saatlik ek ders ücreti net 39,35 TL'dir. Yüzde 20'lik vergi dilimine giren öğretmenler için bu ücret net 37,01 TL'dir.
29 saat derse giren branş öğretmeni kaç saat ek ders alır
29 saat derse giren branş öğretmeni sınıf öğretmenliği veya sosyal kulüp görevi varsa haftalık 18 saat ek ders ücreti alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri