Usta öğreticilik sınavında ise 50 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru cevap/cevaplar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.
MEZUNİYET BELGESİ AÇIKLAMASI
"Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Ek-2 Formunda" Mezuniyet durumlarına göre puan verilmektedir. Örnek: Eğitim Fakültesi Lisans Mezunları 49 puan, Lisans mezunu 44 puan, Formasyonu olan lisans mezununa ilave 3 puan (Toplam 47 puan) gibi puan değerleri belirlenmiştir.
Yapılan Teorik e-Sınav sonucunda 50 ve üzeri puan alan day başarılı sayılarak Usta Öğreticilik Belgesi kayıtlı olduğu mesleki eğitim mekezince basılır ve onay işlmeleri tamamlandıktan sonra adayın kendisine imza karşılığı verilir.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
dağıtılması 26-31 Mayıs 2023 18 Kalfalık ve Ustalık sınavlarının yapılması (Beceri Sınavı/Teorik Sınav) 1-22 Haziran 2023 Beceri sınavları ile kısıtlı aday olarak işaretlenmiş adayların teorik sınavları yapılacaktır.
İlgili 18 soru bulundu
Beceri Sınavlarının Yapılması : Her Adayın randevusu Ağustos ayı içerisinde ancak farklı gün ve saatlerde olacaktır. 1 Haziran 2023 Perşembe günü başlayıp 27 Haziran Salı 2023 günü sona erecektir.
1- e-sınav ücretlerini aşağıda isimleri yazılı olan adaylar 15.10.2023 ile 21.10.2023 tarihleri arasında aşağıda açıklanan para yatırma işlem basamaklarını uygulayarak 240 TL.(İKİYÜZKIRK)yatıracaklardır. Bu tarihler arasında isimleri yazılı olanlar ücreti mutlaka yatırmalıdır.
6 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Usta Öğretici Yazılı Sınav Sonuçları ekte bulunmaktadır.
2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında görevlendirilecek Ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden alınacaktır.
Kalfalık ve ustalık sınavları Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim, Aralık aylarında yapılır.
✓"Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Ek-2 Formunda" Mezuniyet durumlarına göre puan verilmektedir. Örnek: Eğitim Fakültesi Lisans Mezunları 47 puan, Lisans mezunu 40 puan, Formasyonu olan lisans mezununa ilave 6 puan (Toplam 46 puan) gibi puan değerleri belirlenmiştir.
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 41. maddesi hükmü çerçevesinde, sözleşmeli, ücretli, geçici ve vekil öğretmenlikte geçirilen süreler ile usta öğreticilikte geçirilen süreler hizmet puanının hesaplanmasına dâhil edilmektedir.
Usta öğreticinin belgesi ve işyerinde yaptığı iş ile öğrencinin eğitim alacağı meslek dalı ve işyerinde yapacağı iş aynı olmalıdır. Bir usta öğretici en fazla 40 öğrencinin mesleki eğitimini üstlenebilir.
Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır. (12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırladı. Kılavuza göre, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 4 Eylül'de başlayacak. 4 Eylül'de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024'te sona erecek.
Madde 9 - Uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir. Kurum Müdürü, Cumartesi, Pazar günleri de dahil olmak üzere, uzman ve usta öğreticilere günün 8.00-23.00 saatleri arasında görev verebilir.
Başvuru işlemleri 01 -31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır.
10 yıl mesleğinde çalıştığını ispatlayanlar ise doğrudan sınava girerek 'Usta Öğreticilik Belgesi' alabilecekler. Yukarıda bahsi geçen belgeler olmadan iş yerleri çırak, kalfa ya da öğrenci çalıştıramayacak.”
Adaylar tarafından; T.C. Ziraat Bankasına, Türkiye Vakıflar Bankasına, Türkiye Halk Bankasına ATM ya da internet bankacılığı yoluyla veya https://odeme.meb.gov.tr adresinden 130,00(Yüzotuz) TL. e-Sınav ücreti yatırılacaktır.
Kalfalık ve Ustalık sınavları ŞUBAT, NİSAN, HAZİRAN, AĞUSTOS, EKİM ve ARALIK aylarında yapılmaktadır.
Sınavlar Şubat, Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere yılda üç defa yapılır. Bunlar dışında sınav yapılmaz.
(2) Alan ortak dersleri ile dal derslerinin her birinden ayrı ayrı soru hazırlanarak, bir oturumda en fazla altı dersin sınavı yapılır. Bir oturumda sınavı yapılacak ders sayısının altıyı geçmesi durumunda ilgili sınav iki oturum şeklinde planlanır. Her oturumun toplam süresi üç saati (180 dakika) geçemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri