USULSÜZ KART KULLANIMINA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK Öğretmen ve sosyal kartta bu bedel 100 lira, mavi kart aylık dolum bedeli ise 170 lira olarak uygulanıyor. İki ve üzeri yakalanma durumundaysa 1608 sayılı kanunda belirtilen 250 lira ödeniyor. Bedelin ödenmediği durumlarda yolcuya bir daha İstanbulkart verilmiyor.
Usulsüz kullanım tespit edilen kart kullanıcılarına aylık tam mavi kart bedeli olan 430 TL ceza uygulandı. Tekrarlanan usulsüz kullanım sonrasında, kart imtiyazı belli süreliğine kaldırılacak ve adli süreç gibi yaptırımlar devreye girecek.
Bu kartın, kart satış bedeli ve yüklenecek abonman bedelleri, İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü tarafından BELBİM'e ödenir.
İndirimli ve serbest ANKARAKART'lar kişiye özeldir. Bu kartların usulsüz bir şekilde kart sahibi dışında bir başkası tarafından kullanılmasının tespiti halinde, kartlara el konularak kart sahibine ve kartı kullanan kişiye ayrı ayrı olmak üzere, 200 tam bilet tutarında cezai işlem uygulanmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Bu çerçevede cezai uygulamalar aşağıdaki gibidir: Başkasının olan bir banka ya da kredi kartını izinsiz şekilde kullanma ve bu şekilde kendisine ya da başkasına yarar sağlanması halinde, suçun basit hali çerçevesinde 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ve 5.000 güne adli para cezası verilmektedir.
KARTLARIN ZAYİ EDİLMESİ, ÇALINMASI VE YIPRANMASI DURUMUNDA
Kart başvuru merkezlerine şahsen başvuru yapılarak tekrar kart alınır. Kayıp, çalıntı yada yıpranma nedeniyle kart yenileme bedeli 75 TL'dir. (02.01.2023 tarihinden itibaren geçerlidir.)
Akbil vizeleme işlemi, indirimli veya ücretsiz tarifeyle kullanılan kartlar için her yıl yapılması gereken akbil güncelleme uygulamasıdır. Öğrenci, öğretmen veya 60 yaş üstü fark etmeksizin indirimli veya ücretsiz kart kullanan herkesin akbil yenilemesi yapması gerekir.
Belediyeler indirimli ve ücretsiz kartları usulsüz şekilde kullanan vatandaşlara yönelik cezaları duyurdu. Kendisine ait olmayan ücretsiz veya indirimli kartları kullanan vatandaşların kartına el konulacak ve 1.300 TL değerinde ceza kesilecek.
Anne Kart'ı ilk defa usulsüz kullanımıyla ilgili kart sahibine 602 TL, ikinci defa usulsüz kullanımda ise 6080 TL ceza kesilmektedir.
Kendi veya başkası yararına sahte banka veya kredi kartı kullanmanın cezası 4 yıldan 8 yıla kadar hapis ve 5000 güne kadar adli para cezasıdır. Hukuka göre bazı yakın akrabalara ait gerçek kartların izinsiz kullanılması durumunda failler cezalandırılmayacaktır.
Aracının plakası, tescil tarihi ve T.C. kimlik numaranı yazıp 1189'a mesaj atarak plakana kayıtlı cezaları öğrenebilirsin.
Sayacın sarfiyat kaydetmesini engelleyecek müdahalelerde bulunursanız veya sayaçtan geçirilmeden doğal gaz kullanırsanız, kaçak veya Usulsüz kullanım yapmış olursunuz.
Kartınızı kaybederseniz ALO 153'ü arayarak kartınızı kullanıma kapattırmanız gerekmektedir.Kartınızı kullanıma kapattırdıktan sonra aşağıdaki belgeler ile size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne giderek kartınızı yenileyebilirsiniz.
Kartına el konulan kullanıcıların indirimli veya ücretsiz toplu taşıma seyahat kartını tekrar kullanmak için başvuruda bulunduklarında; 1608 sayılı Umuru Belediyeye Müteallik Ahkâmı Cezaiye Kanunu uyarınca belirlenecek parayı ödedikleri takdirde Page 4 kişiselleştirilmiş kartları kendilerine geri verilir.
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
Öğrenci akbilini başka bir öğrencinin kullanması, netice itibari ile kul hakkına girmese de yalan beyana girdiğinden caiz değildir.
Öğrenci elektronik bilet ücreti 3,74 liradan 4,83 liraya, Öğretmen elektronik bilet ücreti 5,49 liradan 7,09 liraya, Tam abonman (aylık akbil) ücreti 602 liradan 777 liraya, Öğrenci abonman (aylık akbil) ücreti 109 liradan 140 liraya yükseldi.
Bu nedenle İstanbulkart'ı kişiye özel kılmak isteyen İBB, İstanbulkart'ta yeni bir düzenlemeye gidiyor. “İstanbulkart artık sana özel” mottosuyla hareket eden İBB, anonim kartları da kişiye özel kılacak. Bu sayede vatandaşın bakiyesini güvence altına alan İBB, aynı zamanda vatandaşı birçok kampanyadan faydalandıracak.
Kimler öğrenci kartı alabilir? İşte merak edilen bütün soruların cevapları... Şehir içi ulaşım araçlarında indirimli geçiş hakkı sağlayan öğrenci akbilini Ön lisans okuyanlar için ilk kayıt olunan tarih itibari ile 4 yıl, lisans programı okuyanlar içinse 7 yıl indirimli kart kullanım hakkı bulunuyor.
Hayır, maalesef değil. Sorun yaşamamak için, öğrenci kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanızda fayda var.
Aylık Öğrenci Abonman kartı, alış tarihinden itibaren bir sonraki ayın aynı günü saat 23.59'a kadar geçerlidir.
Ykinci kimliğin de kaybedilmesi halinde yine ilan vermeniz ve yeni öğretim yılını beklemeniz gerekiyor. Kayıp ilanına dayalı olarak sadece bir defalığına yeniden kimlik kartı verilebildiği için, kimlik kartınızı iyi muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Öğrenci kartı için ilk başvuru ücreti 60 TL. Vizeleme işlemi ise 13 TL'dir.
Mezuna Kalan Öğrenci
İlk Başvuru İşlemleri: Yolcularımız Hafta İçi Mesai Saatleri İçerisinde Seyahat Kartları Ofislerinde İlgili Yılın YKS Sınav Giriş Belgesi, Mezuniyet Belgesi, SGK Hizmet Dökümü, Kimlik, Güncel Fotoğraf İle Başvurulması Gerekmektedir. Kullanım Biçimi: Tanımlanan Kart Validatör Cihazına Okutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri