Kırışık kıyafetinizi banyonuza asın ve sıcak bir duş alın. buhar hem kırışıklıkları açacak hem de kıyafetinize sinmiş kokuyu çözecektir. Açık bir alanda kırışık kıyafetnizi asın, yarım metre kadar uzaktan kıyafetinize sprey yardımıyla su püskürtün. Kıyafetiniz kurudukça kırışıklıklar gözle görülür şekilde azalacaktır.
Tek yapmanız gereken masanın üzerine temiz bir havlu veya battaniye sermek, bezinizi düzleştirmek ve ütülemeye başlamak. Cam masa kullanmaktan kaçının. Ahşap masalar, ütü masası olmadan ütülemek için harika bir alternatiftir.
Kumaşın yanmasını parlamasını ve ütüye yapışmasını önlemek, ütülenen yüzeyin tümüne eşit miktarda buhar dağılımı sağlamak için ütü bezi yerine kullanılan yüzeylerdir. Bunlar metal veya teflon altlıklardır.
Kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları açmak için temiz nemli bir havluyu, düz bir zemine serdiğiniz kıyafetinizin üstüne serin. Daha sonra havluyu kıyafetinizin üstüne doğru bastırarak kırışıklıkların hafif nemlenmesini sağlayın. Son olarak nemli kıyafetinizin kurumasını bekleyerek kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
İlgili 20 soru bulundu
Kurutma Makinesi
Saç kurutma makinesi ile uğraşmak istemiyorsan kıyafetini birazcık ıslatıp kurutma makinesine de atabilirsin. Islatmak yerine hafif nemli bir çorabı da kullanabilirsin aynı işi görecektir. 15 dakikalık düşük ısıda kurutma işlemi sonrası en önemlisi kıyafetini hemen çıkartıp asman.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Ütünün icadı 17. yüzyıl başlarına kadar dayanmaktadır. İlk başlarda giysileri düzleştirmek için ısıtılmış ağır taşlar kullanılırken daha sonra saplı düz demir plakalar ateşte ısıtılmaya başlandı. Bu yöntemle ısının uzun süre korunamaması yüzünden demir plakaları oyarak içlerini kömür közüyle doldururlardı.
Jilet gibi ütülenmiş giysiler için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Ütü yaparken kıyafetlerinizi ısı sıcaklığına göre sıralayın. Önce düşük ısıdaki, ardından da orta ve yüksek sıcaklıkta ütüleme gerektiren kıyafetlerinizi ütüleyin. Böylelikle sürekli ütünün ayarını değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Kırışık olan kıyafetinizi askıya asın ve 15cm uzaktan saç kurutma makinesi ile kırışıklıkları kurutarak yok edin. Kırışıklıkların olduğu bölgenin üzeri ıslatın. Suyun ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğuna dikkat edin. Su ile ıslatılan bölgeye ısıtılmış bir tabak ya da benzeri bir eşya koyun ve kırışıklıklara veda edin.
Kumaş pantolonlar ütülenirken üzerlerine nemli bez konulmalıdır. Sert yapılı kumaştan üretilen pantolonlar ütülenirken ise yüksek ısı kaldırmasına dikkat edilmelidir. Ütü yüksek dereceye ayarlanarak jilet gibi ütü yapmak mümkün olur.
Kıyafetlerinizin kumaş dokusuna uygun sıcaklıkta ütülenmesi, kırışıklıkların açılmasını daha kolay hale getirir. Örneğin pamuklu için ütünüzü pamuklu, sentetik için polyester ayarına getirmeniz gerekir. Giysi kırışıklık açma işlemini kolaylaştırmak için kırışıklık açıcı ütü spreyi kullanabilirsiniz.
Giysileri kurutucuya koyarken buz küpü de at.
Tamburlu kurutma, kırışıklıkları gidermenin harika bir yoludur. Kurutucuyu orta sıcaklık ayarına getir ve giysilerini yaklaşık 15 dakika kurut. Giysileri kurutucudan çıkarır çıkarmaz as ki kırışıklıklar geri dönmesin. İstersen giysilerini hemen giyebilirsin de.
Ütüleme yaparken ütüyü kıyafetin üzerine çok hızlı gezdirmemek gerekmektedir. Ütü kıyafetin üzerinde yavaş yavaş gezdirilir. Gerektiğinde inatçı kırışıkları açmak için ütünün buhar düğmesine basılır. Kıyafet, ütü masası üzerinde çevrilerek her tarafı ütülenir.
2)Sirke yardımı ile kireç sökme işlemi; Sirke hem temizlik hem yemek hem de şifa amaçlı kullanılıyor. Bu kez de sirkeyi ütünüzün kireç problemi için kullanmayı tercih edebilirsiniz. Eşit miktarda su ve sirkeyi ütünüzün haznesine boşaltın. Ardından yine ütünüzü çalıştırarak sirkenin gözeneklere ulaşmasını sağlayın.
Tarihte ilk kez sapı olan bir demir parça ile ütüleme işleminin yapılması 17. yüzyılda gerçekleşmiştir. Ocaklarda ısıtılarak kullanılan ütüler, zamanla kor ve kömür ile ısıtılan içi oyuk ütülerle yer değiştirdi. 19. yüzyılda ise ocak ya da sobaların ısıtıcı olarak kullanılması standart hale geldi.
Kurutma makinesinde kurutulan giysileriniz daha yumuşak olur , bu sayede daha kolay ütülenir. Hava durumunu takip etmenize gerek kalmaz, çamaşırlarınızı her hava koşulunda rahatlıkla kurutabilirsiniz.
SAÇ KREMİ+BEYAZ SİRKE+SU
1 çay kaşığı saç kremi, 1 çorba kaşığı beyaz sirke ve 2 su bardağı suyu temiz bir kapta karıştırın. Ardından huni yardımıyla boş bir sprey şişesine doldurun. Hazırladığınız karışımı hafif bir şekilde kıyafetlerinize püskürtün. Kıyafetlerin tamamen ıslak olmamasına özen gösterin.
SAÇ KURUTMA MAKİNESİNİ KULLANIN
Islak olmamasına dikkat edin. Kurutma işlemini uygulamadan önce kıyafetlerinizi gerdirebilirsiniz. Nemli giysinize doğru hafif ayarda saç kurutma makinenizi çalıştırın. Giysiniz kururken bir yandan da kırışıklıklarından kurtulacak.
Sabah ve akşam yatmadan önce günde mutlaka iki kez yapılacak limon suyu maskesi cildi rahatlatır ve kırışıklıkların zamanla yok olmasını sağlar.
Buhur yağı, derin kırışıklıklar için çok etkilidir. Antioksidan deposudur ve vücudun kolajen üretimini artırır.. Yağ, anti-inflamatuar ve antibakteriyeldir, ayrıca cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Tüm bu özellikler, buhur yağını derin kırışıklıklar için harika bir seçenek haline getirir.
Yüz bölgesindeki kırışıklar dolgu veya botoksla fayda sağlanamayacak derecedeyse çeşitli lazer uygulamalarıyla çözüm sağlanabilir. Bu uygulamalar Fraxel Dual Lazer, Altın İğne gibi uygulamalardır. Her iki uygulama da kolay ve pratik işlemlerdir. 3-4 seans uygulama sonrasında kırışıklık görünümü giderilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri