UV baskı, diğer baskı yöntemlerine göre daha dayanıklı ve kaliteli bir baskıdır. UV baskıda, mikro boyuttaki boya tanecikleri ürünü işler ve boyalarının ürün yüzeyine değdiği anda ultraviyole ışınlarıyla kurutularak baskı elde edilir. UV baskı sayesinde boyaların kuruma süresi 1 saniyenin altında gerçekleşir.
UV (Ultraviole) baskı güneş ışıklarına dayanıklılığı ile ön plana çıkmaktadır. UV baskı boyanın kuruma süresini 1 sn'den çok daha aza düşürerek güneşin veya ortamın baskıyı etkileme nedenlerini ortadan kaldırır. Baskılar sudan etkilenmez ve diğer baskı tekniklerinden çok daha fazla dayanıklıdır.
UV baskı ürünlerinin renkleri ilk günkü canlılığını koruyarak, sorunsuz bir şekilde yıllarca dayanır. UV Baskı tekniği ile cam, ahşap, metal, PVC, kumaş, pleksi, foreks, deri gibi düz yüzeyli tüm malzemelere direk baskı yapılabilmektedir.
UV boyası yapısı gereği güneş, toz vs. Faktörlerden etkilenmez ve solma yapmaz.
UV baskılarının dayanıklılığı açısından, öncelikle ilgili materyalin niteliğine bağlıdır. Kılavuz olarak dış mekan imalatçıları iki veya üç yıllık bir ömrü kabul eder. Bundan sonra renginin soyulmasına hava ile ilgili olabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Ekolojik boyalar ile yapıldığı için sağlığa zararı kesinlikle yoktur.
Temizleme işleminde; baskı kafası makineden sökülerek temizleme solüsyonu içinde bekletilmelidir. Ardından kafanın içine hafif bir basınçla temizleme solüsyonu enjekte edilmelidir. UV temizleme solüsyonunun raf ömrü 12 aydır. Oda ısısında (18-24 °C) ısı ve ışık kaynaklarından uzak bir şekilde muhafaza edilmelidir.
1- UV BASKI PLAKALIK KALİTESİ
Son sistem uv baskı makinelerimizle yaptığımız uzun ömürlü boya baskılı plakalıktır. Whatsapp'tan onayladığınız görüntüdeki tasarım aynı şekilde plakalığa bu teknikle uygulanır. Yazı kabartma veya işlemeli değildir. Zemin parlak siyah değildir.
UV yazıcı son teknolojik bir ürün olarak güneşten gelen ultraviyole ışınlara karşı uzun süre dayanıklılığını koruyan baskı çeşididir. Ultraviyole baskı ve kurutma yöntemi de denir. Baskı makinesinden çıkan ürün bir saniye gibi kısa bir süre içerisinde kurur ve çok kaliteli bir görüntü verir.
UV baskı, görüntüleri veya metni çeşitli malzemelere aktarmak için ultraviyole ışığı kullanan bir teknolojidir. UV yazıcı, tişörtler, etiketler ve elektronik cihazlar için parça üretimi de dahil olmak üzere birçok farklı uygulamada kullanılmaktadır.
UV Baskı Nasıl Yapılır? Yüksek sıcaklıklardaki boya UV baskı makinesinde kurutulup hedef malzeme üzerine kazınarak uygulanmaktadır. Ultra viole ışıkları basılan mürekkebi anında kururut. Bu kurutmada hem canlı baskı hemde baskı yüzeyinde boyanın tutunmasını sağlar.
Ultraviyole mürekkep, ultraviyole baskılarda kullanılan özel bir mürekkep türüdür. UV baskıda, UV mürekkep kağıt ya da benzeri bir maddenin üzerine geçtikten sonra ultraviyole ışınlar gönderilir. Işınların gönderilmesi ile mürekkep çok kısa bir süre içinde kurur.
Işınımla (radyasyon) kürlenen kaplama olarak da adlandırılan ultraviyole (UV) kaplama, ultraviyole radyasyonla kürlenen ya da alt kısımda yer alan malzemeyi UV'nin zararlı etkilerinden koruyan bir yüzey işlem yöntemidir.
Poliüretan UV dayanımlı boya ultraviyole ışınlarının güneşten gelmesini önleyen ve insan sağlığına zarar veren bir boyadır. Bu iki bileşenli boya, alifatik poliüretan esaslıdır. İç ve dış mekanlarda kullanım için ideal olan bu boya, beton ve metal yüzeylere uygulanabilir.
UV baskı; mürekkebin kağıda, yapışkan malzemeye veya kaplamaya, alüminyuma, akrilik malzemeye çarpar çarpmaz ultraviyole ışık (UV) kullanılarak kurutulması suretiyle yapılan dijital baskı yöntemidir. Yazıcı ile uyum sağladığı takdirde, bu teknik ile hemen hemen her yüzey üzerine baskı yapılabilir.
Plakaların ışıkla aydınlatılmaması, görülemez olması veya aydınlatma esnasında doğru ışık kullanılmaması, plakayı okumayı engelleyecek şekilde ışıklandırılması da kanunen yasak olup cezai işleme sebep verir. Modifiye edilmiş plakalık ile plaka lambalarına engel olunmaz ve plaka aydınlatması bozulmaz.
Özel plaka fiyatları emniyet genel müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Kimi plakalar için 350 TL gibi düşük rakamlar yeterli olabilirken bazı plakalarda ödemeniz gereken tutar 250 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir. Fiyatların bu kadar geniş bir aralıkta olmasının nedeni arz talep olayından kaynaklanmaktadır.
Plakanın kenar çizgilerinin kesilmesi ya da boyanması, plaka üzerine folyo ya da cam kaplanması ve TR yazısının zemininin maviden farklı bir renge sahip olması da ağır kusur kapsamında yer alıyor. Son yıllarda araç sahipleri arasında yaygınlaşan alternatif plakaların da bu düzenleme ile önüne geçiliyor.
Uv Ofset baskı tekniği mürekkebi uv ışıkta kurutarak uygulanan bir baskı tekniğidir. Ultraviyole baskı, mürekkebi basıldıkça uv ışıklarla kurutmak veya kürleştirmek için kullanılan bir baskı biçimidir.
MDF (Medium Density Fiberboard) , orta yoğunlukta lif levha anlamına gelmektedir. MDF sert ağaç veya yumuşak ağaç kalıntılarını ince parçacıklara bölerek, balmumu ve reçine yardımıyla birleştirilmesinden sonra yüksek sıcaklık ve basınç uygulayarak tasarlanan bir mühendislik malzemesidir.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Kağıt, ahşap, metal, deri, folyo, plastik gibi bir çok malzeme baskı makinesinde işlemdeyken, öncelikle mürekkep püskürtülür. Bu mürekkep malzeme yüzeyinde ıslak durumda iken hemen UV ışığına maruz kalır. UV ışığı mürekkebi anında kuruttuğundan, mürekkebin sızma veya yayılma şansı yoktur.
Baskının ilk kısmını soyduktan sonra bez kuruduysa tekrar ıslat. Baskının geriye kalanını çıkarmak için, sıcak ütüyü ıslak bezin üstüne koy, sonra da sonuçlardan memnun kalana kadar baskıyı kazı ve soy. Baskının ne kadar iyi yapıştığına bağlı olarak bazı kısımların üstünden tekrar geçmen gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri