UV baskılarının dayanıklılığı açısından, öncelikle ilgili materyalin niteliğine bağlıdır. Kılavuz olarak dış mekan imalatçıları iki veya üç yıllık bir ömrü kabul eder. Bundan sonra renginin soyulmasına hava ile ilgili olabilir.
UV baskı silinir mi? Uv baskı diğer baskılara (Solvent, Ekosolvent Pigment, Dye) göre dış etkenlere göre çok daha dayanıklı olduğundan silinmelere karşı daha dayanıklıdır. Geleneksel baskı türlerinde kâğıt üzerine mürekkep püskürtülür.
UV baskı, diğer baskı yöntemlerine göre daha dayanıklı ve kaliteli bir baskıdır. UV baskıda, mikro boyuttaki boya tanecikleri ürünü işler ve boyalarının ürün yüzeyine değdiği anda ultraviyole ışınlarıyla kurutularak baskı elde edilir. UV baskı sayesinde boyaların kuruma süresi 1 saniyenin altında gerçekleşir.
UV baskı ürünlerinin renkleri ilk günkü canlılığını koruyarak, sorunsuz bir şekilde yıllarca dayanır. UV Baskı tekniği ile cam, ahşap, metal, PVC, kumaş, pleksi, foreks, deri gibi düz yüzeyli tüm malzemelere direk baskı yapılabilmektedir.
UV boyası yapısı gereği güneş, toz vs. Faktörlerden etkilenmez ve solma yapmaz.
İlgili 42 soru bulundu
Temizleme işlemi için, kafalar printerdan sökülerek temizlik solüsyonu içerisinde bekletilir. Boya giriş yerlerinden kafanın içerisine hafif bir basınçla içeri sıvı zerk edilip temizleme ve yıkama işlemi yapılır.
Ekolojik boyalar ile yapıldığı için sağlığa zararı kesinlikle yoktur.
Baskılar sudan etkilenmez ve diğer baskı tekniklerinden çok daha fazla dayanıklıdır.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
1- UV BASKI PLAKALIK KALİTESİ
Son sistem uv baskı makinelerimizle yaptığımız uzun ömürlü boya baskılı plakalıktır. Whatsapp'tan onayladığınız görüntüdeki tasarım aynı şekilde plakalığa bu teknikle uygulanır. Yazı kabartma veya işlemeli değildir. Zemin parlak siyah değildir.
Işınımla (radyasyon) kürlenen kaplama olarak da adlandırılan ultraviyole (UV) kaplama, ultraviyole radyasyonla kürlenen ya da alt kısımda yer alan malzemeyi UV'nin zararlı etkilerinden koruyan bir yüzey işlem yöntemidir.
Baskının üstündeki ıslak bezin üstüne sıcak ütüyü koy.
Sıcak ütüyü, çıkarmak istediğin baskının ilk kısmının üstündeki ıslak beze bastır. Isının baskıya ulaşmasını sağlamak için elinle hafifçe bastır.
Dijital Baskı Kumaş Fiyatları
Bunun yanında dijital baskı kumaşlar dayanıklı ve uzun süre canlı kalan kumaş türlerinden olduklarından dolayı uzun süre kullanmanıza olanak sağlarlar.
UV baskı; mürekkebin kağıda, yapışkan malzemeye veya kaplamaya, alüminyuma, akrilik malzemeye çarpar çarpmaz ultraviyole ışık (UV) kullanılarak kurutulması suretiyle yapılan dijital baskı yöntemidir. Yazıcı ile uyum sağladığı takdirde, bu teknik ile hemen hemen her yüzey üzerine baskı yapılabilir.
Uv Ofset baskı tekniği mürekkebi uv ışıkta kurutarak uygulanan bir baskı tekniğidir. Ultraviyole baskı, mürekkebi basıldıkça uv ışıklarla kurutmak veya kürleştirmek için kullanılan bir baskı biçimidir.
Ultraviyole mürekkep, ultraviyole baskılarda kullanılan özel bir mürekkep türüdür. UV baskıda, UV mürekkep kağıt ya da benzeri bir maddenin üzerine geçtikten sonra ultraviyole ışınlar gönderilir. Işınların gönderilmesi ile mürekkep çok kısa bir süre içinde kurur.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Baskı esnasında transfer kağıdı üzerinde bulunan süblimasyon mürekkep ısı presinde uygulanan ısı ve basınç altında sıvı hale geçmeden buharlaşarak baskı yapılan tişörtün yüzeyindeki polyester ipliğe yapışarak boyanmasını sağlar ve böylece süblimasyon transfer baskı gerçekleşir.
Solvent dijital baskı makinesi dış mekân baskı ismiyle de bilinen, rulodan baskı yapabilen türden cihazlardır. Lamine özelliği olan ürünlere baskı yapılabilmektedir. Halk arasında “afiş baskı” olarak da anılan vinil ürünü formatında rulo olarak bobine sarılmış ürünlerin baskıları yapılmaktadır.
ULTRAVİYOLE IŞIĞIN İNSANA ETKİSİ NEDİR
Bu ışığa maruz kalan insan eritrositleri parçalanarak anemi oluşmasına sebep olur. Ultrviyole ışık deriyi önce esmerleştirir sonra yakar.
Giysiler güneşten korunmanın iyi bir yolu olarak görülür, fakat giysilerin hepsi UV radyasyona karşı yeterli derecede koruyucu değildir. Özellikle sıcak mev- simlerde hafif ve ince giyecekler tercih edilmektedir. Fakat bu tür giyeceklerin UV ışınlarından koruyuculuk etkisi daha düşüktür (1).
Ultraviyole ışık derimizi, önce esmerleştirir, uzun süre maruz kalınırsa yakar. Güneşlendiğimizde, derimizde oluşan esmerleşmenin sebebi bu ışıktır. Güneş yanıklarının sorumlusu da bu ışıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri