Uyandıktan Sonra Su İçerek Vücudunuzun Kaybettiği Suyu Geri Kazanabilirsiniz. Vücut sadece idrar ya da terleme ile değil, solunum nedeniyle de su kaybeder1. Dolayısıyla gece uyanıp su içmediyseniz, uykunuz boyunca vücudunuz su kaybetmiş olur.
Hatta sabah uyanmakta zorluk yaşamanızın, halsiz hissetmenizin, algılamakta güçlük çekmenizin nedeni bile vücudunuzun susuz kalmış olması olabilir2. Vücudunuzun kaybettiği suyu yerine koymak için ise uyanır uyanmaz su içmek oldukça doğru olacaktır.
Bu davranış ağız kuruluğunuzu gidermiş olsa da vücudunuza ciddi zararlar verecektir. Uyku arasında su içmek beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Ayrıca boş mideye uykudan kalkar kalkmaz gönderdiğiniz su sindirim sistemini olumsuz etkiliyor.
Uyandıktan sonra bir bardak su içmek kilo vermenin en iyi yoludur. Metabolizma hızınızı % 24 artırır. Aynı zamanda vücudun besinleri emmesini kolaylaştırır. Sabahları su içmek size doğal bir enerji sağlayacaktır.
Günün ilk öğününden önce içilecek bir bardak su, vücudun toksinlerden arındırılmasına yardımcı olur. Gece boyunca susuz kalan vücudu ideal nem seviyesine geri getirmek için uyandıktan sonra bir bardak suyu içebilir ve en az yarım saat sonra kahvaltınızı yapabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Ayrıca midenin gıdaları sindirme süreçlerini bozabileceği ve hazmedecek gıdaların kalitesini azaltabileceği için de yemek yerken, hatta hemen öncesi ve sonrasında su içmemenizde fayda var. Prensip olarak yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonrasına kadar su içmeyin.
1 - Banyodan sonra su içilmez, içilirse organlar yaşlanır. 2 - Acı yedikten sonra su içilmez, içilirse reflü, gastrid ve bağırsak rahatsızlığı yapar. 3 - Uyku arasında içilmez, çünkü beyni etkiler. 4 - Meyveden sonra içilmez, içilirse asit ortaya çıkar.
Aç karnına bir bardak ılık su içmek, güne enerjiyle başlamanın iyi bir yoludur. Sabahları karşılaşabileceğimiz uyku halini ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Kahvaltıdan önce su içmek, bağırsak hareketlerimizi canlandırarak kabızlığı önlemeye yardım eder.
Sabahları su içmek size doğal bir enerji sağlayacaktır. Aç karnına su içmek böbrekte taşlara yol açan asitleri yok eder. Ayrıca toksinlerin neden olduğu çeşitli mesane enfeksiyonlarından da korur. Sabahları su içtiğinizde, tüm toksinler serbest kalır ve sindirim sisteminiz gelişir.
Günün ilk öğününde yani kahvaltıda sizi uyandıracak, uyaracak bir içecektir çay veya kahve. İçerdiği kafein sayesinde gün ortasına kadar sizi formda tutar, zihni uyarır ve konsantrasyonu artırır.
Cenâb-ı Hak: “Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz.”2 buyurmuştur. İnsan bünyesini tanıyan otoriteler, yemek esnasında veya yemekten hemen sonra az miktarda su içilebileceğini, fakat çok su içmek için yemekten iki saat kadar sonrayı beklemenin daha sağlıklı olacağını vurgulamışlardır.
Banyoya girmeden önce mutla bir bardak ılık su için. Ilık su içtiğinizde ve sıcak bir duşa girdiğinizde kan damarlarınız rahatlayacak ve kan basıncınız düşecektir. Bu sayede stresten arınabilir ve banyo keyfini ikiye katlayabilirsiniz.
Böbrekler yaklaşık her 60dk vücudumuzdaki tüm kanı tek tur filtreler, eklersek yaklaşık 1 saat 20 dakika sonra bir bardak su atılmaya hazır idrar haline gelir.
Sabah aç karına tüketilen su kan hücrelerini arttırır, cildin parlamasını sağlar. Bağırsakların aktif olarak çalışmasına katkı sağlayarak kilo vermede yardımcı olur. Daha az açlık hissetmenin yanında vücuttaki toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırarak besinlerin yakılmasına büyük katkı sağlar.
Banyo; kişinin temizlenmesine olduğu kadar, gevşemesine ve ferahlamasına da yardımcı olur. Banyo esnasında; organlar gevşer ve kan akışı rahatlar.Bunun üzerine su içilmesi, organlarda şok etkisi yapar ve gerilmelerine sebep olur. Bu sebeple banyodan hemen sonra kesinlikle su tüketilmemelidir.
Uyumadan önce içtiğimiz bir bardak su işlevsellik için vücudumuza yeterli besin maddelerini verir. Vücudumuzun ihtiyacı olan sıvıyı uyku saatinden önce aldığımızda, vücut suyu hücreleri yenilemek için kullanır. Uyku zamanı su içmenin kalori yaktırdığı ve kilo kaybettirdiği bilinmektedir.
Abdullah İbn-i Ömer anlatıyor: “Rasüllullah (s.a.v.) buyurdular ki sizden sakın kimse sol eliyle yiyip içmesin. Çünkü şeytan soluyla yer içer.” Görüleceği üzere Hz. Muhammed sol ile yemeyi kesin bir dille yasaklamakta ve sağ elle yenilmesini emretmektedir.
Mide bu, boş bırakmaya gelmiyor. Uzun süre boş kalan mide ki bir de hassassa küser, alınır, “Neden benimle ilgilenilmiyor?” der ve içi yanar. O mide yanması o yüzden işte. Bir oturuşta yemeğe abanıp mideyi doldurmak ve sonra saatlerce boş bırakmak yanlış.
Vücut ısısını dengeler ve kişilerde büyük sıkıntı veren ödemin atılmasına yardımcı olur, Kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar, Bağırsak sağlığını düzenler, Metabolizmayı daha fazla çalıştırır.
Susuzluk sonucu konsantrasyon azalırken, kısa süreli hafıza gibi bilişsel işlevin performansı önemli ölçüde düşüyor. El-göz motor koordinasyonu bozulabildiğinden, hassas veya detaylı işlerin yapılması zorlaşıyor, güvenlik zafiyeti oluşabiliyor.
Su eksikliğinin ciddi boyutlara ulaşması kişinin komaya girmesine kadar gidebilir. Su az tüketildiğinde; deri elastikiyetinde azalma, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kan basıncı düşüklüğü gibi şikayetler görülebilir. Bu bulgulara rağmen gerekli su alınmazsa ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir.
Bağırsakların da düzgün çalışması için suya ihtiyacı var. Az su tüketimi olursa, sindirim sorunları ve kabızlık bir sorun haline gelebilir. Su tüketiminin yetersiz olması mide ekşimesine neden olabilir. Susuzluk, ülserin gelişimini teşvik edebilecek aşırı derecede asidik bir mide yaratabilir.
Bunların yerine, limon, nane, maydanoz veya salatalık kullanmayı tercih edin. Yorgunken su içmek: Dehidratasyon yani yeterli su içmemek de yorgun hissetmenize sebep olabilir. Tüm vücut fonksiyonlarımız için suya ihtiyacımız var, su kaybı için tek sebep fazla terlemeniz değil.
Uyku merkeze alındığında su içmek için doğru saat aralıkları değişiyor. İyi bir uyku için su tüketimi, yatmadan önceki son 1 saatte son bulmalı. Çünkü yatmadan hemen önce içilen su, gece uykunun bölünmesine neden oluyor. Su içmek için doğru saat aralıkları, beslenme düzenine göre de farklılık gösteriyor.
- Su sıcak, ılık veya soğuk olarak içilebilir. Genel tercih sabahları ılık su tüketimi, gün içerisinde ise soğuk su tüketimi yönündedir. - Günlük su tüketimi güne yayılmalıdır. Yarım saat gibi bir sürede litrelerce su içmek yerine dengeli bir tüketim tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri