Vatandaş Bilişim Sistemi'ne e-Devlet Kapısını kullanarak e-Devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. e-Devlet şifreniz ile doğrulama yapıldıktan sonra sistemimize yönlendirileceksiniz.
Genel Müdürlüğümüz Uyap Çağrı Merkezi iletişim numarası 444 8927 (444 UYAP) olarak güncellenmiştir. Uyap Çağrı Merkezimizin iletişim numarası 14.08.2023 tarihi itibariyle 444 8927 (444 UYAP) olarak faaliyete geçecektir.
Pakete abone olmak için: TCKIMLIKNO STANDART ABONE yazılarak 4060'a gönderilir. olurken abone kodunun başına KISISEL ekleyiniz : TCKIMLIKNO KISISELSTANDART ABONEyazılarak 4060'a gönderilir. Aboneliği iptal etmek için : TCKIMLIKNO ABONEİPTAL yazılarak 4060'a gönderilir.
Kullanmakta olduğunuz Yeni UYAP Uygulamasını (UYAP Giriş) kaldırarak https://avukat.uyap.gov.tr/main/avukat/giris.jsp adresinde yer alan Yeni UYAP Uygulaması ile Giriş seçeneği ile güncel UYAP Uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
-UYAP Avukat Bilgi Sistemi'nden “UYAP Bilgilerim”>”Kişisel Bilgilerim”>”Mobil Kullanıcı İşlemleri” menüsünden şifre oluşturulur ve TC Kimlik numarası ile birlikte uygulamaya bu şekilde girilir. -E Devlet aracılığı ile giriş seçeneği kullanılarak mobil imza ile giriş yapılır.
Vatandaşlar sadece Vatandaşlar için olan bölümlere girebilir, Müdürlüğümüzce yetki verilmiş olan şirketler; kurum portala, avukatlar; avukat portala, bilirkişiler; bilirkişi portalına giriş yapabilirler.
1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Giriş Seçenekleri" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir.
2. Kamu Kurumları UYAP Kurum Portal Bilişim Sistemini kullanmak için ücret öderler mi? Hayır. Kamu Kurumlarından UYAP Kurum Portal Bilişim Sistemini kullanmak için herhangi bir ücret alınmamaktadır.
Yargı harcı ve e-vekalet pulu ödemeleriniz için sadece VakıfBank yeter. UYAP Ödeme Sistemi, hukuksal süreçteki tüm ödemelerinizi VakıfBank aracılığı ile yapabilmeniz için geliştirildi.
Yargı teşkilatı mensuplarının UYAP'a mobil platformlardan da erişebilmesi amacıyla geliştirilen UYAP Mobil, yargılamayı ve adalete erişimi hızlandırırken yargı personelinin iş ve işlemlerini de kolaylaştırıyor.
Portal şifresinin unutulması halinde ise https://sifre.uyap.gov.tr/ sayfasında bulunan “şifremi unuttum” butonuna tıklanarak açılan sayfadaki, sicil ve sisteme kayıtlı cep telefonu numarası alanlarına giriş yapılarak sisteme kayıtlı cep telefonuna gelen doğrulama kodu ile işlem yapılmaya devam edilecektir.
Dava dosyalarının içeriğine vatandaşlar da avukatlar gibi erişebilir. https://vatandas.uyap.gov.tr/ adresinden vatandaş UYAP'a girerek sol taraftaki menüden sırasıyla 'dosya işlemleri' sekmesine, açılan sekmelerden de 'dosya sorgulama' sekmesine tıklamanız gerekmektedir.
Vatandaş Portal Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan tüm vatandaşlarımız; Adli yargı, idari yargı ve icra birimlerindeki tarafı oldukları dosyaları Vatandaş Portalına (https://vatandas.uyap.gov.tr) adresinden e-Devlet şifresi aracılığıyla giriş yaparak takip ...
Sisteme abonelik tckimliknoAbone yazıp 4060'a mesaj atarak veyaavukat portal üzerinden yapılabilir. SMS gönderim metinlerine http://www.sms.uyap.gov.tr/icerikler.html adresinden ulaşılabilir.
UYAP Mobil ve UYAP Mevzuat Mobil
UYAP sisteminin mobil dönüşümü olan uygulamaya hakim ve cumhuriyet savcıları ile yazı işleri müdürü, katip, mübaşir, icra müdürü ve icra memurları portal şifresi ve SMS doğrulama yöntemi ile tek bir uygulama üzerinden girebiliyor.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası bulunan bütün Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemini kullanabilir.
Vatandaşların internet üzerinden e-Devlet şifresi,e-imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanarak; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebilmektedirler.
UDF dosyası, ücretsiz Not Defteri veya başka bir metin düzenleyici ile de açılabilir. Ancak, söz konusu UYAP evrakları ise, UYAP evrakları nasıl açılır ya da başka bir deyişle UYAP dosyaları hangi programla açılır? sorusunun tek bir yanıtı var; UYAP Editör programını kullanmak.
UYAP ekranından evrak göndermek istediğiniz dosyayı seçin. Açılan dosya bilgilerinden evrak göndermeyi seçin ve buradan göndereceğiniz dilekçe türünü ve açıklamaları girin. Bu işlemlerden sonra dilekçeniz UYAP' a yüklenmiş olacak. İşme sonundaki onay penceresinde size bir İş Emri numarası verecektir.
İlgili hüküm gereğince elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda bitmektedir. İlgili yönetmelikte de elektronik ortamda yapılacak işlemlerin ertesi güne sarkmaması için saat 00.00'a kadar yapılması gerektiği belirlenmiştir.
Mahkeme başvurusu UYAP üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için dava açma başlığına giriş yapıldıktan sonra dilekçe ve eklerinin de sisteme yüklenmesi gerekir. Hazırlanacak dava dilekçesi ve ekleri UYAP portalı ile uyumlu olmalıdır. Dava dilekçesi UYAP editör ile hazırlandıktan sonra sisteme yüklenebilir.
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilmiş Merkezi bir bilişim sistemi olarak, bütün mahkemeleri, savcılık birimlerini, cezaevlerini, diğer tüm yargı birimlerini, Adalet Bakanlığı'nın tüm birimleri ile bağlı ve ilgili birimleri ile ilgili devlet kurumlarını kapsamaktadır.
Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.
Gönderilen SMS'ler, FİRMA'nın standart SMS tarifesi üzerinden 3 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilecektir. Eğer hatalı mesaj gönderilmiş ise veya talebe uygun kayıt yok ise, bu durumlarda gönderilen SMS'ler ücretlendirilmeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri