Salam, sosis, sucuk, pastırma vb. şarküteri ürünleri, tuzlu krakerler, konserve ürünler, içeriği bilinmeyen hazır gıdalar tuz içeriği yüksek olduğu için bu dönemde vücutta ödeme neden olacağından bu gıdalardan uzak durulmalıdır.
Daha Az Kafein Daha Çok B6: PMS döneminde bol miktarda B6 vitamini bakımından zengin besinler, lifli besinler tüketip, tuz ve kafeini minimuma indirirseniz regl dönemindeki şikayetlerin azaldığını göreceksiniz. Ayrıca bu dönemde adaçayı, papatya çayı, melisa çayı sizi daha çok rahatlatacaktır.
Adet kesici şeyler arasında bol su tüketmek, sirke içmek, limon ve doğal bitki çaylarının tüketilmesi ilk sırada gelmektedir. Adet kesici şeyler arasında vitaminler de en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Regl döneminde ilaç tüketimi adetin kesilmesine neden olmaktadır.
İlk olarak tuz ve şeker tüketimi azaltılmalı, kahve, çay, asitli içecek içilmemeli, kırmızı et tüketilmemeli, süt, süt ürünleri tercih edilmemeli, çikolata kilo aldıracağı için tüketilmemeli, kuru meyve, sebze, meyve, beyaz et, alkol, sigara kesinlikle kullanılmamalıdır.
Bu dönemde vücut su tutmaya eğilimlidir, bu da çoğu zaman şişkin hissetmenize sebep olur. Bol su içmek şişkinlik şikayetlerini azaltmaya ve krampların giderilmesine yardımcı olur. Vücudunuzu ve zihninizi en iyi şekilde tutmak için, doktorlar tarafından regl dönemindeyken günde en az 10 bardak su içmeniz öneriliyor.
İlgili 30 soru bulundu
Adet döneminde duş almanın hiçbir sakıncası yoktur. Hatta temizlik açısından tavsiye edilen bir yaklaşımdır. Ayrıca ılık bir duşun sancılı regl döneminde kas gevşetici ve rahatlatıcı bir etkisi olanbilmektedir. Duş almak da adet süresini ya da miktarını değiştirmez.
Reglken duş alınabilir. Tek şart ayakta duş alınmasıdır, küvette oturmak uygun değildir. Bazı kadınlarda adet düzensizliği olduğu için regl döngüsü karışabilir.
Cünüp iken âdet olan bir kadının ayrıca gusletmesi gerekir mi? Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddâd, el-Cevhera, I, 13; İbn Nüceym, el-Bahr, I, 64).
Adet olmak için, adet söktürücü haplar veya iğneler kullanılabilir. Mutlaka doktor kontrolünde ve jinekolojik muayene sonrası kullanılmaları gerekir. Bunlardan en yoğun kullanılanı pregesteron hormonu içeren ilaçlardır. Vakti yoksa adeti geciktirmek için bitki çayları faydalı olabilmektedir.
Bu dönemde tartıda 1-1,5 kg fazla çıkmanız olasıdır. Bu durum, vücutta su tutumuna bağlı geçici bir durum olduğundan endişelenmenize gerek yoktur.
Parlakgümüş, 'Halk arasında sık korkulan yan etkilerden bir tanesi ağrı kesicinin adeti azaltacağı veya keseceğidir. Ağrı kesicilerin bir kısmı adet miktarını azaltabilir. Ancak bunun sağlık üzerine gösterilmiş hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Bilakis kanama az olacağı için kansızlık da daha az görülür.
Regliyi keser. Gerçek: Duşun regl miktarına ve süresine etkisi yoktur. Özellikle genital hijyen bu dönemin vazgeçilmezidir.
Parça şeklinde kan gelmesi çok nadir yaşanan bir durum olur. Bu durum kadınlarda pıhtılaşma olduğunu ve adet dönemi içinde bu nedenle parça geldiğini göstermektedir. Adet dönemi içinde kadınlarda ciğer gibi parça gelmesi genellikle tehlikeli bir durum değildir.
Regl döneminde salamura besinlerden ve turşudan da uzak durmak gereklidir. İşlenmiş ürünler, hazır soslar ve paketli ürünlerin tüketimi de sınırlandırılmadır. Aşırı kafein alımı da regl dönemini olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle kahve ve çay tüketimi azaltılmalıdır.
Regl döneminde mümkün olduğunca çok su içmeye çalışın. Bu denli sıvı kaybı yaşarken, vücudunuzun susuz kalması çok normaldir. Su içerek, şişkinlik ve halsizlik gibi yaygın semptomları hafifletebilirsiniz. Egzersiz yapmanın, sancı ve enerji kaybı gibi regl semptomlarına iyi geldiğine şüphe yok.
Regl ağrısı bitki çayı ile giderilebilir! Özellikle bu süreçte zencefil, papatya, rezene, ıhlamur, tarçın gibi bitki çaylarını tüketmeniz ağrılarınızı hafifletir. Kırmızı meyve çayları, nane limon çayı ve yeşil çay bu süreçte değişen vücut fonksiyonların düzenli çalışmasını sağlar.
Kanla karışan doğal vajinal bakteriler
Her vücut farklı olsa da sağlıklı adet kanı genellikle vajinal bakterilerle karıştırılmış kanınızdaki demir ve bakır içeriği nedeniyle metalik veya tatlı kokar. Vajinanızdaki bakteriler değişirse dönem kanınız farklı bir koku alabilir.
Evlenince adet sancıları geçmez
Birçok kişi çevresinden evlenince adet sancılarının geçeceği ile ilgili bilgiler duymuştur. İlerleyen yaşla birlikte sancı şiddeti ve sıklığı azalmaktadır fakat evlenince adet sancısının azalacağı yanlış bir bilgidir.
"Hasta oldum.", "Kirlendim.", "Ay başındayım." gibi cümleler de zaten en sık kullanılanlardan...
Kur'an-ı Kerim de adet halinde olan kadına yaklaşmak haram kılınmıştır. Ancak adet süresinin sonunda helal olduğu bildirilmiştir. Kadınlar ancak adet sonrasında temizlendikleri zaman ilişki helal olmaktadır. Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz.
Allah çok çok tövbe edenleri sever. İyice temizlenenleri / adet halinde ve ters yol ilişkisinden kaçınarak temizliğe özen gösterenleri de sever." Açıkça anlaşılacağı üzere adet halinde cinsel ilişki haram kılınmışsa da ilişkiye varmayan sevişme helâldir.
---- mastürbasyon zaten zevk için sürekli yapılıyorsa günahtır. bunun adetli olmakla alakası yok. mastürbasyon ne zaman yapılabilir. zina yapacak kadar azgınlaşmışsa gözü kararmışsa insan mast yapabilir.
Ana Fatma Kerbela Hadisesi ile ilgili haberi bu çarşamba almıştır. Haber ona ulaştığında çamaşır yıkamak için kazanda su kaynatmaktaymış; haber sonrası kazanı ters çevirmiş. Bu yüzden Kara Çarşamba'da çamaşır yıkanmaz, banyo yapılmaz ve yeni bir işe başlanmaz.
Adet günleri hesaplanırken adetin ilk günü her zaman başladığı gün olarak kabul edilir. Hiçbir zaman bittiği günden itibaren hesaplanmaz.
Adet döneminde sevişmek sağlık açısından hiçbir risk taşımıyor. Adet döneminde sevişmenin zararlı olduğu genellikle toplumdaki genel görüş olsa da bunun altında yatan sebep kadınların bu dönemde "kirli" görülmeleridir. Tıbben bakıldığında adet döneminde seks herhangi bir sağlık sorununa sebep olmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri