UYAP Bilişim Sistemi mobil imza kullanımı için herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Vodafone,Turkcell veya TurkTelekom firmalarından bilgi edinebilirsiniz.
2- Eğer UYAP Bilgi Sistemine gönderilen sorgu mesajının formatı doğru girilir ve sorgulama sonucu kullanıcıya bilgi dönüşü yapılırsa her mesaj 3 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir. Abone olan kullanıcılara gönderilen her mesaj 3 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir.
Ödeme Yap sayfasında Vakıfbank seçeneği altında Kendi Hesaplarım ile Ödeme ya da Diğer Kişi/Kurum Hesabı ile Ödeme seçenekleri bulunmaktadır. Kendi Hesaplarım İle Ödeme seçeneği ile, sadece giriş yapan katılımcıya ait T.Vakıflarbankası TAO. da bulunan hesap/kartlar üzerinden ödeme yapılır.
Elektronik ortamda verilen en yüksek teklif üzerinden fiziki ihale başlatılarak satış işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu sayede, malın düşük bedelle ihale edilmesi engellenmekte ve tüm vatandaşların ihale mallarına elektronik ortamda teklif verebilmektedirler.
UYAP Ödeme Sistemi, hukuksal süreçteki tüm ödemelerinizi VakıfBank aracılığı ile yapabilmeniz için geliştirildi.
İlgili 33 soru bulundu
Limit: 5.000,00TL.
e-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra arama kısmına "Vatandaş Portal" yazın ve ilgili bağlantıya tıklayın. Ardından davanın bulunduğu mahkemeyi seçerek Ödeme sekmesine tıklayın. Ödeme ekranında tahsil edilecek harç veya masraf bilgisini seçin.
MADDE 111/b- (Ek:24/11/2021-7343/13 md.) Haczolunan malın satışı, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemine entegre elektronik satış por talında açık artırma suretiyle yapılır. Açık artırmada teklif verme süresi yedi gündür. hiç kimse tarafından görülemez ve bilişim sisteminde gösterilemez.
Sisteme e-devlet üzerinden giriş yapılabileceği gibi, Kullanıcı şifresi oluşturularak https://esatis.ogm.gov.tr adresinden de girilebilir. Kişiye özel bu bilgilerin güvenliğinden ve gizliliğinden Müşteri sorumludur.
Gerçek Kişi Üyelik İşlemleri: Elektronik ihaleye girebilmek için ana sayfadaki “Üye ol” bölümünden kayıt olunması gerekmektedir. Üyelik işlemleri e-devlet uygulaması aracılığı ile de gerçekleştirilebilmektedir.
İcra Dairelerinin kasa hesabı işlemleri nedeniyle 16.00-16.45 saatleri arası UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemi üzerinden icra takibi (e-takip) yapılamamaktadır.
6100 S.K. 445/4 “Elektronik İşlemler” başlığı taşıyan hükmü “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter.” şeklindedir. Hukuk Muhakemeleri Yönetmeliği'nin 9. maddesinde “Elektronik ortamda yapılacak işlemlerin, ertesi güne sarkmaması açısından saat 00:00'a kadar yapılması zorunludur.
Şartnamede, taşınır ya da taşınmazların temel bilgileri yer alacak ve artırmaya katılacakların muhammen kıymetinin yüzde 10'u oranında nakit teminat veya banka teminat mektubunu tevdi etmeleri gerektiği burada yazılacak.
UYAP Bilişim Sistemi mobil imza kullanımı için herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Vodafone, Turkcell veya TurkTelekom firmalarından bilgi edinebilirsiniz.
Param Ödeme Sistemi ile Ödeme. UYAP Vatandaş Portalı üzerinden icra borcu, icra dosya masrafını, gider avansı ve her türlü harçları, farklı bankalara ait kredi kartları ile Param tahsilat altyapısı ile tek çekim veya kredi kartı ile taksitli olarak ödenebilmektedir.
Borcu olanlar 'vatandas.uyap.gov.tr' adresinden ödeme yapabilecekler. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenler, 'vatandas.uyap.gov.tr' adresine girerek e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza ile girip işlemi yapabiliyor.
Gümrük idaresince düzenlenen e-ihaleye katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Üyelik ücretsizdir.
5.3- Elektronik ihale sistemine 18 yaşını doldurmuş ve medeni hakları kullanma ehliyetine sahip herkes üye olup ihalelere katılabilir.
11- İhalelerde başlangıç bedeli var mıdır? İhale başlangıç bedeli araçlar için satışa esas bedelin %75'i, eşyalar için satışa esas bedelin %50'sidir. ÖRNEK: 100.000 TL'lik bir araç ihalesinde başlangıç bedeli 75.000 TL olarak belirlenir. Üyeler bu teklifin altında teklif veremezler.
İİK. mad. 133/II uyarınca, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar (ve kefilleri), teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludurlar.
Teminat bedelini nasıl ve nereye yatırmam gerekiyor? Üyeler tarafından sistem üzerinde kullanılacak teminat ve satış bedellerini Şubelerimizi ziyaret ederek ya da İnternet ve Mobil Şubemiz üzerinden ödeyebilirsiniz.
Haksız bir satış olduğunu düşünen katılımcıların, ihalenin feshedilmesiyle ilgili dava açma hakkı bulunuyor. Davanın kabul edilmesi halinde, evi satın alan kişilerin dosya masrafları ödenmeyecek ve konut geri alınabilecektir.
Bu işlem sonucunda dosya alacaklının haricen tahsille dosyanın kapatıldığına dair UYAP üzerinden dosyaya bildirimde bulunulması ile haricen tahsil harç ödenmesi koşuluyla dosya kapatılır. İcra takibi başlatılmasında takip tutarının yüzde 5'i oranında peşin harç alınmaktadır.
Yargı davalarında, binde 68,31'in dörtte biri, Ölüm ve yaralanma davalarında ise binde 68.30.020'de biri nisbi harç olarak peşin alınmaktadır. 2022 yılı için 350 TL ile 775 TL arasında değişen rakamlarda harç yatırmış olursunuz. Tüm dava çeşitleri için herhangi bir dava açtığımızda harç yatırmanız zorunludur.
Başvurma harcı: 80,70 TL'dir (2022 yılı için). Peşin harç: Dava konusu alacak miktarı 1.000'e bölünür, 68.31 ile çarpılır. Sonuçta çıkan rakamın 1/4'ü alınır. Örneğin 200.000 TL.lık alacak davası açacaksak, peşin harcı şu şekilde hesaplarız: 200.000/ 1.000 X 68.31 / 4 = 3.415,50 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri