Uygulama Kilidi Şifresini veya Güvenlik Sorularını Değiştirme. Uygulama Kilidi ayarları ekranına girin, > Şifre türü bölümüne gidin ve Uygulama Kilidi şifresi olarak Kilit ekranı şifresi veya Özel PIN kodu seçin. Özel PIN kodu seçerseniz devam ederek yeni şifre ve güvenlik soruları ayarlayabilirsiniz.
Android Uygulamaları çekmecesine erişmek için yukarı kaydırın. Ayarlar'ı, ardından Güvenlik veya Güvenlik ve Konum'u seçin. Ekran Kilidini seçin (İstenirse geçerli PIN'i veya Şifreyi girin). Ekran kilidini seç seçeneğinden Hiçbiri'ni seçin.
Telefonunuzun ayarlarına gidin, ardından "Güvenlik ve Gizlilik" seçeneğine dokunun. Açılan menüden "Uygulama Kilidi" veya "Uygulama Şifresi" seçeneğini seçin. Şifre koymak istediğiniz uygulamaları seçin veya etkinleştirin. Bu şekilde uygulamalarınıza şifre ekleyebilirsiniz.
Uygulama şifresi, güvenliği düşük bir uygulamaya veya bir cihaza Google Hesabınıza erişmek için izin veren 16 haneli bir şifre kodudur. Uygulama şifreleri yalnızca 2 Adımlı Doğrulama'nın açık olduğu hesaplarla kullanılabilir.
telefonunuzdaki bütün uygulamalara. şifre koyabilceksiniz. ve siz harici hiç kimse bu uygulamalara giremiycek. ayarlara giriyosunuz. ardından uygulamaları seçiyosunuz. gelen ekranda uygulama kilidine tıklıyoruz.
İlgili 23 soru bulundu
Uygulama Kilidini Etkinleştirme
Ayarlar > Güvenlik > Uygulama Kilidi > Etkinleştir bölümüne gidin, ardından Uygulama Kilidi şifresini ayarlamak ve kilitlenecek uygulamaları seçmek için ekrandaki talimatları uygulayın.
Uygulama Kilidi özelliği gizli verilerinizi korur. Facebook, WhatsApp, Photos, Messages, Snapchat, Instagram, Viber, Gmail, Ayarlar gibi uygulamaları ve istediğiniz diğer uygulamaları kilitleyerek, bu uygulamalara istenmeyen erişimleri önleyebilirsiniz.
Ekran kilidini ayarlama veya değiştirme
Ayarlar uygulamanızı açın: Güvenlik ve ayarlar'a dokunun. Bir ekran kilidi türü seçmek için Ekran kilidi'ne dokunun. Önceden bir kilit ayarladıysanız farklı bir kilit seçmeden önce PIN'inizi, deseninizi veya şifrenizi girmeniz gerekir.
1. WhatsApp'ta Ayarlar'a gidin. 2. Gizlilik > Sohbet Kilidi > Kilidi Aç ve Tümünü Temizle'ye dokunun.
Smart Lock özelliğini açma veya kapatma
Ayarlar'ı seçin. "Bağlı cihazlar" bölümünün altından Android telefonunuzu seçin. Smart Lock özelliğini açın veya kapatın.
Çocuk kilidini/anahtar sembülünü devre dışı bırakmak için başlat düğmesine üç ila beş saniye arasında basılı tutun. Bu işlemin ardından bir bip sesi duyacaksınız. Gösterge panelindeki anahtar sembolü kaybolur ve çocuk kilidi/anahtar sembolü devre dışı bırakılır.
Seçeneğe tıklandığı zaman cihaz, kullanılan şifrenin ya da ekran kilidi deseninin girilmesini isteyecektir. Geçerli şifre ya da ekran kilidi deseni girildikten sonra Google Smart Lock özelliği hakkında bilgilendirici mesaj gelecektir. Bu mesaj onaylandıktan sonra Smart Lock ayarları açılır.
Uygulamayı aşağı kaydırırsanız işaret gider. Kilit işareti uygulamanın sabitlendiğini belirtiyor, bütün uygulamaları kapatmak için çarpıya bastığınızda o uygulamanın kapatılmasını engeller.
Uygulamaları Nasıl Şifreleyebilirsiniz? Telefonunuzun ayarlarına gidin, ardından "Uygulamalar"ı seçin. Açılan ekran içinde "Uygulama Kilidi" seçeneğine tıklayın. Daha sonra şifrelemek istediğiniz uygulamaları seçerek şifreleyebilirsiniz.
Şifrelerinizi yönetme ve güvenliğini sağlama
Şifreleriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Şifreleri kayıtlı olan hesapların listesini görmek için passwords.google.com adresine gidin veya şifrelerinizi Chrome'da görüntüleyin. Şifreleri görebilmek için yeniden giriş yapmanız gerekir.
WhatsApp sohbetleri kilitlemek oldukça basit. Aynı zamanda sadece birkaç basit adımla kilitlenmiş sohbetin kilidini kaldırabilirsiniz. Kilidi kaldırmak istediğiniz kişinin profiline gidin. ''Sohbet Kilidi'' bölümünü açın ve ''Bu Sohbeti Face ID / Touch ID ile Kilitle'' özelliğini kapalı konuma getirin.
Alternatif bir kilitleme uygulaması olan Smart AppLock ile Android cep telefonunuzdaki uygulamaları ayrı ayrı kilitleyebilirsiniz. Kimi zaman telefonunuzun ekran kilidi özelliği tüm şifreleme yöntemlerine rağmen ihtiyaçlarınızı karşılayamaz ve yetersiz kalabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri