Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar ve bildirimler'e dokunun. Android izin denetleyici uygulamasını açmak için İzin yöneticisi'ne dokunun. Konum gibi ilgilendiğiniz uygulama izinleri listesinden belirli bir izne tıklayın. Burada, konumunuza her zaman veya yalnızca kullanımdayken erişimi olan uygulamaları göreceksiniz.
Cihazınızdan sistem ayarlarına girin, Güvenlik'e gidin; Aşağı doğru inerek Bilinmeyen kaynaklar'ı bulun ve ilgili ayarın devre dışı bırakıldığından emin olun.
Windows 10'da Gizlilik sayfasında belirli bir özelliği hangi uygulamaların kullanabileceğini seçebilirsiniz. Başlangıç > Ayarlar > Gizlilik ögelerini seçin. Uygulamayı (örneğin Takvim) seçip hangi uygulama izinlerinin açık veya kapalı olacağını belirleyin.
İlgili 22 soru bulundu
Başka Windows 10'te, > Ayarlar > Gizlilik > Dosya sistemi başlat'a gidin ve Uygulamaların dosya sisteminize erişmesine izin ver'in Açık olduğundan emin olun. Windows 11'de Başlangıç > Ayarlar > Gizlilik & güvenlik > ve Uygulamaların dosya sisteminize erişmesine izin verin ifadesinin Açık olduğundan emin olun.
Ayarlar penceresi açılır. Ayarlar penceresinin sol kısmında Koruma bölümünü seçin. Uygulama Yöneticisi ayarları penceresini açmak için Uygulama Yöneticisi bağlantısına tıklayın. Değişiklikleri uygulamak ve Uygulama Yöneticisi koruma bileşenini etkinleştirmek için Uygulama Yöneticisi geçiş düğmesini çevirin.
Android Uygulaması İzinleri Nedir? Android uygulaması izinleri, bir uygulamayı ilk kez açtığınızda uygulamanın telefonunuz üzerindeki hassas donanıma veya veriye erişmesi gerektiğinde ortaya çıkan genellikle gizlilikle ilgili olan rızanızın olup olmadığına yönelik sorulardır.
Android'de “Diğer uygulamaların üzerinde göster” izni, bir uygulamanın içeriğini diğer uygulamaların veya cihazın ana ekranının üzerinde göstermesine olanak tanır. Bu, bir uygulamaya diğer uygulamaların, sistem pencerelerinin ve kullanıcı arayüzlerinin üzerini çizme yeteneği veren özel bir izindir.
Sistem ayarlarını değiştirme izni, bir uygulamanın yalnızca genel ayarları değiştirmesine olanak verir. Global ayarlarda bir değişikliğe izin vermez. Neden tehlikelidir: Kulağa riskli gibi gelse de, aslında oldukça zararsız bir izindir. Bu izin verildiği takdirde ayarlarda kayda değer bir tehlike yaratmaz.
İşlemlerimize telefonumuzun Ayarlar menüsüne girerek başlıyoruz. Ayarlar menüne girdikten sonra Genel sekmesine geçiyoruz. Daha sonra Genel sekmesindeki menüyü biraz aşağı doğru kaydırarak Güvenlik menüsüne giriyoruz. Güvenlik bölümünde ise 'Bilinmeyen Kaynaklar' seçeneğini aktif konuma getiriyoruz.
Uygulamanın sizi takip etme iznini gözden geçirme veya değiştirme. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Takip Etme bölümüne gidin. Liste, sizi takip etme izni isteyen uygulamaları gösterir. Listedeki herhangi bir uygulama için izni açabilir veya kapatabilirsiniz.
Google Hesabınıza erişimi olan uygulama ve hizmetleri görüntüleyin. Erişimini kaldırmak istediğiniz uygulama veya hizmeti seçin. "{App name}, Google Hesabınızdaki bazı bilgilere erişebilir" bölümünde Ayrıntıları göster'i seçin. Erişimi kaldır'ı seçin.
Konum İznini Yönetme
Bu servislere ihtiyacınız yoksa izni iptal edebilirsiniz. Ayarlar > Uygulamalar > İzin yöneticisi bölümüne gidin. İzin yöneticisi ekranında Konum öğesine dokunun, ilgili uygulamanın simgesine dokunun ve ardındanHer zaman izin ver, Sadece kullanım sırasında izin ver veya Reddet öğesini seçin.
Uygulama geliştirme yöneticisi ne yapar sorusuna; şirketin veri tabanına, bilgi sistemlerine veya yazılım uygulamalarına dair tasarım ve geliştirme süreçlerini yönetir cevabı verilebilir. Bu görevlerin yanı sıra mevcut sistemin bakımı, sorunsuz kullanılması ve yükseltilmesinden de sorumludur.
1.Görev yöneticisini açmak ise son derece kolay bir işlemdir. Bunun için öncelikle, CTRL+SHIFT+ESC tuşlarına aynı anda basmak gerekir. Bu, görev yöneticisine ulaşmanın en kısa yoludur. 2.Bir diğer kısayol ise CTRL+ALT+DEL'dir.
Klavyenizi kullanarak CTRL,Shift ve ESC tuşlarını aynı anda basılı tutun. Ardından üç tuşu da bırakın. Görev Yöneticisi başlatılır.
Hangi uygulamaların aynı izin ayarına sahip olduğunu kontrol edebilirsiniz. Örneğin, takviminizi görüntüleme izni olan uygulamaları kontrol edebilirsiniz. Cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın. İzin yöneticisi'ne dokunun.
4857 Sayılı İş Kanunumuzda bu yönde bir düzenleme yapılmamış olmakla birlikte ücretsiz izinle ilgili olarak işçinin rızası ile yazılı olarak işverenden ücretsiz izin talebinde bulunması yeterlidir. Ancak ücretsiz izin işverenin de işçinin bu talebini kabul etmesi halinde uygulanabilmektedir.
İşveren sahibi işçiyi ücretsiz izne ayırabilmekte iken işçi de ayrılabilmektedir. İşveren, yıllık ücretli iznini kullanmakta olan her işçiye, yıllık izin dönemine ilişkin olan ücreti işçinin işe başlamasından önce peşin olarak ödemesi gerekmektedir. Ücretsiz izin ise 3 aydan fazla olmamak koşulu ile verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri