Başlat düğmesine basarak Denetim masasına girmek ve Güç seçeneklerine giderek Bilgisayarın uyku modu ayarlarını değiştirmek de mümkündür. Bu ayarları değiştirirken uyku modunu kapatmak ya da uyku süresini hiçbir zaman olarak ayarlamak gerekir.
Bilgisayar Uyku Modu Kapatma Adımları
“Sistem” bölümüne girin. “Güç ve Uyku” sekmesine tıklayın. “Pil gücünde çalışırken, şu süre sonunda bilgisayar uyku moduna geçer” ve “Prize takılıyken, şu süre sonunda bilgisayar uyku moduna geçer” seçeneklerini “Hiçbir zaman” olarak değiştirin.
Uyku modunu başlatmak için fn+f3 tuşlarına basın. Uyku modu başlatıldığında, bilgileriniz sistem belleğinde saklanır, ekran kapanır ve güçten tasarruf edilir. Bilgisayar Uyku durumundayken, güç ışıkları yanıp söner. Uyku modunu başlatabilmeniz için bilgisayarın açık olması gerekir.
İlgili 21 soru bulundu
Android 6 Marshmallow sürümüyle birlikte, Uyku modu, telefonunuzu uzun bir süre boyunca kullanmadığınızda derin uyku durumuna alarak pil ömründen tasarruf etmeye yardımcı olur.
Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
Bilgisayar uyku moduna girdiğinde yeniden uyanana kadar bütün programların o an ki işlevleri hazırda bekler uyku modundan çıktığında da işlemler devam eder.
Melatonin, ışıkla miktarı azalan, karanlıkla aktive olan, akşam 21.30'da vücutta salgılanmaya başlayan ve bizi uykuya hazırlayan hormondur. Telefonun yaydığı led ışık, melatonin salgılanmasını engelliyor. Cep telefonunun yaydığı radyasyonun da uyanıklığa neden olduğunu düşünüyoruz.
Kullandığımız cihazın markasına göre Instagram gece modu açma ve kapama işlemleri farklılık göstermektedir. Eğer kullandığımız telefon Android ise gece moduna geçebilmek için; "Ayarlar” butonundan “tema” seçeneğine tıklıyoruz. Ardından, “aydınlık ve karanlık” sekmesinden istediğimizi seçiyoruz.
Araç kontrol ünitelerinin uyku modu ki bu moda dahil olmayan - doğrudan aküye bağlı çalışan sistemler dışında(alarm sistemi gibi) - dışındaki tüm sistemler USP(unterspannung - düşük voltaj) oluşmaması durumuna kadar ve/ve ya oluştuktan sonra uykuya geçerler.
Kumandanızdan SLEEP tuşuna basarak uyku modunda çalıştırabilirsiniz. Bu tuşa basıldığında klima uyku moduna geçer veya uyku modundan çıkar. Uzun çalışma sürelerinde klimanızda yapmış olduğunuz sıcaklık ayarlarının kademeli olarak arttırılması ya da azaltılması sağlanır.
Uyku Modu, ilk etkinleştirdiğinizde seçtiğiniz ayarlara göre her sabah otomatik olarak kapanacak şekilde ayarlanmıştır, ancak iPhone veya Apple Watch'unuzdan manuel olarak da kapatabilirsiniz. Telefonundaki veya saatindeki Kontrol Merkezinden veya iPhone'unuzun kilit ekranından devre dışı bırakabilirsiniz.
Eğer sık sık ara veriyorsanız ve birkaç saat içinde tekrar kullanmayı planlıyorsanız, uyku modu mükemmel bir seçenek diyebilirim ancak, uzun bir süre boyunca kullanmayı düşünmüyorsanız veya enerji tasarrufu önemliyse, tamamen kapatmak daha uygundur.
Uyku modu:
Kısa süreli bilgisayardan uzaklaşma durumunda açık programları ya da yürütülmekte olan işlemleri olası kazalardan korumak için uyku modu son derece uygun bir seçenek.
iPhone'u Sessiz moda geçirmek için Sesli/Sessiz anahtarını (modelinize bağlı olarak) turuncu rengi gösterecek şekilde kaydırın. Sessiz modu kapatmak için anahtarı yeniden kaydırın. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max üzerinde Ayarlar > Ses ve Dokunuş bölümüne gidip ardından Sessiz modu açabilirsiniz.
Ayarlar > Ekran Süresi'ne gidin, sonra açmadıysanız Ekran Süresi'ni açın. Atıl Süre'ye dokunun, sonra Atıl Süre'yi Yarına Kadar Aç'a ya da Atıl Süre'yi Zamanlamaya Kadar Aç'a dokunun (Zamanlanmış açıksa). İsteğe bağlı atıl süreyi kapatmak için Atıl Süre'yi Kapat'a dokunun.
Derin uyku süresi ne kadar olmalı? Sağlıklı bir uyku için yetişkinler uykunun %10-20'sini derin uykuda geçirmeli. Yani ortalama 8 saat uyuyorsak, bu aslında 1-2 saat derin uykuda geçirmemiz gerektiği anlamına gelmektedir.
Amaç; enerji tasarrufudur ve bir zararı yoktur.
PC uyku modunda çok az elektrik harcar. Genellikle, uyku modunda bir PC yalnızca 1-5 watt elektrik tüketir. Bu rakam, bilgisayarın marka ve modeline, kullanılan bileşenlere ve ayarlarına bağlı olarak değişebilir. 1 watt elektrik tüketimi, 1 saat boyunca 1 watt enerji tüketimi anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri