Battaniye yerine bebek uyku tulumu Uygun bir bebek uyku tulumu, başın üzerine çekilemez veya örtülemez. Lütfen bebeğin yatağının üzerine battaniye veya örtü koymayınız. Bu oldukça önemlidir çünkü bebeğiniz küçük başını bunların altına gömebilir ve kendini tehlikeye atabilir.
Uyku Tulumu İle Bebek Üşür mü? Gece boyu üstü açık kalan bebekler üşüyebilir ve bu nedenle üşütüp hasta olabilirler. Ancak endişe etmenize hiç gerek yok. Bebeklerin bulundukları oda sıcaklığına göre özel olarak üretilen uyku tulumları onların gece uykusu sırasında üşümemeleri için ısı kalkanı olur.
Merino yünü bebeğinizin vücut ısısını kontrol eder. Kışın sıcak, yazın soğuk tutmaya yardımcı olur. Kolsuz tulumlar 18-30°C, uzun kollu tulumları 16-23°C oda sıcaklığında kullanıma uygundur. İçine giydireceğiniz katmanlarla vücut sıcaklığını kontrol edebilirsiniz.
18-19 derece arası bir ortam sıcaklığında 2.5 tog olan uzun kollu body ve kalın tulum üst üste giydirilebilir. 20-21 derece arasında olan ortamlarda ise 2.5 tog uzun kollu body ve kalın tulum giydirilebilir. Bebeğin bunalması durumunda 1.0 tog uzun kollu body ve bebek tulumu tercih edilebilir.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
İlgili 18 soru bulundu
Uyku tulumu bebeğinizi sıcak tutmak adına yorgan/battaniye yerine kullanmanız için tasarlanmıştır. Bu nedenle tulumu giydirdikten sonra bebeğinizin üstünü ek olarak bir örtüyle örtmenize gerek yoktur. Aksi takdirde vücut ısısı çok yükselecek ve terleyecektir.
Bebeğinizin yüzü ve yanaklarının soğuması ise onun gerçekten üşüdüğü anlamına gelebilir. Bu nedenle bebeğinizin yüzü ve yanakları soğuduysa, ensesini ve göğsünü de kontrol ederek bulunduğu ortamdaki ısının yükselmesini sağlamanız önemlidir.
24 – 25 derece: Hafif uyku tulumu, kısa kollu atlet. 26 derece: Yalnızca hafif uyku tulumu. 27 derece ve üzeri: Bebek bezi tek başına yeterlidir. Gerekli görülürse ince bir pamuklu atlet giydirilebilir.
Bebeğin odasında sıcaklık 22-23 derece idealdir.
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
Tog değeri oda ısısı ile uyumlu olan bebek tulumları tercih etmeniz deneme yanılma yoluna gitmeden doğru tulum tercihi yapmanızı sağlayacaktır. Örneğin; 24-27 derece oda sıcaklığında 0.2 Tog değeri olan bir tulum tercih edilirken, 18-20 derece sıcaklıkta 2.5 Tog değerinde bir tulum tercih edilmelidir.
Fermuar başlangıç ve bitiş noktalarının bebeğinizin tenini incitmemesi için fermuar korumaları tasarlanmıştır. 0,3 Tog uyku tulumunu 21-24 derece oda sıcaklığında bebeğinize uzun kollu body ve alt pijama/pantolon ile; 24-27 derece oda ise sadece sıcaklığında yarım kollu veya kolsuz bir body ile giydirebilirsiniz.
1.0 TOG uyku tulumlarımız, uyurken üstlerini örtmeyen çoçuklarımız için birebirdir. 1.0 TOG uyku tulumlarımızı 20-24 derece oda sıcaklığında kullanabilirsiniz. Z-Suit'i zıbınsız giydirebilir miyim?
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
Kış aylarına uygun alacağınız uyku tulumu sizleri büyük ölçüde soğuktan koruyor. Bunun yanında uyku tulumunuzun malzemesi de büyük önem arz ediyor. Kış kamplarında ıslandığında verimi düşen kaz tüyü uyku tulumlarından uzak durmanız gerekiyor.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.
Bir bebeğin bulunduğu odanın ideal sıcaklık değeri 20 ila 24 derece arasında değişiyor. Yenidoğan bebekler için bu aralık 22-24 derece olurken, 6 aydan sonra ideal sıcaklık 20-21 derece seviyesine iniyor. Gün içerisindeki bu sıcaklıkların geceleri 1 derece daha düşük olması ise ideal kabul ediliyor.
Oda sıcaklığını doğru bir şekilde ölçtüğünüzden emin olarak ürün seçimi yapmanız son derece önemlidir. Bu noktada 0.2 TOG uyku tulumu ve pijama takımlarını 27 ila 30°C sıcaklık değerine sahip ortam koşullarında çocuğunuzun rahat etmesi için tercih edebilirsiniz.
0.5 TOG uyku tulumu, KidZee ürünlerinde ortalama olarak 24-26 derece aralığındaki sıcaklıklarda kullanılmak için önerilir. Bu da markanın söz konusu TOG değerine sahip ürünlerini bahar mevsiminde kullanım açısından elverişli kılar.
Bebekler yazın uyurken eğer hava sıcaklıkları çok yüksekse kalın giydirildiğinde rahatsız olabilir. Bu yüzden bebeğinizin rahat etmesi ve güzel bir uyku uyuyabilmesi için ince ve terletmeyen organik pamuktan üretilen yazlık bebek uyku tulumu tercih etmenizi tavsiye etmekteyiz.
Musa Bostancıoğlu, ''Çünkü bebeğin ne eli ne de yüzü onun beden ısısı hakkında bilgi verir. Bebeğin rüzgardan yüzü üşümüş ancak vücudu sıcak olabilir. Unutmayın bebekler en çok boynundan üşür. Bu yüzden yaz sıcaklarının rehavetine kapılıp bebeğinizi rüzgarlı ya da klimalı ortamda korumasız bırakmayın.
Kışın Bebekler Uyurken Çorap Giymeli Mi? Kışın bebekler için çorap giymek, vücut ısısını koruma ve soğuğa karşı koruma amacıyla yararlı olabilir. Ancak, bebeğinizin yatarken çorap giymesi, onun hareketlerine ve rahat nefes alıp verme yeteneğine göre değişebilir.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri