Uyum haftası; okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencilerini kapsayan, öğrencilerin yeni eğitim dönemine geçişinde öğretmenleri, arkadaşları ve okul ile kaynaşma sürecini kapsayan bir alıştırma dönemidir.
Uyum haftası etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır. Etkinlikler büyük grup ile yürütülebilir. Süre iki ders saati olarak planlanmıştır. Süreçte İlkokul Uyum Rehberi'nde yer alan örnek etkinliklerden faydalanılabilir.
Uyum haftasına katılım zorunluluğu bulunmuyor ve yoklama alınmıyor.
İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde de uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneğine yer verildi. Öğrencilerimiz 4-8 Eylül haftası yarım gün Uyum Programı uygulanacaktır. Uyum programı saat: 9.45'te Bayrak Töreni ile başlayacaktır.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Ortaokul 5'inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.
İlgili 23 soru bulundu
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
Okulda ilk dersin yapılması ile ders yılı başlayacaktır. Yani uyum eğitimleri kapsama girmeyecektir. Bu yüzden uyum eğitimleri sürecince öğretmen ve müdür yardımcılarına nöbet görevi verilemez.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün sürecek.
Okul öncesi eğitime ve ilkokul 1'inci sınıfa başlayan öğrencilerimizin okullardaki yüz yüze eğitime katılması zorunlu olmayıp velinin isteğine bağlı olacaktır. 5. Okul öncesi eğitimde günde otuzar dakikalık 5 etkinlik saati süreyle uyum eğitimi yapılacaktır.
Buna göre Anaokulu, ilkokul 1. sınıf, 5. sınıf (oraokul 1) lise 1 (9. sınıf) öğrencileri için uyum haftası düzenlenecek.
Uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçiş dönemlerinde bulunan öğrenciler için okula kaynaştırma amacı taşıyor. Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor.
⇒ Uyum haftasında okula serbest kıyafet ile gidilmektedir.
Uyum haftasına katılım zorunluluğu bulunmuyor ve yoklama alınmıyor. Ancak eğitimciler bu ilk haftanın çok önemli olduğunu, çocuğun okulu daha rahat keşfedebileceğini belirtiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı için 1. sınıf uyum haftası programını duyurdu, ve veliler şimdi bu özel haftanın etkinliklerini merakla araştırıyorlar. İşte 4 Eylül'de başlayacak olan 1. sınıf uyum haftası hakkında merak edilenler... Toplam 26 saat zorunlu ders var. 4 saatte Serbest Etkinlikler dersi vardır.
Uyum haftası katılımı zorunlu değil. Ancak uzmanlar tarafından okuldaki işleyişi anlamak ve öğrencilerin okula adaptasyonlarını sağlamak açısından katılıma katkı sunan bir süreç olarak tanımlanıyor.
UYUM HAFTASI NEDİR? Öğretim ortamını, öğretmenini ve arkadaşlarını tanıtan programdır. Veli, öğrenci ve öğretmenin tanışma etkinlikleri ile desteklendiği bir zaman dilimidir. Öğrencinin mutlu olmasını ve okula alışma sürecini destekleyen etkinliklerin yapıldığı bir süreçtir.
Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.
Genelde çocukların okula tamamen uyum sağlamaları, “hiç ara vermeden düzenli devam ettikleri taktirde” yaklaşık 1-1,5 ay sürer. Bu süre içerisinde hiçbir sorun yaşamadan uyum sağlayan ve bu dönemi rahat atlatan çocuklar olabileceği gibi, farklı düzeylerde geçici sorunlar gösteren çocuklar da olabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında uyum haftası tarihi belli oldu. Şurada Paylaş! Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler 4-8 Eylül'de uyum eğitimleri alacaklar. Şurada Paylaş!
Okula Uyum Programı, aynı zamanda çocukların gelişim sel özelliklerine ve bireysel-kültürel gereksinimle rine uygun hazırlandığı için farklı yer ve durumlarda kullanılabilir olması nedeniyle esnek, gerektiğinde uyumun farklı öğelerini tekrar desteklemeyi teşvik ettiği için de sarmal bir programdır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul öncesi, 1. sınıf ve 9. sınıf öğrencileri uyum programı kapsamında okula daha erken başlıyor.
MEB çalışma takvimine göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullar 11 Eylül Pazartesi günü açılacak. Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. UYUM HAFTASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler 4-8 Eylül'de uyum eğitimleri alacaklar.
Uyum haftasında ( 5 -9 Eylül ) uyum sınıfında derse giren veya seminer yapan ayrımı olmadan tüm öğretmenler 15 saat EYGG olarak ücret alır. Uyum haftası ders yılı dışında olduğu için nöbet ödenmez.
4- 8 Eylül Uyum eğitimi döneminde Müdür Yetkili öğretmenler de sadece 15 saat ücret alır. Ders yılı başlamadığı için 3 saat yönetim ücreti alamaz.
Bu hükümlere göre; uyum eğitimlerinde yönetici ve öğretmenlere nöbet görevi verilmez dolayısıyla da nöbet görevine bağlı olarak ek ders ücreti ödenemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri