eleman.net verilerine göre, Uzay Mühendisi 2023 yılında ortalama 61.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uzay Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 61.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 51.040 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Uzay Mühendisliği Mezunları İş Olanakları
Devlet kurumlarında ya da özel sektörlerde çalışabilirler. Ülkemizde uzay mühendisliği alanında çok fazla alım yapılmasa da bölüm mezunları her alanda iş bulabilme ayrıcalığına sahiptir. Yurtdışı çalışmaları da bölüm için öncelikli alternatiflerin başında gelmektedir.
Uzay Mühendisliği mezunları ağırlıklı olarak yerli-yabancı hava-uzay konuları ile ilgili tüm firma ve araştırma kurumlarında ve bilişim sektöründe çalışmaktadır. Bunlardan bazıları: TÜBİTAK-UZAY, TÜBİTAK- MAM, TÜBİTAK-SAGE. TAI (TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi), TEI (TUSAŞ Motor Sanayi)
Türkiye'de havacılık ve uzay mühendisliği eğitimi veren bir vakıf üniversitesidir. Havacılık ve Uzay Mühendisliği adı altında bir lisans programı yürütmektedir. Program ABET Akreditasyonuna sahip olmakla birlikte bölüm bünyesinde Yüksek Lisans ve Doktora programları da mevcuttur.
Uzay mühendisliği bölümü oldukça zor ve emek isteyen bir bölümdür. Bu bölüme girebilmek için, iyi bir matematik zekanızın olması ve üniversite sınavından iyi bir sonuç almanız gerekiyor. Ülkemizde birkaç üniversitede bu eğitim verilmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.
İnsanların uzay konusundaki merakı arttıkça, bu alanda çalışan uzay mühendislerinin tercih edilirliği de artmaktadır. Başarılı bir meslek olarak kabul edilen uzay mühendisliği, gelecekte daha da yükselen bir meslek olarak görülmektedir.
Uçak Bakım Mühendisi maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 78 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Uçak Bakım Mühendisi maaşları 37400 TL'dir. En düşük Uçak Bakım Mühendisi maaşı 29920 TL iken, en yüksek Uçak Bakım Mühendisi maaşı 71360 TL'dir.
Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi yeni nesil havacılık liderlerine ilham vermeyi ve insansız hava ve uzay araçlarından ticari uçaklara, meteorolojiden kozmolojiye kadar engin konuları içeren eğitim ve araştırmalarla geleceği şekillendirmeyi hedefler.
Uzay Mühendisliği Bölümü sayısal (MF) puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.
NASA'da çalışmak için okunabilecek bazı bölümler şunlardır: Bilgisayar Bilimi Elektrik Mühendisliği Mekanik Mühendisliği Kimya Mühendisliği Biyoloji Fizik Astronomi Uzay Mühendisliği Uzay Bilimleri Uzay Teknolojisi NASA bu bölümlerden mezun olan adayların yanı sıra, diğer bölümlerden mezun olan adaylara da iş imkanı ...
Hem uzaydaki hem de havadaki araçlarla ilgilenir. Bu nedenle uçuş mühendisliği ve havacılık ile çok ilintili bir bölümdür. Bilime, teknolojiye, hava araçlarına ve uzaya meraklı olan öğrenciler, puanlarının yetmesi koşuluyla uzay mühendisliğini tercihlerine ekleyebilirler.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor? Havacılık ve uzay mühendisliği bölümü sayısal puan türü ile öğrenci almaktadır.
Kabaca söylemek gerekirse uçak mühendisliği atmosfer içinde hareket eden makinelerin tasarımı ve imalatıyla ilgilenir. Uzay mühendisliği ise atmosfer dışındaki uzay araçlarının (uydular, uzay mekikleri, roketler, sondalar gibi) tasarımı ve imalatıyla ilgilenir.
Havacılık ve uzay mühendisleri, günümüzde sivil ve askeri uçakların, füzelerin, silah sistemlerinin, uyduların, uzay araçlarının tasarım, geliştirme, koruma ve performansı ile ilgilenirler. Bu nedenle havacılık ve uzay mühendisliği iş imkanları sunan sektörlerde oldukça geniştir.
Havacılık ve uzay mühendisliğine başvuru sürecinde akademik başarı oldukça önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle bilgisayar, matematik, fizik gibi alanlarda not ortalamasının yüksek olmasına ihtiyaç duyuluyor.
Okulun, havacılık ve uzay teknolojisi alanında ülkemizdeki ilk meslek lisesi olduğuna vurgu yapan Bakan Özer, Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje okulu kapsamında eğitim verecek.
Üniversitelerin Uzay Mühendisliği Bölümünden mezun olanlar uzay mühendisi olur. Uzay mühendisi uzay araçları ve savaş uçakları tasarımında görev alır. Ayrıca temel bilgilere sahip olduklarından dolayı inşaat, makine veya elektronik mühendisliği alanlarında da çalışabilirler.
Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir ve 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca 6 üniversitede toplamda 12 farklı eğitim seçeneğiyle faaliyet göstermektedir.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 325,93113, en yüksek 518,08843'tür. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 198550, en yüksek 6423'tür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri