Öncelikle yulaf ezmesini rondodan geçirelim un haline gelinceye kadar. Tencereye sütü ve yulafı ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alalım damak tadına göre pekmez ekleyelim iyice karıştırıp kaselere bölelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip soğuyunca servis edelim.
4 bardak sütün içine yumurtayı, nişasta ve unu koyuyoruz. Ocakta kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp ılımaya bıraktıktan sonra içine balı ekleyip karıştırıyoruz. En son üzerine fındıkları ekleyip dolapta soğuttuktan sonra afiyetle yiyoruz.
İlgili 32 soru bulundu
Diyet muhallebi yemek istediğinizde alacağınız kalori şöyle hesaplanır: 100 gram diyet muhallebi: 72 kalori. 1 porsiyon diyet muhallebi: 119 kalori.
Nişasta genellikle yemek ve tatlılarda kıvam vermek amacıyla kullanılmaktadır. Eğer evde nişasta yoksa; nişasta yerine un kullanmak sizin için bir çözüm olacaktır. Yemek ve muhallebi gibi tatlıların yapımlarında, kıvam sağlamak amacıyla, nişasta yerine un kullanabilirsiniz.
Muhallebi yapmak için önce uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim.
Şerbetli ve yağlı tatlılar olan baklava, şöbiyet ve künefe yerine daha az kalorili olan güllaç, muhallebi veya dondurma gibi sütlü ve hafif tatlı seçeneklerine yönelmek diyetinizin verimli geçmesini sağlar. Bunun yanında tatlıyı aç karnına yememek de iştahınızın kapanmasını engellemek için önemlidir.
Tenceremizin içine nişasta, süt ve kakaoyu koyup orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayan pudingimizi biraz daha karıştırıp sonrasında ocağı kapatıyoruz. Ocağı kapattığımız gibi hemen içine balımızı ekleyip karıştırıyoruz. Kaselerimize boşaltıp soğumasını bekliyoruz.
Ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, mısır nişastası, un, toz şeker, zerdeçal ve yıkayıp rendelediğimiz limon kabuklarını alalım. Karıştırarak muhallebimiz kaynayana kadar pişirelim. Muhallebimiz kaynamaya başlayınca üzerine tereyağı, limon suyu ve vanilini ekleyerek pişirmeye devam edelim.
Un, nişasta ve pirinç ununun muhallebiye verdiği kıvam birbirinden çok farklıdır. O yüzden hiçbiri bir diğerinin yerini tam olarak tutmaz. Pirinç unu bağlayıcı özelliği çok fazla olmayan bir malzeme olduğu için sadece pirinç unu ile yapılan muhallebinin çok dağılgan bir yapısı vardır.
Pirinç Unu
İnce öğütülmüş pirinçlerden elde edilen pirinç unu, reçetelerde sık sık nişasta ikamesi olarak kullanılan bir malzeme.
Soru: Pirinç nişastası ile pirinç unu aynı şey mi acaba ? Yani bu ürün bildiğimiz pirinç unu mu ? Cevap: Hayır ikisi aynı şey değildir pirinç unu pirincin öğütülmesiyle elde edilir pirinç nişastası pirinçten uzaklaştırılarak yapılır.
Sütsüz su muhallebisi. Hem çok hafif hem de ağızları tatlandıran su muhallebisi ismini yapılışından alıyor. Yapılırken içine eklenen su ve nişasta pelte kıvamına geliyor.
Muhallebiyi hazırlamak için; nişastayı tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp azar azar eklediğiniz süt ve su ilavesiyle kıvamını açın. İçine şekeri de ekleyip ocağa alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
İlk önce derin bir tencereye sütümüzü katıyoruz. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpma teliyle güzelce çırpıp ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca şekerli vanilimizi ve tereyağımızı ekleyip bi 2- 3 dk daha kaynatıyoruz. Biraz sıvı oluşu sizi korkutmasın soğuyunca tam kıvamında oluyor.
gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Porsiyon (Orta) Light İrmik Tatlısı 208,41 kaloridir.
Sütlü İrmik Tatlısının 100 gramında 152 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 171 gram Sütlü İrmik Tatlısında 260 kalori bulunmaktadır.
Bu doğrultuda, Şekersiz İrmik Helvası kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Şekersiz İrmik Helvası, ortalama 380,99 kaloriye, 49,54 karbonhidrata, 8,52 proteine ve 16,37 yağ değerine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri