Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Uzayda en tehlikeli şey nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Uzayda en tehlikeli şey nedir?

Magnetarlar evrenin en karışık, en kararsız, en garip ve en tehlikeli varlıklarıdır. Çünkü magnetarlar kararsız oldukları için, içinde bulunan o korkunç enerjiyi etrafında fütursuzca çevresindekiler yok etmek için kullanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beyinsizler.net

Uzaydaki en güçlü şey nedir?

Ve araştırmacılara göre milyarlarca yıl alabilen bu süreçler sonucunda oluşan nükleer makarnalar evrendeki en güçlü maddeler olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimoloji.com

Evrenin en sonunda ne var?

Kapalı evrende, karanlık enerji azdır ve yerçekimi en sonunda evrenin genişlemesini durdurur. Bu noktadan sonra ise çekim kuvvetinin etkisiyle bütün maddeler bir noktaya çöker ve en sonunda büyük sıkışma ya da büyük ezilme denilen “ Big Crunch “ oluşur. Büyük patlama diye bilinen Big Bang olayının tam tersidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Magnetar ne kadar tehlikeli?

Gücünü kanıtlamak için örnek; mesela güneşimizin yerine bir magnetar olsaydı vücudumuzda bulunan demiri bile çekip çıkarırdı. Ayrıca etrafında bulunan tüm manyetik cisimleri kendisine çeker içine alırdı. Bu da tüm güneş sistemimizi çekmesi demek olurdu.İşte magnetarlar bu yüzden çok tehlikeli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Evren ne zaman yok olacak?

Bu senaryoya göre Evren, bir gün bu genişlemesini durduracak ve büyük bir hızla evrendeki maddelerin yarattığı kütleçekim etkisiyle kendi içine çökecek. Yani Evren'deki her şey, yazının başında bahsettiğimiz 13,8 milyar yıl önceki halini alacak ve yeni bir Büyük Patlama tekilliği oluşacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Evrenin En Tehlikeli 5 Bölgesi

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Uzayın bir sonu var mı?

Böyle bir uzaya sonlu, fakat sınırsız uzay denir. Kozmologlar uzayımızın sınırsız olduğunu düşünüyorlar (yani bir yönde ilerleyip geri dönmeksizin sonsuza kadar gidebiliriz). Fakat evrenimizin sonlu mu yoksa sonsuz mu olduğuna dair bir kanıt henüz yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Evren yokken ne vardı?

“Büyük patlamadan önce hiçbir şey yoktu. Einstein'ın görelilik teorisine göre uzay ve zaman aslında bileşiktir ve tek bir uzay-zaman sürekliliği oluşturur. [Ancak, zamanla birlikte 4 boyutlu olan bu doku] düz değildir ve [tıpkı bir kupanın kendi üzerine bükülen sapı gibi] boru şekillidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: khosann.com

Uzaydaki en büyük yıldız nedir?

Şu an bilinen en büyük yıldız, yarıçapı Güneş'in 1708 katı olarak tahmin edilen UY Scuti'dir. Bilgiyle kalın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Yıldız kaç km hızla gider?

Gök bilimciler tarafından şimdiye kadar gözlenen en hızlı yıldız olan US 708, saniyede bin 200 kilometre hızla hareket ediyor. “Science” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, şimdiye kadar gözlemlenen en hızlı yıldız olan US 708, saniyede bin 200 kilometre hızla Samanyolu Galaksisi'nin dışına doğru hareket ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Uzaydaki yıldız sayısı ne kadar?

Ancak hatırlayın, her galakside ortalama 200 milyar yıldız bulunduğunu varsayıyoruz. Evren'deki yıldızların toplam sayısını bulmak için, bu rakamları birbirleriyle çarpmanız gerek. Neticede muazzam büyüklükte bir rakama ulaşıyorsunuz, 22 sıfırlı. 10 sekstilyon. Evren'de 10 sekstilyon yıldız var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Evrenin ne kadar ömrü kaldı?

Evrenin yaşının yaklaşık 13,7 milyar yıl olduğu hesaplanıyor. Ortalama insan ömrü ile karşılaştırıldığında bu süre hayal edilemeyecek kadar uzun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimgenc.tubitak.gov.tr

Evrende kaç kişi var?

Özetle sicim teorisine göre kainatta en azından 10 üzeri 500 evren var. Bunlardan biri de yaşadığımız evren. Bu aslında bir çatı kavram olsa da çoklu evren derken bilim insanları genellikle sicim teorisini kast ediyor. Sicim teorisine göre kainatta birbirinden kopuk olan en az 10 üzeri 500 evren var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: khosann.com

Evrenin şekli neye benzer?

Genel Görelilik Teorisi çerçevesinde, Evren'in eğriliği için üç ana seçenek vardır: Evren, bir küre gibidir ve pozitif eğriliğe sahiptir. Evren bir at eyeri (veya Pringles cipsi) gibidir ve negatif eğriliğe sahiptir. Evren, bir kâğıt gibidir ve düzdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

NASA kara delik nedir?

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), kara deliği uzayda belirli nicelikteki maddenin kendi içine doğru çöktüğü bir bölge olarak tanımlıyor. Bu bölgede yerçekimi o kadar güçlü ki ışık da dahil hiçbir şeyin kaçması mümkün değil. Kara delikler bazı büyük yıldızların patlaması ve ölmesiyle ortaya çıkabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Uzaydaki hızımız nedir?

Güneş etrafındaki yörüngesel hızımız yaklaşık 107,000 km/saattir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kozmikanafor.com

Evrenin en büyük kara deliği nedir?

Tam adı 'J114447.77-430859.3' olan ancak kısaca 'J1144' diye adlandırılan nesnenin Samanyolu'ndaki tüm ışık kaynaklarından 7 bin kat daha fazla parlak olduğu belirtildi. Bilim insanları, J1144'ün son 9 milyar yıllık kozmik tarihin en parlak kara deliği olduğunu kaydetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

1 ışık yılı kaç yıl sürer?

Işık yılı, astronomik uzaklıkları ifade etmek için kullanılan ve yaklaşık 9,46 trilyon kilometreye (9,46×1012 km) karşılık gelen uzunluk birimi. Uluslararası Astronomi Birliğinin (IAU) tanımına göre bir ışık yılı, ışığın bir Jülyen yılında (365,25 gün) boşlukta kat ettiği mesafedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

1 ışık yılı kaç Dünya yılı?

Işık yılı, ışığın, bir Dünya yılında aldığı yoldur. Bir ışık yılı yaklaşık olarak 9 trilyon kilometredir. Bu 9'un yanında 12 sıfır demek!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tua.gov.tr

En yakın yıldıza gitmek kaç yıl sürer?

Bu da en yakın yıldıza 420 yılda gitmek anlamına geliyor. Doğrusu 160 bin yıldan 420 yıla inmek büyük başarı ama birkaç sorun var. 1) İnsanlar 420 yıl yaşamıyor. 2) Nükleer bombalar tutukluk yaparsa yanımızda 420 yıl yetecek kadar çok bomba taşımamız gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: khosann.com

Tüm evrende kaç gezegen var?

Diğer adı kainat olan evren, aslında uzay boşluğunda yer alan her şeye verilen isimmiş. Evrendeki gezegen sayısını bilim insanları bile bilmiyor desek ne dersin? Bunun kesin bir cevabı yokmuş. Tahminlere göre 300 ile 500 milyar arasında bir rakam söyleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Toplam kaç gezegen var?

Uluslararası Astronomi Birliği'nin tanımına göre Güneş sisteminde sekiz gezegen bulunmaktadır. Güneş'e olan uzaklıklarına göre sıralandığında Merkür, Venüs, Dünya ve Mars olmak üzere dört karasal ve onların ardından Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün olmak üzere dört dev gezegen bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Güneş mi daha büyüktür yoksa yıldız mı?

Devler yarışı Yıldızların büyüklüğünden söz ederken işe Güneşimizin çapıyla başlamak en iyisi: Güneş'in çapı 1 milyon 391 bin 016 km. Bu haliyle bırakın dev yıldız olmayı, çok daha kısa ömürlü diğer birçok yıldızın yanında, G2V tipi bir sarı cüce sınıfına giriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: khosann.com

Big bangi kim yarattı?

Big Bang Teorisi ilk kez 1922 yılında Alexander Friedmann tarafından ortaya atılmıştır. Bu teori bilim dünyasında büyük yankı ve tepki de uyandırmıştır. Çünkü o tarihe kadar evrenin durağan olduğu varsayılmakta ve kabul edilmekte idi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Dünya yaratılmadan önce ne vardı?

Değerli kardeşimiz, - Muhyiddin İbn Arabî'nin konuyla ilgili görüşü şöyledir: “Allah mahlukatı yaratmadan önce bir 'ÂMÂ'da idi. Âmâ'nın altında da hava, üstünde de hava vardı.” (bk.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Evren bir canlı olabilir mi?

Kâinattaki her bir organizmanın kollektif işbirliği sonucu evren oluşturmaktadır. Bu yüzden evren canlı bir organizmadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyolojiegitim.yyu.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT