Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Liften zengin olan incir; bu özelliği ile kanserden korunmada etkilidir. Özellikle taze incirde bulunan antioksidanlar ve A, E, K gibi vitaminler; vücudu zararlı bileşenlerden korur ve bağışıklığın güçlenmesini destekler. İncir, sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına yardımcı olarak kabızlık problemini önler.
Meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamak önemlidir. Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
Taze İncir Günde Kaç Tane Yenmeli? 1 adet incir (65 gr.) ortalama 1 porsiyon olarak değerlendirilebilir. Günde 2 ya da en fazla 3 tane yenmesi tavsiye edilir.
İlgili 17 soru bulundu
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Bunlara ek olarak kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, kuru üzüm gibi fruktoz oranı yüksek kuru meyvelerde gaz yapan besinler arasında yer alır.
İncir hasadı Temmuz, Ağustos gibi başlar ve bu aylarda satışa çıkabilir. Taze incir almak istiyorsanız Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında pazardan, manavdan temin edebilirsiniz. İNCİR NE ZAMAN YENİR? İnciri yemek için en güzel aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Zayıflamaya yardımcı olur: Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur. İncir, lif bakımından oldukça zengindir. Özellikle kuru incir, suyu olmadığından, lif oranı bakımından daha zengindir.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendiriyor. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı koruyor. Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı oluyor.
Bu meyvelerden biri olan incir, faydaları nedeniyle göz kamaştırıyor. Bulundurduğu antioksidanlar sayesinde damarları temizleyen incir, aynı zamanda bağırsaklar için de çok faydalı. Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte başta yeşil erik, çilek ve yeni dünya gibi meyveler, raflardaki yerini almaya başladı.
Kur'ân-ı Kerîm‟de hem dünya hem de ahiret hayatı bağlamında yedi çeşit meyveden söz edilmiştir. Bunları hurma, üzüm, incir, zeytin, nar, muz ve kiraz şeklinde saymamız mümkündür.
İncir ve yaprakları çeşitli besinlerle doludur ve sağlığa faydaları açısından önem taşır. Sindirimin düzenlenmesine, kalp sağlığının korunmasına ve kan şekeri yönetimine yardımcı olabilmektedir.
İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir. 21) Tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon hastalığı olanların diyetlerine inciri eklemesi tavsiye edilir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, ancak kilo verme sürecinde olan kişilerin ve diyabet hastalarının inciri günde bir porsiyondan (bir adet) fazla tüketmemeleri gerektiği uyarısında bulunarak, şunları söylüyor: “Bunun nedeni ise incirin kan şekerini hızlı yükselten ve yine hızlıca düşüren bir meyve olması.
Özellikle halk hekimliği alanında birçok derde devâ olarak kullanılan incir; karaciğer rahatsızlığı, dalak şişkinliği, kansızlık, basur, nefes darlığı, sıtma gibi nice hastalıkların tedavisinde doğal tedavi yöntemi olarak tercih edilmektedir.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin.
Meyveler arasında en yüksek lif özelliğine sahip incir, hemoroid (basur) hastalığına faydalıdır.
Balgam sökücü özelliği de olan incirli süt, kronikleşmiş öksürük ve bronşite çare olacak, kısa süre içinde boğaz ağrınızı da ortadan kaldıracaktır. İncirli süt, sık sık soğuk algınlığına yakalananlar için adeta doğal bir antibiyotik yerine geçebilmektedir.
İncir yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sistemini rahat bir şekilde çalıştırır. Zeytinyağı da bağırsaklarda rahat bir şekilde emilir. Zeytinyağlı incir sayesinde bağırsaklar yumuşar. Kabızlık problemi yaşayanlar zeytinyağlı inciri düzenli tükettikleri takdirde sorun ortadan kalkacaktır.
Kemik ve iskelet sistemini güçlendirir. Kemik erimelerinin önüne geçer. Astım hastalığına iyi gelir. Bronşit hastalığına iyi gelir.
Kansızlığa karşı etkilidir. Doğal afrodizyaktır. İçerdiği bol lif ve düşük kalori nedeniyle kilo vermeye yardım eder.
Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein bulunur. İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır. Balgam söktürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri