KHK'ya eklenen madde ile uzman çavuş ve onbaşılara “zati tabanca (beylik silah) verilecek. Düzenlemeye göre uzman çavuş ve onbaşılar eğer isterlerse kendi maaşlarından beylik tabanca alabiliyor ancak kullanmaları da belli izne bağlanıyordu.
Şimdiye kadar taşıdıkları silahları kendi paralarıyla alan uzman çavuşların beylik silahlarını devlet karşılayacak. Teklifte yer alan detaylar şöyle: Teklife göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde uzmanlık eğitimi gören misafir askeri personele, aynı yerde eğitim görenlerde olduğu gibi ödeme yapılacak.
Cevap 21: Muvazzaf subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman erbaşlar görevleri müddetince veya emekli/müstafi olduktan sonra MKE kurumu tarafından satışa sunulan tabancalardan veya sivil veya askeri şahıslardan toplam 3 (üç) adet silah satın veya devir alabilirler.
Batıda görev yapan askerlerin hizmet süresi ise 4 ila 5 yıl arasında değişmektedir.
Görev sırasında verilen ve demirbaş olarak sayılan görev silahlarının görev bittiğinde tekrardan teslim edilmesi gerekirken beylik tabancaları kullanıcısında kalmaktadır. Subay, astsubay, polis görevlerinde bulunan ve aktif hizmete dahil olan personelin bu süre boyunca sahip olduğu bir silahı mevcuttur.
İlgili 23 soru bulundu
Uzman erbaşlar, ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zatî tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmî veya sivil elbise ile zatî tabancalarını göze görünmeyecek şekilde taşıyabilirler.
27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 14 üncü maddesine göre dış kaynaktan muvazzaf subaylığa geçirilenlere bir yıllık deneme süresini ve uzman erbaşlara ise ilk beş aylık intibak dönemini tamamlamalarını müteakip yerli üretim ordu tipi tabanca ve bir kutu mermi verilir.
2023 yılı için Jandarma Genel Komutanlığına Lojistik Alt Branşlı Sözleşmeli Uzman Erbaş temin edilecektir.
Yükseköğrenim mezunu olmayan uzman erbaşlar, ikinci derecenin altıncı kademesine kadar ilerleyebilirler. Fakat son 5 yıl içerisinde herhangi bir disiplin cezası almamış ve disiplin notu 85 ve üstü ise birinci dereceye düşebilmektedirler.
Uzman erbaşlar sözleşmeli olarak görev yapıyor. 3296 sayılı Uzman Erbaş Kanunu gereği uzman erbaşların sözleşmeleri 2 yıldan az, 5 yıldan fazla olmamak şartıyla yapılıyor. Sözleşme, bitiminde ya yenileniyor ya da sonlandırılıyor.
Sözleşmeli erlerin silah taşıma hakkı yoktur. Görev silahı dışında sivil hayatlarında silah kullanamazlar. Orduevi ve askeri olanaklardan yararlanamazlar.
Tahkikat sonucunda düzenlenen dosyanın bir sureti Şahsi Silah Şube Müdürlüğüne gönderilir. Personelin ihmal ve kusuru var ise, zayi olan silahın Devlet Malı statüsünde olması nedeniyle ödettirmeye esas işlemler başlatılır. Belgelerin alınmasını müteakip envanter kayıtlarından Zayi olarak düşüm yapılır.
a) Rütbe işareti olarak, uzman onbaşı ve uzman çavuş rütbe işaretini ve bulundukları rütbede her üç hizmet yılını müteakip de bir kıdem işaretini takarlar. Kıdem işareti, sözleşme onaylamaya yetkili makamın onayına müteakip takılır.
Silah sahibi vefat ettiğinde aşağıda belirtilen işlemlerden biri yasal mirasçıları tarafından yapılır. (1) Silahı, varislerden birinin adına ruhsata bağlanabilir, (2) Silah, bir başka kişiye devredilebilir, (3) Silah, Türk Silahlı Kuvvetlerine veya Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe edilebilir.
Kara, deniz, hava ve Jandarma uzman çavuşlar 13 bin TL ile 20 bin TL maaş alıyor. Doğu görevinde bulunanlar ise 17 bin ile 23 bin TL arasında maaş alıyor.
Subay ve astsubaylar hizmet dışında da resmi veya sivil elbise ile zati tabancalarını göze görünmeyecek şekilde taşıyabilirler.
Uzman çavuşluktan polisliğe geçiş 2023 yılında çok sınırlı şekilde yapılmıştır. Çünkü polislik sınavları zordur. Fakat uzman çavuşluktan gardiyanlığa geçiş 2023 yılında açıktan atama şeklinde mümkündür.
Uzman erbaşlar TSK personeli olmalarına karşın orduevlerine ve sosyal tesislere alınmıyor.
Uzman Çavuş Olmak İçin Gerekenler
Uzman çavuşluk için uygun olan kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu doldurmaları gerekir. Uzman çavuş adayları sınav ve mülakatları tamamladıktan sonra eğitime alınır. Eğitimi başarıyla tamamlayan kişiler, uzman çavuş olur.
Uzman Erbaş alımı için 2022-2023 KPSS puanı ile başvuru yapılabilecek olup, KPSS puanı 50'nin üstünde olmayan adaylar başvuru yapamayacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığına 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağını duyurdu.
Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla 18 Eylül – 02 Ekim 2023 (Saat 23.59'a kadar) tarihleri arasında yapılacaktır. c. 2024 yılı sözleşmeli uzman erbaş teminine yönelik; (1) Adaylar 2022-2023 KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacaklardır.
Yeni Başlayan Uzman Çavuş Maaşı: 23.300 TL. Doğuda Görev Yapan Uzman Çavuş Maaşları: 40.000 TL. Jandarma Uzman Çavuş Maaşı 2023: 24.200 TL. Komando Uzman Çavuş Maaşı: 40.400 TL.
Beylik tabanca TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Ordu veya emniyet mensuplarına görev dolayısıyla verilen tabanca.
konuya daha cevap vermek istedik. ve karşılıksız olarak beylik silahı hibe edilmektedir. bedelsiz verilmektedir.
Belirlenen fiyatlar, maliyet bedelinin altında olamaz. İstekli olan personele, bir defaya mahsus zatî demirbaş tabanca satılabilir. Tabanca ile birlikte en çok 200 mermi satılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri