Taban ve nemli yerlerde ve yazı serin geçen yerlerde Haziran ve Temmuz olmak üzere iki kükürtleme daha yapmak gerekmektedir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilmektedir.
Kükürt uygulama işlemi daha çok yağışlı havalarda yapıldığından sonbahar ve ilkbahar mevsimleri uygulamanın yapılması için oldukça idealdir. Toprağın PH'ını düşürmeye yardımcı olan kükürt toprak ile karıştırılarak uygulanır.
Toz kükürt bitkiler için toprak ile karıştırılarak kullanılır. Fakat toprak ile direkt teması yanıcı bir madde olmasından dolayı tehlikelidir. Bu bağlamda farklı maddelerle seyreltilerek kullanılır. Toz kükürt toprak ile karıştırıldıktan sonra bitkilerin kök kısmı ile teması dağlanır.
Sıvı kükürt uygulama miktarı, uygulama yöntemine göre değişiyor. Genel olarak damlama sulama yöntemiyle dekara 0,5 litre, yapraktan püskürterek uygulamada 250 ml sıvı kükürt veriliyor. Uygulamalar ortalama 25 gün arayla tekrarlanıyor.
Kükürt uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır. KÜKÜRT organik tarımda kullanım sertifikasına sahiptir.
İlgili 40 soru bulundu
Isıtılan seralarda her mevsim kükürt uygulaması yapılmalıdır. Kükürt uygulamasının bitkilere herhangi bir zararlı etkisi olmaz. Toprakta parçalanma aşamasında yada uygulanma zamanında karantina yapılması gerekmez. Kükürt toprağa uygulanır uglulanmaz bitki yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliğine geçilebilir.
Toz kükürtün toprakta çözünürlüğü üç ila dört yılı bulmasına karşın sıvı kükürt, iki ila dört hafta içerisinde etkin güce ve verime ulaşır. Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde, ekim öncesi ve ekim anında kullanılabilir.
Azot eksikliğinde olduğu gibi, Kükürt eksikliğinde de büyüme yavaşlar, yapraklar dökülmeye başlar, tomurcuklar solgunlaşır çoğunlukla zayıf patlar veya kurur. Protein sentezi yavaşlar ve verim azalır. Bitkinin genç yapraklarında zayıflık ve sararma görülür.
Sülfür eksikliği yaygın olup insanlarda şişmanlık, kalp hastalığı ve yetmezliği, Alzheimer's hastalığı, süreğen yorgunluk gibi hastalık ve yakınmalara neden olmaktadır. Kolesterol ve sülfür birbirisiyle ilişkili olup, güneş ışığı ile ciltte oluşan D vitamini de kolesterol ve sülfür düzeylerini etkilemektedir.
Kükürt çok az ve ince tozlama ve sis gibi atılmalıdır. Avuç ile top top atılan kükürt, bağlarda rastladığı yerleri yakar. Salkımların danelerinde üzümün kalitesini düşürecek lekeler yapar. Toprak ve kirli sarı renkte kükürtler kullanılmamalıdır.
Fideler arasında düzgün aralıklar bırakılması, suyun düzenli tahliye olması ve yaprakların ıslatılmaması fideyi hastalıktan uzak tutar. Doğal bir çözüm de yapraklarına sarı kükürt püskürtmektir. Sarı kükürt ayrıca beyaz sineği de uzak tutar.
Yeni zeytin tesisi yapılacak alanlarda tüm alana ve hatta yeni tesis yapılmış olanlarda da tüm sıra aralarına serpme olarak uygulanmalı, büyük ve verime yatmış ağaçlarda ise ağaçların taç izdüşümü ve kılcal kök dağılımı dikkate alınarak bant halinde uygulanan toz kükürt toprağın 15-20 cm kadar derinliğe ...
Özellikle Ph'sı yüksek topraklarda uygulanır.Her türlü bitki ve ağaçlara uygulanabilir.Yavaş salınımlı gübre olarak düşünebiliriz.Ağaç yaş başına göre en az 100 gram gelecek şekilde uygulanabilir. Kükürt Toprağa Faydaları; Kükürt toprak pH değerini normal olarak sağlaması için gerekli görülen bir uygulamadır.
TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR) (500 m² alana yetmektedir) Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar.
Bir karıştırıcı kazan içerisine mevcut SU konur ve üzerine MONOSULFUR - S yavaş yavaş ve parça parça ilave edilerek karıştırılır. Bu karıştırma işlemi, kazan içerisindeki karışım kıvam alıncaya kadar devam eder. Daha sonra yavaş yavaş ELEMENTEL TOZ KÜKÜRT yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edilir.
Aşırı doza dikkat Kükürt yüksek bir seviyede kullanıldığında topraktaki asidi yükseltiyor ve yararlı bahçe faunasını olumsuz yönde etkiliyor; toprakta asit miktarı yükseldiğinde bakteri gelişimi de artıyor. Bu sebeplerle kullanımı sırasında doz miktarına dikkat edilmesi gerekiyor.
Kükürt dioksit gözler, mukoza zarları, cilt ve solunum yollarında tahrişe neden olur. Ayrıca yüksek düzeyde maruz kalınması bronkospazm, pulmoner ödem, bronş inflamasyonu, laringeal spazm ve ödeme yol açabilir. Kükürt dioksit için antidot bulunmamaktadır.
Bitkinin genç yapraklarında zayıflık ve sararma görülür. Çözüm olarak, hemen Sülfatlı gübreler ya da sıvılaştırılmış Kükürt uygulanmalıdır.
Uygulama şekline göre sıvı kükürt kullanımı; yapraktan uygulamada 25 günde bir olacak şekilde 250 gr/dekar ya da 100 lt su, topraktan uygulamada yine 25 günde bir olacak şekilde 500 gr/dekar ya da 100 lt su olacak şekildedir.
Topraktaki kireci kırar ve ayrıca tuzluluğu önler. Toprağın PH'ını düzenler. Bitkinin kök ve gövdesini güçlendirir. Bitkinin tepe ve kök gelişimine doğrudan etkilidir.
Genel olarak toz formunda uygulanan kükürt ten yüksek miktarlarda uygulanması zorunluluğuna ve toz kükürtün etkisini 4-5 yılda göstermesine karşılık, sıvı kükürtün düşük miktarlarda uygulanabilir ve etkisini 1-2 hafta içinde gösterebilir olması önemli bir avantajdır. Toprak pH'nın düzenlenmesinde en etkili üründür.
Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar. TARIMSAL AMAÇLI Kükürt bahsedildiği gibi Ph-Kireç ve Tuzluluk mücadelenin en etkili yollarından birincisidir.
Sistemik Külleme İlacı Çeşitleri
Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar. Hastalığa toleranslı olan bitki çeşitlerinin ortama ekilmesi külleme hastalığı ile mücadele için tercih edilen yöntemlerden biridir. Külleme, pek çok bitki türünde görülen bir hastalıktır.
Genel olarak toz formunda uygulanan kükürtün yüksek miktarlarda uygulanması zorunluluğuna ve toz kükürtün etkisini 4-5 yılda göstermesine karşılık, sıvı kükürtün düşük miktarlarda uygulanabilir ve etkisini 1-2 hafta içinde gösterebilir olması önemli bir avantajdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri