Üzüm çekirdeği yağı, hücre zarı için gerekli olan lipit bileşenini yüksek miktarda içerir. Beta-karoten ve D, C, E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan üzüm çekirdeği yağı; stearik, palmitik ve linoleik asit gibi esansiyel yağ asitlerine de sahiptir.
Üzüm çekirdeğinin içindeki ana antioksidan; proantosiyanidinlerdir. Ayrıca yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 45 posa (lif), bol aminoasit, mineral (demir, kalsiyum, çinko, bakır) ve bir miktar da vitamin (özellikle E vitamini) içerir.
Mükemmel antioksidan özelliği sayesinde üzüm çekirdeği; cilt ve pek çok sağlık sorunlarında doğal bir yardımcıdır. Üzüm çekirdeği içeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahiptir.
Antioksidan içeriği: Üzüm çekirdeği yağı, güçlü antioksidanlar olan E vitamini ve polifenoller gibi bileşikler açısından zengindir. Bu antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarını azaltarak erken yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olur.
Üzüm çekirdeği yağının cilt sağlığını destekleyen antioksidan etkisi, nemlendirici etkisi, akne tedavisi ve cilt tonunu eşitleme gibi faydaları vardır. Üzüm çekirdeği yağı, ciltteki serbest radikallerle savaşan güçlü antioksidanlar içerir. Böylelikle yaşlanmayı geciktirme ve kırışıklıkları azaltma etkisine sahiptir.
İlgili 34 soru bulundu
Prof Saracoglu, kimyasal madde içermeyen soğuk pres yöntemiyle saf yağların besin maddelerini koruyarak üretiyor. Üzüm çekirdeği yağı, ezilmiş tohumlardan yapılır, sağlık yararları için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanıldığı görülür. Antioksidan özellikleri nedeniyle sağlığınızı desteklemeye yardımcı olur.
-Aç karınla tüketilen üzüm çekirdeği yağı, kalp hastalığı riskini azaltır ve kabı kuvvetlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür ve kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
Temiz, hafif tadı ve yüksek doymamış yağ içeriği sayesinde, salata sosları, mayonezler, sarımsak, biberiye veya diğer ot ya da baharatların yağ infüzyonları için kullanılabilir. Ayrıca fırınlanmış ürünlerde krep ve wafflelarda yaygın olarak kullanılır.
Antioksidan etkisi sayesinde gözenekleri açarak cildin hava almasını destekler. Üzüm çekirdeği yağı günde kaç defa kullanılır? Bu yağ, haftada birkaç kez kullanılabilir. Ayrıca geceleri kullanılan serumların içerisine katılıp düzenli şekilde de uygulanabilir.
Üzüm çekirdeği yağı yüze faydaları arasında nemlendirici etki de büyük yer tutuyor. Cilde derinlemesine bir şekilde nüfuz eden üzüm çekirdeği yağı yoğun bir nemlendirme gerçekleştirerek cildin daha yumuşak, parlak ve canlı görünmesine yardımcı oluyor.
Mucizevi içeriği sayesinde kırışıklıkların ve koyu halkaların oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır. Yaklaşık 10-15 damla Root Aromaterapi %100 doğal soğuk sıkım Üzüm Çekirdeği yağını tahriş olmuş bölgenin üzerine ciltte iyice emilene kadar nazikçe masaj yaparak uygulayın. Günde iki kere uygulayabilirsiniz.
Üzüm Çekirdeği Yağı, cilt bakımınızın bir parçası olarak günde bir kez kullanılabilir. 5- Üzüm Çekirdeği Yağı yan etkileri var mıdır? Genel olarak, Üzüm Çekirdeği Yağı cilt dostu bir doğal üründür. Ancak, nadir durumlarda hassas ciltlerde hafif bir alerjik reaksiyon görülebilir.
Üzüm çekirdeği yağının günde bir tatlı kaşığı tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Üzüm çekirdeği yağı, üzüm çekirdeğinin soğuk pres yoluyla sıkılmasından elde edilen bir yağdır. Peki üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir?
Asmanın kökünde, üzüm tohumları (çekirdek), sapında ve taze üzümlerin kabuğunda Resveratrol ve türevleri oldukça yoğun (50-100μg/g) bir şekilde bulunur (Guerrero ve ark., 2010).
"Üzüm çekirdeği, koruyucu iyileştirici fonksiyonlarının çoğunu damar cidarı stabilitesi ve damar üzerine yaptığı olumlu etkilerle sağlar. Damar duvar yapısını korur, varis genişlemelerinin önüne geçer. Damar koruyucu etkisi ve içerdiği yağlarla kalp sağlığını korur.
Yapılan çalışmalarda üzümün çekirdeği, kabuğu ve sapında östrojenin özelliklerini gösteren fitoöstrojenlerin bulunduğu ve bunların kolesterolun birikimini önlediği bulundu.
Cildi derinlemesine temizleyerek siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemlerinin kısa sürede giderilmesini sağlar. Yara, güneş lekesi ve izlerinin iyileşmesi için üzüm çekirdeği yağı kullanılması tavsiye edilir. Hiçbir yan etki göstermeden izlerin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.
OPC nedir? Oligomeric Proanthocyanidin üzüm çekirdeğinde bulunan çok güçlü bir antioksidan maddedir. OPC'nin en önemli özelliği, kan yağının ve kolesterolün oksitlen-mesini önlemeye çalışmasıdır.
Üzüm çekirdeği yağı cilt bakımında en çok tercih edilen bileşenlerden biri olarak nemlendiriciler, losyonlar, sabunlar, tonikler, şampuanlar ve saç kremlerinde kullanılıyor. İçerisindeki besleyici vitaminler, antioksidanlar ve esansiyel yağ asitleri ile sağlıklı bir cilt ve saç için mükemmel bir kaynak…
Karaciğer ve bağırsakları temizler. Kalp rahatsızlıklarından korur. İçerisindeki demir sayesinde kansızlığa iyi gelir.
Kıl köklerini güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan yağ, kaş ve kirpiklerin daha çabuk uzamalarını destekler. Daha güçlü, dolgun, gür kaş ve kirpikler için kayısı çekirdeği yağını düzenli olarak her gece yatmadan önce temiz cilde uygulayabilirsiniz.
İşleme sırasında, Üzüm Çekirdeği Yağı çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılabilir, bu da yağı oksitleyebilir ve yağın bozulmasına neden olabilir. Soğuk pres veya expeller pres olan Üzüm Çekirdeği Yağı, işleme sırasında kimyasal çözücüler veya yüksek ısı kullanmaz.
Özellikle içilerek alınması gerekiyorsa üzüm çekirdeği yağı tablet formu iyi bir seçenektir. Soğuk pres yöntemiyle hazırlanan ürünü, günlük 1 tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz. Vücuttaki kolesterol ve trigliseriti dengeleyen bu sıvı, hücrelerin yenilenmesine katkı sağlar.
Üzüm çekirdek yağı tüketilebilen bir yağ türü olduğu için kilo verdirebilir. Gıda takviyesi yerine de kullanılabilen üzüm çekirdeği yağı, tokluk sağlayan besleyici içeriğe sahiptir. Metabolizmayı hızlandıran doğal içerikli üzüm çekirdeği yağları, zayıflamaya yardımcı olur.
İyileştirmeyi hızlandırır. Sarı kantaron yağı, hücre onarıcı ve yenileyici etkisi bulunduğu için topikal olarak düzenli bir şekilde kullanıldığında yara, yanık ve akne izlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca diyabetik ayak ülserlerinin yanı sıra diğer lezyonları tedavi etmek için kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri