Önemli olan, sana bir nimetin gelmiş olmasıdır.Nereden geldiğini bilmene gerek yoktur.
Üzümünü ye bağını sorma atasözü Türkçe içerisinde en yaygın kullanılan ve değerli atasözleri içerisinde gelmektedir. Anlamı ise bazen birtakım ürünlerden ya da nimetlerden sorgulamadan yararlanmak gerekir. Bunu her zaman araştırmak ve öğrenmeye çalışmak iyi değildir.
“Üzümünü ye, bağını sorma.” sözü Yahudi atasözüdür. Benim atalarım, böyle söz söyleyecek haramzade değillerdi. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.” sözünü bizim atalarımız söylememiştir.
Üzümünü Ye De Bağını Sorma Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yararlandığın şeyin nereden geldiğini araştırma.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
İlgili 19 soru bulundu
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir.
Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun. [1] Kişi, verim beklediği şeyden istediğini alabilmek için gereken harcamalardan ve emeklerden kaçınmamalıdır.
Üzüm üzüme baka baka kararır atasözü, birlikte vakit geçirilen kişilerin, insanın hem karakterini hem de davranışlarını etkilediği anlamına gelir. Bu kişiler arkadaşlar, yakın akrabalar ve komşular olabilir. Birlikte vakit geçirilen kişiler, zamanla birbirlerinin huylarını ve alışkanlıklarını edinirler.
Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır atasözü, günlük hayatta oldukça sık duyulan bir atasözüdür.
Dost Başa Düşman Ayağa Bakar Atasözünün Anlamı Ne Demek? Atasözünün birinci anlamında temiz giyinmenin önemi ifade diliyor. Dost başa yani kişinin kendisine düşman ise giyim kuşam ve durumuna bakmaktadır. Bu durumda düşmana koz vermek, birinci imajın önemini bu yolla net bir mesajla belirtmektedir.
SOĞANIN ACISINI YİYEN BİLMEZ, DOĞRAYAN BİLİR ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Bir iş yapılırken ne kadar güçlük çekildiğini, o işi başarmış olan bilir; başarılmış olan bu işten yararlanan bilmez.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
Üzüm üzüme bakarak kararır atasözünde anlatılmak istenen şudur: İyi özellikler beraberinde daha fazla iyiliği, Kötü huylar ise daha fazla kötülüğü getirir.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Elimize geçen her şey mutlaka başka bir durum için gerekli olur. Sakla samanı gelir zamanı atasözü ile anlatılmak istenen de tam olarak budur. Elimize geçen her bir nesne her ne kadar ilk başta gereksiz gibi gözükse de bir gün sırası geldiğinde işimize yarar.
Arkadaşını Söyle, Kim Olduğunu Söyleyeyim Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi kendisine uygun kimselerle arkadaşlık kuracağı için arkadaşını tanıdığımızda o kişinin de kimliğini öğrenmiş oluruz.
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Damlaya damlaya göl olur atasözü, küçük şeylerin zamanla birikip büyük yatırımlara ve fırsatlara dönüşebileceği anlamına gelir. Tutumlu olmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu atasözünde, damlalar küçük birikimleri, göl ise büyük yatırımları simgeler.
TDK ya göre, Tarlada İzi Olmayanın Harmanda Yüzü Olmaz atasözünün anlamı nedir; yeterince kendini işine vermeyenden, her hangi bir işi meydana getirmeyenden, hayır gelmez.
Dibi Görünmeyen Sudan Geçme Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? İç yüzü bilinmeyen ya da anlaşılmayan, öğrenilemeyen bir durumun içine girmemek şeklinde ifade edilir.
Yoksul kişi eline geçen şeyin iyisine kötüsüne bakmaz.
[1] Gereksiz işlerle uğraşmak başına büyük sıkıntılar açabilir, anlamındaki söz dizisi.
[1] İsteksiz yenilen yemek, nasıl insana dokunursa, istenmeyerek yapılan iş de öylece kötü sonuç verir.
Keskin Sirke Küpüne (Kabına) Zarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: öfkeli, sert kimsenin zararı kendisinedir.
TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
İşi yapacak olanda yeteri kadar güç bulunmadıkça başkalarının küçük katkılarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri