3 ay için 91, 6 ay için 180, 9 ay için 270 ve 12 ay için 365 gün vadelerde açılabilecektir. Vade sonu tatil gününe denk gelmesi halinde vade sonu ilk iş günü olarak belirlenecektir.
Çalışan Vadeli Hesap Faiz İşleyişi
Çalışan Vadeli Hesap temdit işlemi hafta sonları ve resmi tatil günlerinde gerçekleştirilemediğinden; vade sonu, hafta sonu ve resmi tatil günlerinden sonraki ilk iş günü olacak şekilde tatilin son gününde nemalandırma saatindeki bakiye üzerinden faiz işletilmektedir.
Hafta sonu veya resmi tatil günlerinde saat kısıtı olmaksızın açılan hesapların vade başı ise bir sonraki iş günü olacaktır. Saat 14.00'e kadar açılan hesabınıza aynı gün geçerli olmak üzere faiz işletilir yani hesabınız valörsüz açılır (tatil günleri hariç).
> vadesi 1 gün ile 6 ay arasında (6 ay dahil) olan hesapların faiz getirisinden %15, > vadesi 6 ay ile 1 yıl arasında (1 yıl dahil) olan hesapların faiz getirisinden %12, > vadesi 1 yıldan uzun olan hesapların faiz getirisinden %10 stopaj kesintisi yapılır.
Vadeli hesaptan para belirlenen vade sonunda çekilirse, ana para ve belirlenen oranda faiz de çekilebilir. Örneğin; bir yıllık vadeli hesaba yatırılan 10 bin TL, bir yıl dolmadan da hiçbir kayıp olmadan çekilebilir ancak faiz getirisi olmaz.
İlgili 36 soru bulundu
Vade sonu ve son işlem günü bir sözleşmede işlem yapılabilen son gündür. Bu gün sonunda açık kalan pozisyonlar önceden tanımlanmış olan teslimat yöntemi ile Borsa tarafından kapatılır. VİOP'ta sözleşme alınması/satılması durumunda, sözleşmenin vadesine kadar beklenmesi zorunlu değildir.
Verdiğiniz talimat doğrultusunda vade sonunda faiz kaybı olmaksızın para çekebilirsiniz. Faizin hesaba geçmesi doğrultusunda talimat verdiyseniz, vadeli mevduatın vadesi dolduktan sonra, istediğiniz zaman işleyen faizi çekebilirsiniz.
Güvenli bir yatırım aracıdır. Risksiz bir getiri sağlar. Yatırımınız uzun vadede faiz oranlarındaki değişmelerden etkilenmez. İş günlerinde saat 17:00'e kadar, yarım günlerde ise saat 12:00'ye kadar açılan hesabınızın vade başı aynı gün olur.
Bu bağlamda ilk olarak 32 günlük faiz hesaplaması: Bir kişinin 10.000 TL tutarındaki anaparasını %19 yıllık faiz oranıyla günlük faize yatırdığı düşünülür. Söz edilen bu örnekteki değerlerle 32 günlük faiz getirisi hesaplandığı takdirde ulaşılan tutar yaklaşık olarak 158 TL'dir.
Vadeli mevduat hesapları bir çeşit yatırım olarak kabul edilir çünkü paranızı kullanarak gelir elde edersiniz. Ancak yatırımlardan farklı olarak vadeli mevduat hesaplarında anapara kaybetme riskiniz yoktur.
Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 365) x Gün Sayısı Aylık Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 12) x Ay Sayısı Yıllık Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı) x Yıl Sayısı
Vadeli Türk Lirası Mevduat Hesabınız; vade bitiminde aksine bir talimat vermediğiniz sürece, otomatik olarak bir önceki vade süresi kadar yenilenir.
Vadeli hesaba istenildiği zaman para yatırılabilir ya da para çekilebilir. Ancak günlük faiz işleyen mevduat hesapları dışında para çekme/yatırma işlemi genel olarak vadenin bozulmasına, bu durum da faiz getirisi elde edilememesi veya bir kayıp yaşanmasına sebep olabilir.
Vadeli hesaplardan vade süresi boyunca para çekilemez; vade dolduğunda müşterinin onayı varsa vade yenilenir veya para hesaptan çekilebilir. Süresi dolmadan para çekilmek istendiğinde vade bozulmuş olur ve faiz kazancı ortadan kalkar. Vadeli hesap, şirketler için risksiz yatırım araçlarıdır.
Vadeli hesabınızın vadesi dolmadan para çekmeniz mümkün fakat paranız aynı meblağda işletilemeyeceği için vade anlaşması bozulmuş olur ve faiz getirisi elde edemezsiniz. Örneğin bir yıllık açılan bir vadeli mevduat hesabından bir yıl bitmeden para çekerseniz, faiz kazancınız olmaz.
Hoş geldin faizi süresi bittikten sonra hesabınızdaki bakiyeye göre avantajlı faiz oranlarından yararlanırsınız. Faiz oranlarını buradan görebilirsiniz. Faiz oranı toplam bakiye büyüklüğüne göre hesaplanır.
Yatırılan paranın belirli bir süre içinde faiz getirisi sağladığı hesaba vadeli mevduat hesabı denir. Vadeli mevduat hesabına yatırdığınız anapara,1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl gibi belirlediğiniz vadelerde faiz oranı sağlar.
Kredi Detayları
Bireysel tüm nakit ihtiyaçlarınız için aylık %1,94 faiz oranı ve her bütçeye uygun geri ödeme seçenekleriyle 36 ay vadeli krediniz Halkbank' ta! Dilerseniz 100.000 TL'ye kadar kredinizi aylık %1,94 faiz oranıyla tahsis ücretli veya aylık %1,69 faiz oranıyla tahsis ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Vadenin son gününde gün sonuna kadar, hiçbir faiz kaybı yaşamadan hesaptan para çekilebilir, hesaba para eklenebilir veya yenilenen vade değiştirilebilir. Yeni açılan bir Standart Vadeli Mevduat Hesabı'nın vade başlangıç tarihi, işlemin yapılma saatine göre farklılık gösterebilir.
Bu kavram, aylık olarak faiz işlenmesiyle yatırımcının hesabına giren tutar şeklinde de ifade edilebilir. Daha genel anlamda ise finansal yükümlülüğün sahibine ödenmesi gereken tutardır. Bu değerden bahsedebilmek için elde bulunan varlığın vade sonunun gelmesi gerekir.
Vade sonunda para çekme durumunda ise, yatırılan ana paranın yanı sıra belirlenen oranda faiz de çekilebilir. Örneğin, %36 faizle bir aylık vadeli hesaba yatırılan 100 bin TL, vade dolduktan sonra yaklaşık net 3 bin TL faiz kazancıyla birlikte çekilebilir. Vade dolmadan bozulursa yalnızca 100 bin TL alınabilir.
Vadeli hesaplardan vade süresi bitmeden para çekilebilir ancak faiz getirisi elde edilemez. Vadeli hesabın açılmasının ardından 7 gün geçmelidir, vade süresi dolmadan da belirtilen paranın altına düşülmeden para çekilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri