F6 Arıza Kodu : Yalnızca Baca Tip Kombilerde Hava Sisteminin İçinde Bulunan Temiz Havanın İçeriye Doğru Ulaşıp Ulaşmadığını Kontrol Etme Görevinde Olan Ptc Sinde Arıza Olduğunu Ya Da Bağlantılarında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Hata Kodudur.
Protherm leopard modelinde f6 hatası hava akış bozukluğu anlamına gelir, yani kombinizin içinde yanan gaz yandıktan sonra bacadan atılamıyor anlamına gelir. Protherm Leopard f6 hatası için Anakart, fan motoru, fan motoru kabloları veya da Hava Prosestat kontrolü servis tarafından yapılmalıdır.
F6 Arıza Kodu : Cihazın Tesisata Gönderdiği Suyun Dönüş değerini Ölçme Görevinde Olan Sensörünün Arızalı Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
Vaillant turbotec markalı kombinizin ekranında F62 arıza kodu belirdiğinde çözümü için kombiye reset atmayı deneyiniz. Reset attıktan sonra arıza halen devam ediyor ise tüketici olarak yapabileceğiniz bir durum yoktur. Profesyonel yetkili servis ile iletişime geçmeniz gerekecektir.
Vaillant TurboTec Plus Kombi Resetleme
Üzerinde x işareti olan alev simgeli tuşa 5 saniye kadar basılı tutmanız halinde cihaz kapanıp açılacaktır bu şekilde kombiye reset atmış olacaksınız. Bazı durumlarda kombiyi kapatıp belirtilen tuşa basılı tutarak kombiyi çalıştırabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir.
Vaillant Vck Kombiyi Resetleme
Siyah panel üzerine yeşil düğmeler vardır. Açma/kapama düğmesinin sağında konum seçme düğmesi vardır. Bu düğmeyi alev sembolü olan yere çevirin, birkaç saniye bekleyin daha sonrasına düğmeyi bir önceki konumuna (yaz ya da kış konumuna) getirdiğinizde resetleme işlemini yapmış olursunuz.
F67 Arıza Kodu :
İyonizasyon Geriliminin Olması Ve Bu Yüzden De Voltajları Etkileyerek Elektronik Kartın Arıza Göstermesini Anlatan Hata Kodudur. Elektronik Kartın Arıza Yapması Durumunda Cihaz Çalışmaz. Yapılabilirse Kartın Tamiri Yapılmalı Mümkün Değilse Yenisi İle Değiştirilmesi Gerekmektedir.
Vaillant kombide gaz armatörünün kapatmasında gecikme olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur.
VAİLLANT KOMBİ ARIZALARI
F11 Arıza Hata Kodu : Kombinin kalorifer tesisatına gönderdiği dönüş suyunun ölçülmesini sağlayan sensör de kısa devre meydana gelmiş ve görevini gerçekleştiremiyor. 0 232 336 35 53 Kombi Servisini arayınız.
F6 Arıza Kodu :
Brülörün Devreye Girip Çalışmasından Sonra Gaz Basınç Şalterinin Açılmaması Ya Da Alev Oluştuktan Sonra Kapanmaması Gibi Durumlarda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Böyle Bir Durumla Karşılaştıysanız Servisi İle İrtibata Geçiniz. 444 55 47Arayarak Yardım Talep Ediniz.
F06 uyarısını program bitiminde görüyorsanız; o Makinenizi kapatıp fişini çekiniz. Yaklaşık 3 dakika sonra makineniz kapalıyken kapıyı açmayı deneyiniz. o Fişi yeniden taktıktan sonra makine normal çalışmaya başlayacak ve F06 hatası kaybolacaktır.
Bu en çok rastlanan arızalardan biri ise F6 ARIZA KODUNUN belirmesidir. F6 ARIZA KODU kullanmış olduğunuz marka içerikli klimalarınız da soğutma derecesin de düşük bir frekansta aşırı bir derece de yük binmesi gibi arıza meydana getirmesinden kaynaklı olarak ortaya çıkmakta ve uyarı belirtisi vermektedir.
Dijital ürünler oldukları için oda termostatlarında bu tarz durumlarla sıklıkla karşılaşılabilir. Termostat pilinin zayıfladığını ekrandaki derecenin okunmaması halinde ya da kombinin devreye girmemesi durumunda tespit edebilirsiniz. Bu arızanın giderilmesi için pillerin değiştirilmesi yeterlidir.
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder. Uzman teknisyenler tarafından incelenerek onarımı gerçekleştirilir.
Kombiler gerekli çalışma koşulları sağlandığında reset gerektirmez, ancak arıza durumunda reset gerektirir. Arıza durumunda adım adım yapılması gerekenler: Kombinin elektrik beslemesinin açık olduğu ve kombiye enerji ulaştığını kontrol edilmeli. Kombinin gaz vanası açık ve tesisatta gaz akışı olduğundan emin olunmalı.
Vaillant TurboTec Plus Gaz Valfi-3.273,11 TL.
Peteğinizin yan tarafında bulunan hava alma müşürünü düz bir torna vida yardımı ya da hava alma anahtarı ile açarak içerisinden su akmasını bekleyiniz. Su akarken basıncın düşeceğini göreceksiniz. Basınç seviyesi 1 ile 2 arasına gelince cihaz normale dönecektir.
Cihazın su basıncı düşmüş olabilir; Kombi tesisatında bulunan su seviyesinin düşük olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda su basıncını kontrol etmeniz gerekmektedir. Kombi basınç seviyesinin 1,5 bar olması gerekmektedir. Cihazda düzelme olmaz ise servis desteği almanız gerekmektedir.
Vaillant Kadıköy Bayi 0216 459 59 19
Önemli bilgi olarak gördüğümüz Vaillant ecotec intro resetleme işlemini açma kapama tuşuna 3 saniye boyunca basarak kolayca yapabilirsiniz.
Vaillant Kombi F22 Hatası Ne Demek? Vaillant kombide düşük su basıncı ya da kuru yanma olarak tabir edilen bir arıza kodudur. Önemli Not: Vaillant kombilerin modeline göre kuru yanma sorunu değişebilmektedir.
Demirdöküm kombi e arızası cihazınızda başarısız bir ateşleme olması sorunudur. Aynı zamanda ateşle başarılı olmasına karşın kombideki alev daha sonra kesilebilir.
Analog manometre olmayan Vaillant cihazlarda cihaz menüsünden ilgili menü seçilerek anlık basınç görülebilir. Soğuk su tesisatta 1-1,5 bar arasında olası gerekmektedir. Su ısındıkça genleşmeden dolayı bar yükselmesi normaldir. Bar seviyesi en fazla 3 bar'dır.
Kombiyi resetlemeniz gerekir. Vaillant kombilerin genel modellerinde reset düğmesi alev sembolü üstünde x işareti olan düğmedir. Bu düğmeye 3 saniye basılı tuttuğunuzda ve sonrasında parmağınızı çektiğinizde kombiye reset atmış olursunuz. Kombi zaten bu aşamada kendiliğinden kapanıp açılacaktır.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri