Birbirine uygun olmayan astar ve son kat boyanın birlikte kullanılması. Uygulama yapılan yüzeylerin aşırı nem veya sıcaklık farklılıkları. Uygun olmayan ürünlerle çalışılması. Isı farklılıklarından dolayı buğulanma.
Boya işlemini yeni yapmış olsan bile ısı farkı anında çatlaklara neden olabilir. Sorunu gidermek için ise ısı yalıtımından yararlan faydalı olabilir. Ayrıca yoğuşma da seni aynı sorun ile karşı karşıya getirebilir. Duvar boyası çatlağını tetikleyen son durum olarak yapının yaşını göstermek doğru olur.
Aynı zamanda kuruma süresi de oldukça önemlidir. Çünkü boya astarının doğru uygulanmaması veya kuruması beklenmeden son kat boyasının uygulanması, deliklere, döküntülere ve dalgalanmalara neden olabilir.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında Dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 5-7 günde gerçekleşir.
Boyanın çok hızlı kuruması. Önceki katlar tamamen kurumadan ek kat uygulanması. Yüzey hazırlığının yapılmaması ya da eksik yapılması. Boyanın son kullanım süresinin geçmiş olması.
İlgili 29 soru bulundu
Çatlakların Doldurulması: Derin çatlakları doldurmak için sıva alçısı kullanabilirsiniz. Sıva alçısını çatlakların üzerine uygulayın ve düz bir şekilde yayın. Daha sonra sıva alçısının kurumasını bekleyin. Yüzeyin Pürüzsüzleştirilmesi: Kuruyan sıva alçısının üzerini hafifçe zımparalayarak yüzeyi pürüzsüzleştirin.
Astar tamamen kuruduktan sonra 1 kat akrilik boyayı seyreltmeden uygulayınız. En az 3-4 saat bekleyin ve ikinci kat akrilik boya uygulayın. Ahşap mobilya boyasını temizlik sırasında çizilmelere ve zamanla aşınmalara karşı korumak için 1 veya 2 kat taş cilası, şeffaf veya su bazlı akrilik cila uygulayabilirsiniz.
Tamamen kuruması beklenmeden direkt astarın üstüne boya uygulandığında alt kısımdaki astar bozulabilir ve topaklanmalar olabilir. Bu sebeple astarın tamamen kuruması için 24 saat beklenmesi gerekmektedir. Astar kuruduktan sonra boyama işlemi yapıldığında çok daha iyi sonuçlarla karşılaşılabilir.
Bir kat astar uygulaması genellikle yeterli olmaktadır. Ancak çeşitli yüzeyler için 2 kat kullanımı da gerekebilir. Geçiş astarını uyguladıktan sonra 4 saat beklemek yeterlidir. Astar kuruduktan sonra son kat boya uygulanabilir.
Astar boya, eşit bir boya katmanı sağlamaya yardımcı olur, böylece düzensiz yamalarla karşılaşmazsınız. Çatlakları veya yarıkları doldurur, böylece ana kat olan renk süper pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. Astar aynı zamanda yüzeyi kapatır ve nemin nüfuz etmesi veya paslanma gibi durumlardan korunmasına yardımcı olur.
Astar kuruduktan sonra, katlanmış çok ince zımpara kağıdı kullanarak yumruları ve sırtları hafifçe zımparalayın. Zımpara kağıdının bir bölümü tozla kaplandığında, kullanılmayan diğer bölüme geçin ve devam edin.
Fırça veya rulo izi genellikle, işçilikle birebir bağlantılı bir problemdir. Sorunun ortadan kalkması için, kestirme yapılan fırça ile uygulanan noktalarda boyanın lejant bilgileri doğrultusunda inceltilmesinde fayda vardır.
Tüm tavan uygulaması bittikten sonra yaklaşık 2 saat beklenerek 2. kat uygulanmalıdır. Kirli tavanlar için daha fazla kat uygulama gerekebilir. Tavan boyaması bittikten sonra duvarlara geçilebilir. Duvarlarda da yine köşeler fırça ile boyanıp daha sonra rulo ile devam edilir.
Yerleşim: Yeni bir yapı inşa edildiğinde veya eski bir bina yenilenirken, yerleşme sürecinde duvarlarda çatlaklar meydana gelebilir. Isı farkı: Sıcaklık farkları da duvarda sıva çatlağına neden olabilir. Özellikle yüksek sıcaklıklar ve ani soğuk hava dalgaları gibi aşırı hava koşulları çatlamalara neden olabilir.
KUSMA: Üst üste iki farklı renk boya sürüldüğünde alttaki boyanın renginin üst kata çıkmasıdır. Üste sürülen boyanın alttaki boyanın bağlayıcısını etkileyip çözmesi başlıca nedenidir.
Sıcaklık değişimleri, astar kullanılmaması, yapının çok çok eski olması, su izolasyonu sıkıntıları, binanın farklı oturmalar yapması en tipik boya çatlağı nedenlerindendir.
Yaklaşık 2 su bardağı 1 litre için uygundur. İyice seyrelttikten sonra, artık uygulamaya hazır hale geldiğinden emin olduktan sonra, bir rulo fırça veya duvar fırçası yardımı ile 1 kat yüzeye uygulayabilirsin.
Tavana astar yapılır mı? Daha önce hiç tavan boyası yapılmamış tavanlara astar yapılmalıdır. Boyadan birkaç saat önce, 1 kat binder astar veya alçı astarı yeterli olacaktır.
Uygulama Açıklaması Uygulamadan önce kabarmış, gevşek ve sağlıksız görünümlü yüzeyler kazınmalı, eski sentetik boyalı yüzey hafifçe zımparalanarak yağ ve kir yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Hacimce %10 oranında su ile inceltilen Geçiş Astarı fırça veya rulo ile tek kat olarak tatbik edilir.
Astar, genellikle yüzde 10 oranında su ile inceltilir ve iyice karıştırılır. (Seyreltme için kullanılacak su oranı, Bi'Boya astar kutularının üzerinde mevcut.) Rulo fırça yardımıyla, tek bir yönde ve tek bir tur attırılarak zemine uygulanır. Tüm alanın kaplandığından emin olduktan sonra zemin kurumaya bırakılır.
Boyama uygulamasında yapmanız gereken ilk işlem astar atmak olacaktır.
İç cephe astar boyası son kat boya uygulanmadan önce kullanılan ve boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar , boya dayanıklılığını arttırır ve boyanan malzeme için ek koruma sağlar. Bir astar% 20 ila% 30 sentetik reçine,% 60 ile % 80 çözücü ve % 2 ile % 5 katkı maddesi içerir.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Eğer daha önce boyanmamış veya verniklenmemiş bir mobilyayı boyayacaksanız ve yüzeyinde pürüzler yoksa zımpara yapmanıza gerek yok. Ancak daha önceden boyalı veya vernikli bir mobilyaya boyama işlemi yapacaksınız zımpara yapmanız kesinlikle gerekiyor.
Silikonlu boya ahşap ile boyanır mı? Eğer ahşap için yapılmış ve formüle edilmişse pekâlâ kullanılabilir ve rahatça boyama yapılabilir. Verilebilecek en iyi tavsiye özel ihtiyaçlarınıza uygunluğu konusunda üreticiye başvurmak olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri