CLEOCIN® %2 vajinal krem Vajina içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram kremde 20 mg klindamisine eşdeğer 23,8 mg klindamisin fosfat bulunur.
Vajinal Kullanım
aplikatör dolusu ESTRIOL® (0,5 mg veya 1 mg östriole karşılıktır) 3 hafta boyunca vajina içine uygulayın. Daha sonrasında tedavi 0,5 mg'lık devam dozuna geçilerek (½ aplikatöre karşılıktır) haftada iki kez uygulanır. Vajinal uygulama için daha yüksek dozlar önerilmemektedir.
Basit Mantar Enfeksiyonu Tedavisi
Maya enfeksiyonları sıklıkla vajinal yoldan kullanılan kremler, merhemler veya fitiller (klotrimazol veya mikonazol ile) tedavi edilirler. Bunlar 1 ila 7 gün arasında sürebilir. Ayrıca flukonazol gibi bir ağızdan ilaç da kullanılabilir.
Vagifirming Vajina Daraltıcı Krem ile birlikte çeşitli sebeplerden dolayı gevşeyen vajina kasları, krem sayesinde sıkılaşır. Sıkılaşması sonucunda cinsel ilişkiden alınan haz da aynı oradan artmaktadır. Böylelikle hem erkek hem kadın cinsel ilişkiden istediği hazzı alır ve cinsel ilişki daha keyifli hale gelir.
İlgili 43 soru bulundu
Genital bölgenin güzel kokması ve temiz olması için kullanılan sprey, losyon, krem gibi ürünler vajinal enfeksiyona sebep olabilir. Kesinlikle kullanmamalısınız.
Doğal yollarla vajinada sıkılaşma sağlayabilmenin tek yolu, kegel egzersizleridir. Kegel egzersizleri, pelvik tabanda bulunan kasların düzenli olarak kasılıp gevşetilmesiyle, güçlendirilmesi esasına dayanır. Düzenli uygulandığı takdirde bir miktar vajinal sıkılaşma sağlanabilir.
Pek çok enfeksiyon rahatsızlığında olduğu üzere bireyin bağışıklık sistemi oldukça güçlüyse ve vajinal mantara sebep olan durum ortadan kalkmış ise, bu rahatsızlık kendi kendine geçebilmektedir.
Vajinal enfeksiyonlar genellikle bakteri veya parazit kaynaklı oluştuğundan, tedavide sıklıkla antibiyotiklerden yararlanılır. Antibiyotikler ağızdan tablet ya da kapsül şeklinde alınabileceği gibi, lokal uygulanan formlarda da olabilir. Viral etkenlere bağlı görülen vajinitlerde antiviral ilaçlar kullanılır.
Vajinal kaşıntı, genellikle tahriş eden maddeler, enfeksiyonlar veya menopoz nedeni ile oluşabilir. Bazı cilt hastalıkları veya cinsel yolla bulaşan hastalıkların bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Nadir durumlarda, stres veya vulvar kanseri nedeni ile vajinal kaşıntı gelişebilir.
Vajinada kaşıntı için krem ile tedavi uygulanabilir ancak doğru teşhis yapılmadan, muayene olmadan reçetesiz eczaneden alınan ilaçlarla uygulanan tedavi teşhis doğru değilse akıntıların uzun süre sürmesine, şikayetlerin devam etmesine yol açarak kronik vajinal enfeksiyonlara sebep olabilir.
Vajinal mantar krem tedavisi çoğu zaman 2-3 gün içinde bu şikayetleri azaltır. Ancak tek başına krem tedavisi yeterli olmayabilir. Çünkü enfeksiyon vajinanın iç kısmından kaynaklanmaktadır. Asıl enfeksiyon çözülmediği sürece hastanın vajinal kaşıntı, akıntı, kızarıklık şikayetleri tekrar edecektir.
Vajina darlığı belirtileri. Tam bir cinsel birleşmenin olamaması, ağrılı cinsel birliktelikler, jinekolojik muayenede spekulum takamamak veya ultrason probu yerleştirememek vajina darlığının genel belirtilerindendir. Bazı hastalar bunu muayene esnasında öğrenmektedirler.
Bir banyo suyuna yarım fincan beyaz sirke ve tuz ekleyin ve birkaç dakika için vajina bölgenizi bu bölgede tutun. Bu süreçte, vajina pH seviyesi normale geri dönecek ve kokularınız yok olacaktır. Daha iyi sonuç için, soğuk su yerine ılık su kullanın. Olumlu sonuçlar almak için bu şekilde haftada birkaç kez uygulayın.
Genital bölgeyi temiz tutmak için aşırı yıkamakta enfeksiyonlara neden olabilir. Bazı kadınlar genital bölgelerine korkularından dolayı dokunmak istemez. Buda iyi temizlememeye bağlı vajinal kokuya yol açar. Bu haller dışında özellikle bakteri ve mantar kaynaklı enfeksiyonlar, kötü kokulu vajinal akıntıya neden olur.
Vajinal enfeksiyonlar hastada yoğun akıntı, kaşıntı, kötü koku, ağrılı cinsel ilişki ve idrar yaparken yanma gibi şikâyetlerle kendini belli eder. Tedavinin ise enfeksiyonu ortaya çıkaran etkene bağlı olarak planlanması gerekir. Enfeksiyonun tipini ortaya çıkan şikayetlere bakarak anlamak mümkün olur.
Vajinal enfeksiyon (vajinit), en temelde vajinanın iç kısmını tamamıyla kaplayan mukoza dokusunun iltihaplanmasıdır. Bu iltihaplanma bakteri, mantar ya da diğer mikroorganizmalar nedeniyle gerçekleşebilir. Diğer yandan kullanılan hijyen ürünleri, giysiler gibi faktörler de vajinite sebep olabilir.
Belirtileri koyu kıvamlı, ağır kokulu, beyaz-sarı-bulanık bir akıntının görülmesidir. Anormal akıntının kokusu özellikle ilişki esnasında ve adet döneminde artmaktadır. Hastalık ağız ya da vajinal yoldan alına antibiyotiklerle tedavi edilmeye çalışılır.
Vajinal enfeksiyonların büyük bir kısmı cinsel ilişki sırasında bulaşmaktadır. Uzun süreli tek eşli ilişkiniz yoksa mutlaka cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı önlem alın. Bu hastalıklardan korunmanın tek ve en etkili yolu prezervatiftir. Ağda ve jilet genital tüylerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir.
Bakteriyel vajinoz: Bu tip vajinit için doktorunuz size vajinaya uygulanan jel, krem ya da tabletleri içeren antibiyotik reçete edebilir. Mantar enfeksiyonları: Mantar enfeksiyonları krem, fitil ya da tablet şeklinde antifungal bir ilaçla tedavi edilir. Doktorunuz muayene sonrası uygun bir ilacı size reçete edecektir.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Vajina Dış Dudak Küçültme Ameliyatı (Labioplasti)
Ayrıca aşırı doku kaybı varsa, labium majuslara yağ enjeksiyonu ya da sentetik madde dolgusu (dış dudak dolgusu) tercihe bağlı olarak yapılabilmektedir. Bu işlem halk arasında dış dudak sıkılaştırma olarak da bilinmektedir.
Vajinaya Limon Sıkıldığında Vajina Daralır Mı? Limonla vajina daraltma yöntemi, çok çağ dışı ve ilkel bir yöntemdir. Bu durum vajinayı daraltmayacağı gibi, vajinanın Ph dengesini bozarak, vajinal floranın zarar görmesine, vajinada ki iyi huylu bakterilerin ölmesine ve enfeksiyonlar kapmanıza zemin hazırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri